Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι Αγρινίου & Ξηρομέρου για το κόστος διοδίων Αγγελοκάστρου!

Αφού έστειλαν υπομνήματα και επιστολές διαμαρτυρίας και δεν εισακούστηκαν οι κάτοικοι των χωριών Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουργιώτισσα προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα που τους «καίει» και δεν είναι άλλο από το δυσβάσταχτο κόστος των διοδίων…
Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι πέριξ του κόμβου Ρίγανης πρέπει να πληρώνουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων.

Ο σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου απέχει 250μ. από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500μ. από τον κόμβο Ρίγανης. Ο κόμβος της Ρίγανης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και λειτουργεί ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το Μεσολόγγι, όσο και προς το Αγρίνιο δια μέσου της εξόδου Αγγελοκάστρου.
Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό οι πρόεδροι των κατοίκων των εν λόγω χωριών παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη κατά την παρουσία του στην παράδοση της κυκλοφορίας της σήραγγας Κλόκοβας ενώ η εσπιστολή κοινοποιήθηκε και στους Δημάρχους Αγρινίου και Ξηρομέρου και στην Αντιπεριφερειάρχη Χ. Σταρακά Με το υπόμνημα ζητούσαν την εξαίρεση πληρωμής στο σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου για τοπικές διαδρομές με ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών.
Υπογραμμίζουν μάλιστα στον Υπουργό οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ότι η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων κάτι που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της αλλά και επειδή το τέλος διοδίων έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα ενώ στην εν λόγω περίπτωση δεν υπάρχει ωφέλεια ή ανταπόδοση αλλά μόνο άδικη επιβάρυνση.
Επειδή όμως έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση-εξέλιξη στο πρόβλημα τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αγγελοκάστρου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 11 το πρωί!
Πηγή: dete.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    Ένταξη στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (κι ύστερα το μετανοιώνω)
    Μόνιμος αποκλεισμός δοδίων καιελευθερη διέλευση , αν θέλουν να πάνε μέσα
    Μετακίνηση όπωε μέχρι τώρα
    Παράκαμψη διοδίων
    Κανένα από τα παραπάνω
    Ολα μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο