Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οι… «Μικροί Φαρισαίοι»: Μία εξαιρετική παράσταση από μαθητές του Γενικού Λυκείου ΒΟΝΙΤΣΑΣ στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλος)









     Ένα από τα αριστουργήματα του Δημήτρη Ψαθά «Οι Μικροί Φαρισαίοι» πασίγνωστο θεατρικό, ανέβηκε χθες βράδυ απο το ΓΕΛ Βόνιτσας, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβαλ Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
      Ηταν πράγματι μία εξαιρετική παράσταση, οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην παράσταση αποκαλύπτοντας τους ηθοποιούς που κρύβουν μέσα τους, στους υπεύθυνους καθηγητές Ασπρογέρακας Αντώνης, Κοτρώτσος Ιωάννης και Τσακίρη Βασιλική, στους γονείς και σε όσους βοήθησαν στην παράσταση αυτή........



      Το έργο οι «Μικροί Φαρισαίοι» είναι μια επίκαιρη θεατρική παράσταση, γράφτηκε το 1954 και θεωρείται απο τα καλύτερα έργα του κορυφαίου Δημήτρη Ψαθά. Το έργο αναδεικνύει την υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα» - απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες κ.ά. - με τη φιλάνθρωπο συμμετοχή τους σε φιλόπτωχα ταμεία, σε ανάλογους συλλόγους, οργανώσεις κ.λπ.

Ευχαριστούμε τον σκηνοθέτη Γιάννη Γιαννακόπουλο για το φωτογραφικό υλικό....




















































































































































































2 σχόλια:

  1. Θέρμα συχγαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του Λυκείου της Βόνιτσας για την εξαιρετική θεατρική παράσταση τους στο Δημοτικό Θέατρο του Αγρινίου στο πλαίσιο του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.

    Διασκεδάσαμε και προβληματιστήκαμε από τα μηνύματα του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, Οι μικροί Φαρισαίοι. Είναι η 5η φορά που παρακολούθησα το έργο σε διαφορετικές πόλεις.

    Ειλικρινά είσαστε υπέροχα όλα τα παιδιά. Μερικά παιδιά θα προτείνω να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους.

    Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές τους.

    Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς τους.

    Νιώσαμε υπερήφανοι για τα παιδιά.

    Παιδιά σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη ζωή σας. Καλή προετοιμασία και καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σας.

    Προτείνουμε το καλοκαίρι να παρουσιαστεί το έργο , στη Βόνιτσα, στη Πάλαιρο και στη Κατούνα με την χορηγία του Δήμου .

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια τελειο το εργο. Μπραβο σε ολους σας για την καλη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο