Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμανιού Μύτικα. Ποιοι ξέρουν και ποιοι όχι και ποιοι δύο χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα.

Το σημερινό μας άρθρο είναι ένα παιχνίδι γνώσεων τι ξέρουμε και έχουμε γνωστοποιήσει εμείς για το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα και τι ξέρει και τι έχει κάνει 2 χρόνια τώρα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Γαλούνης.
Το θέμα καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα ξεκίνησε από τον πρώην Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας, υπό την Προεδρία του συμπατριώτη μας κ. Πάνου Παπαδόπουλου την Άνοιξη του 2012.....

Η υπόθεση δεν προχώρησε για τα επόμενα 2,5 χρόνια και ενώ προηγουμένως είχε αποχωρήσει πολύ νωρίς από το Λιμενικό Ταμείο ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, από τα τέλη του 2012 (συμμετοχή σε εκλογές).
Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε σύσταση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου και στο πρώτο Τεχνικό του Πρόγραμμα ο κ. Γαλούνης, για το λιμάνι του Μύτικα, δεν συμπεριέλαβε το πιο σημαντικό και αναγκαίο έργο που ήταν ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύτικα, πολύ απλά γιατί είχε τελείως άγνοια για το θέμα.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 η άγνοια του συνεχίζονταν και στο Τεχνικό Πρόγραμμα πάλι δεν συμπεριέλαβε τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα και το συμπεριέλαβε όταν απορρίφθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, στο νέο, ύστερα από δημόσια πρόταση δικιά μας (εμείς που δεν ξέρουμε τίποτα), όπως συμπεριέλαβε και κάποιες άλλες προτάσεις μας. Το ποσό που έβαλε ήταν 4.500 €.
Όλο το 2016 δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προχωρήσει η σημαντική αυτή υπόθεση για το λιμάνι του Μύτικα. Ασχολούνταν μόνο να «ξαναεπισκευάσει» για δεύτερη φορά με 4.600 € τα φώτα του λιμανιού, που σήμερα αν πάτε να δείτε ανάβουν πάλι 5 στα 17, καθάρισε πριν το Πάσχα το λιμάνι του Μύτικα για δεύτερη φορά με 4.135 €, καθάρισε τις παραλίες με 4.900 €.
Επίσης σε πρόσφατη επιστολή των επαγγελματιών του Μύτικα (αλλά και σε παλαιότερες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας), που δημοσιεύσαμε και ρωτούσαν τι γίνεται με τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Μύτικα, απλά δεν μπήκε στο κόπο να απαντήσει καν.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 ξανά έβαλε το έργο με 12.400 € και στο Σύλλογο Επαγγελματιών Μύτικα που τον επισκέφτηκαν την Τρίτη 7.3, είπε ότι θα καθυστερήσει λίγο γιατί θα γίνει με διαγωνισμό, γιατί κάποιοι λέει συκοφαντούν την νόμιμη διαδικασία των απ' ευθείας αναθέσεων.
Κύριε Γαλούνη η απάντηση μας είναι ότι εμείς δεν αμφισβητούμε την νόμιμη διαδικασία των απ' ευθείας αναθέσεων, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό όπως καταλαβαίνετε. Όσο για αυτό που είπατε, σας λέμε....., κάντε αυτό το τόσο σημαντικό έργο και με απ' ευθείας ανάθεση, δεν έγινε και κάτι από 2.300.000 € απ' ευθείας αναθέσεις να πάτε στα 2.312.400 €.
Αυτά ξέρουμε εμείς και αποδεικνύονται με έγγραφα πολύ εύκολα. Εσείς για πείτε μας τι ξέρετε, αλλά προπαντός πείτε μας τι κάνατε 2 ολόκληρα χρόνια για το καθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα σαν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.
Η αναξιοπιστία σας έχει πιάσει ταβάνι όταν αναφέρεστε και ενημερώνετε κόσμο για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τον τελευταίο καιρό είστε μονίμως τσακωμένος με την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά. 
mytikaspress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο