Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανήλικος συνελήφθη επειδή απείλησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε κλέψει

Ένας ανήλικος Ρομά συνελήφθη πριν από λίγο στο Αιτωλικό επειδή απείλησε πολίτη, ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία την κλοπή που είχε γίνει στο σπίτι του από τον νεαρό.

Ο πολίτης αναγκάστηκε να καταφύγει στην αστυνομία για να προστατευτεί, αφού λίγο νωρίτερα ο νεαρός είχε μπει στο σπίτι του θύματος και το είχε ρημάξει. Ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία έπραξε τα δέοντα, όμως ο νόμος δίνει «άλλοθι» στους ανήλικους και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Αυτό όμως τον έκανε να αισθανθεί ασφαλής και να μην διστάσει να απειλήσει το θύμα, επειδή έκανε την καταγγελία στην αστυνομία. Έτσι συνελήφθη και πάλι και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο συγκεκριμένος νεαρός για παρόμοια αδικήματα, αλλά συνήθως η τιμωρία του είναι να οδηγείται στην Εισαγγελέα και να αφήνεται ελεύθερος με τις ευλογίες του νόμου. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν δεν έχουν να κάνουν μόνο με απλές κλοπές, αλλά και με ληστείες.
Η συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι η μοναδική, δείχνει ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά ο νόμος της δένει τα χέρια. Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν πολλούς δράστες, αλλά οι περισσότεροι κυκλοφορούν ελεύθεροι απειλώντας ταυτόχρονα τα θύματά τους…
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://www.aixmi-news.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο