Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μήπως θα πρέπει να μπει στόχος να επιστρέψει μετά από χρόνια η γαλάζια σημαία στην ανατολική παραλία του Μύτικα; Το Λιμενικό Ταμείο προσφέρει αυτό που μπορεί;

Το ίδια ακριβώς υποστηρίζαμε το 2013 (δείτε εδώ), τα ίδια το 2014 (δείτε εδώ), τα ίδια το 2015 (δείτε εδώ) και τα ίδια το 2016 (δείτε εδώ).

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

      Δόθηκαν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι γαλάζιες σημαίες στις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες της χώρας μας και μάλιστα είχαμε αύξηση στον αριθμό τους. Από 430 πέρυσι, πήγαμε στις 486 φέτος. Στην Αιτωλοακαρνανία τρεις είναι οι γαλάζιες σημαίες. Στις παραλίες Κρυονερίου, Ψανής και κάτω Βασιλικής στη Ναύπακτο.
    Όλοι θυμόμαστε παλαιότερα την γαλάζια σημαία που είχε πάρει η ανατολική παραλία των 3,5 χιλιομέτρων στο Μύτικα, και μάλιστα δύο φορές. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπει σαν προτεραιότητα - στόχος της εκάστοτε δημοτικής αρχής, κάθε χρόνο η ανατολική παραλία του Μύτικα να γίνεται προσπάθεια να μπαίνει στις γαλάζιες σημαίες.
    Μία τόσο μεγάλη διάκριση, αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση για κάθε μέρος και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο χτίζεις το brand name του τόπου σου και εισπράττεις υπεραξία από αυτό.
     Σίγουρα τα κριτήρια είναι πολλά και αυστηρά, αλλά όπως δείχνει και η πρακτική... η διαδικασία δεν είναι να ικανοποιείς απαραιτήτως όλα τα κριτήρια, αλλά κάθε ένα από τα κριτήρια βαθμολογούνται και η διαμορφούμενη τελική βαθμολογία δείχνει αν θα πάρει γαλάζια σημαία η παραλία ή όχι. Άλλωστε τι ποιο πειστικό επιχείρημα από το ότι....., δύο χρόνια συνεχόμενα η συγκεκριμένη παραλία πήρε γαλάζια σημαία.............


      Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι από την τελευταία φορά που δεν πήρε γαλάζια σημαία η ανατολική παραλία του Μύτικα, έκτοτε η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Αν δεν υπάρχει η απαραίτητη διάθεση και δεν προσπαθήσεις εσύ ο ίδιος για τον τόπο σου, κανένας δεν πρόκειται να έρθει να σε πάρει από το χέρι και να το κάνει αυτό για σένα.
       Βέβαια δεν θα αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα «Συνείδηση» η οποία ήταν: «Ο Δήμος μας διαθέτει πολύ καθαρές και όμορφες παραλίες. Για να έχει κάποια παραλία ή κάποιος Δήμος έστω και μια γαλάζια σημαία, εκτός από το καθαρό νερό πρέπει να διαθέτει και συγκεκριμένες υποδομές. Στο παρελθόν στον πρώην Δήμο Αλυζίας διαθέταμε γαλάζια σημαία. Ωστόσο δεν μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους να κάνουμε κάποιες υποδομές ώστε να το πράξουμε και να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο, οι παραλίες μας είναι όμορφες, πεντακάθαρες και αυτό το διαπιστώνουν οι πολίτες μόνοι τους κάθε χρόνο».
        Κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου, είστε σε αυτή τη θέση όχι για να κάνετε διαπιστώσεις, αλλά να προσφέρετε έργο και φυσικά αυτό το αμίμητο: «δεν μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους να κάνουμε κάποιες υποδομές, ώστε να το πράξουμε και να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή», μάλλον σας ξέφυγε και δεν το εννοείται. Ότι για να πάρεις γαλάζια σημαία χρειάζονται υποδομές, δεν χρειαζόμασταν εσάς να μας το πείτε για να το μάθουμε. 
Άλλα θέλουμε να μας πείτε:
  • Γιατί το Λιμενικό Ταμείο δίνει τρία χρόνια τώρα ψίχουλα στον Μύτικα σε σχέση με τον Αστακό; Μην σχολιάσουμε τι «έργα» και ποιας «ποιότητας» κάνει και με αυτά τα λίγα χρήματα που δίνει στον Μύτικα.
  • Πόσα χρήματα έχετε δώσει για την εκπληκτική παραλία των 3,5 χιλιομέτρων που διαθέτουμε αυτά τα τρία χρόνια;
  • Πείτε μας μία υποδομή που έχετε κάνει στη παραλία «Παλιόβαρκα», αυτά τα τρία χρόνια που είστε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου;
  • Γιατί δεν κάνατε για τις φετινές καθαριότητες του Λιμενικού Ταμείου ύψους 21.843,64 €, ότι κάνατε και για την κοπή χόρτων των κοινόχρηστων χώρων, που τις ανακαλέσατε (αντιλογισμός πιστώσεων), λόγο του ότι έχουμε 19 νέους εργαζόμενους στη καθαριότητα; Για το Λιμενικό Ταμείο ισχύουν άλλα;
  • Τι έχει κερδίσει ο Μύτικας τρία χρόνια από την ύπαρξη του Λιμενικού Ταμείου; Δική μας γνώμη..., τίποτα.
         Αφήστε λοιπόν τις διαπιστώσεις κύριε Γαλούνη και κάντε έργο, γιατί αναμασάτε τα ίδια λόγια εδώ και πολύ καιρό και δεν πείθετε κανέναν πλέον.

http://mytikaspress.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Για να έχεις γαλάζια σημαία στο Μύτικα πρέπει να σταματήσετε να ρίχνεται τα λύματα στην θάλασσα για άρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να φυγουν τα ψαρια που ειναι στο μυτικα και περιξ αυτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο