Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δυτική Ελλάδα: Στον Ανακριτή αυριο οι δυο άνδρες που συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων

Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 40 και 32 ετών που είχαν συλληφθεί για πορνογραφία ανηλίκων σε περιοχή της Ηλείας, παραμένουν κρατούμενοι προκειμένου να οδηγηθούν αύριο Παρασκευή στον Ανακριτή Αμαλιάδας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδος. Οι δυο αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης 23/5 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπειθε να του αποστέλλουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας στην οικία του 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 32χρονος, ο οποίος γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου.
Περαιτέρω, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών συλληφθέντων προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει και διέμεναν στη χώρα μας παράνομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει  τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση του διαδικτύου καθότι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά παράλληλα ευνοούν και την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και να λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές, που απευθύνονται σε γονείς και νέους, μέσω της εφαρμογής  www. cyberkid. gr.
Παράλληλα, συνιστούμε στους πολίτες για οποιοδήποτε θέμα που αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω διαδικτύου, να επικοινωνούν άμεσα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τους ακόλουθους τρόπους:
•       Τηλεφωνικά : 11188
•       Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•       Μέσω facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
•       Μέσω twitter: @cyberalertGR
•       Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:
•       Τηλέφωνο: 2310-388772
•       Email: ydheve@cybercrimeunit.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο