Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Δύο πινακίδες για Παλαιομάνινα και Χρυσοβίτσα σε εγκατάλειψη....


     Δυο πινακίδες που βρίσκονται στον κάμπο της Χρυσοβίτσας και πληροφορούν τους οδηγούς για την κατεύθυνση στα χωριά Παλαιομάνινα και Χρυσοβίτσα είναι μισοκατεστραμμένες και ξεχαρβαλωμένες, με αποτέλεσμα να μη γίνονται ορατές απο τους διερχόμενους. 
       Μήπως ο Δήμος Ξηρομέρου πρέπει να τις αντικαταστήσει ή να τις συντηρήσει, γιατί αποτελουν αφενός διευκόλυνση στην ενημέρωση των διερχόμενων και αφετέρου είναι εργαλείο ανάδειξης των χωριών μας.

      Ο αναγνώστης που εντόπισε τις πινακίδες, μας γραφει με χιούμορ:...............



Ο ΚΙΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΓΔΑΛΩ 

      Περνά ένας οδηγός και ρωτά τον Κίτσο και την Μυγδάλω πως θα βρει τον προορισμό του, αφού οι πινακίδες δείχνουν άλλα αντ' άλλων. 
  Ο Κίτσος πρώτος απαντά: -Αυτή η πινακίδα (Παλαιομάνινα) έγειρε λίγο στον απόσκιο να ξεκουραστεί, αφού τόσα χρόνια όρθια κουράστηκε και έγειρε η καημένη. Η άλλη πινακίδα (Χρυσοβίτσα) έσπασε γιατί διαφωνούσε σε ποιά πλευρά θα γείρει να ξεκουραστεί κι επειδη δεν συμφώνησαν χώρισαν τα τσανάκια τους και έγειρε η καθε μία στο πλευρό που της άρεσε. 
    Πετάγεται όμως η Μυγδάλω και λέει στον οδηγό την δική της ερμηνεία: -Ακου να δεις οδηγέ! Πολύ μυαλό χρειάζεται να καταλάβεις! Η πρώτη πινακίδα που δείχνει τον ουρανό θα κάνουν γέφυρα στον αέρα κάτι σαν αερογέφυρα και η ταμπέλα είναι προειδοποιητική και η άλλη κόπηκε για να δείχνει που θα γίνουν υπογειοι δρόμοι κάτι σαν μετροπόντικας....
-Κάγκελο ο οδηγός, ακόμα να συνέλθει....






1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο