Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Δέλλας: Ως ελάχιστο δείγμα τιμής, τελέστηκε Μνημόσυνο για τον Αρχιμανδρίτη μας π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη

        Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στην Πάλαιρο-Σκλάβαινα τελέστηκε Μνημόσυνο και ευθύς αμέσως Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη, ο οποίος διέμεινε στα Σκλάβαινα Ακαρνανίας, πλησίον του τόπου όπου μαρτύρησε ο νεοφανής Άγιος Βλάσιος, θέλοντας να διαμένει πάντα κοντά του.
       Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης απο τη Βόνιτσα π. Γεώργιος Δέλλας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής μίλησε για το ιερό πρόσωπο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη

Ιερό μνημόσυνο στον Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη
του  αρχιμανδρίτη π. Γεώργιου Δέλλα

«Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι»
   Άνοιξαν οι πύλες του Ουρανού να σε δεχθούν, πατέρα Αυγουστίνε, κι οι Άγγελοι συνόδευαν την ωραία σου ψυχή, να την παρουσιάσουν στον Θρόνο του Τριαδικού Θεού. Πανήγυρη γινόταν στα ουράνια καθώς ανέβαινε επάνω η ψυχή σου.
    Η ζωή σου ήταν όλη, απ’ τα μικρά σου ακόμη χρόνια, μια ζωντανή λατρεία στο Θεό. Οι αγώνες σου που έκανες σε όλη σου τη ζωή, ήταν το ευωδιαστό θυμίαμα που πρόσφερες στον λατρευτό σου Κύριο το Ιησού Χριστό. Υπηρετούσες τον Χριστό μ’ όλες σου τις δυνάμεις. Ιερουργούσες, κήρυττες μ’ απλότητα και χάρη.....



    Την Παναγία Δέσποινα πολύ την ευλαβείσο και ήλπιζες πως χάρη της με τις θερμές πρεσβείες προς τον Υιό της και Θεό, θα έβρισκες το έλεος, αιώνια σωτηρία στην ένδοξη και φοβερή Δευτέρα Παρουσία. Στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Ρομπιάτισσας, που τόσο αγάπησες, δώρισες το μετόχι που με τόσους κόπους έφτιαξες στα Σκλάβαινα.
       Σ’ αξίωσε ο καλός Θεός να γίνεις υπηρέτης του Αγίου της πατρίδος μας Βλασίου της Ακαρνάνος. Όλος καταναλώθηκες σ’αυτή την διακονία. Προσπάθησες, ερεύνησες παντού, από διάφορες πήγες να βρεις για τη ζωή του, και όλα τα κατέγραψες σε διάφορα βιβλία. Πολύ τον Άγιο τίμησες σε όλη την ζωή σου. Κι αυτός από τον ουρανό ψηλά εδέετο για σένα.
   Κ’ όταν τα χρόνια πέρασαν, εγκαταστάθηκες μόνιμα πια στην ταπεινή πατρίδα σου. Ποτέ όμως δεν έπαυσες να γράφεις, να κηρύττεις. Ως τα βαθειά σου γηρατειά αγωνιζόσουν με καρδιά, ναι με νεανική καρδιά.
   Κι’ όταν ο Κύριος έκρινε πως έπρεπε να φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο, έστειλε τους Αγγέλους Του και πήραν την ψυχή σου.
    Αιώνια θα χαίρεται και θα πανηγυρίζει με την οδηγήτρια Παναγιά και όλους τους Αγίους, με τον Άγιο Βλάσιο και τους μάρτυρες συνασκητές του.
    Καλή αντάμωση, μακαριστέ πατέρα Αυγουστίνε, εκεί στον Ουρανό, στον Παντοκράτορα Θεό Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα.
Αιωνία σου η μνήμη.-

Εξαιτούμενος τις προσευχές σου
+Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Δέλλας
Βόνιτσα – Ακαρνανίας. 2017

 ***********

* το γραπτό κείμενο του π. Δέλλα προέρχεται απο http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο