Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΜΑΖΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

         Εξοργισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της ΚΑΤΟΥΝΑΣ για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για αύξηση του νερού και ήδη συνέλεξαν 350 υπογραφές με τις οποίες ζητούν από τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή την άμεση ανάκληση της απόφασης. 
       Όπως τους δίνει τη δυνατότητα ο σχετικός κανονισμός λειτουργίας του Δήμου, οι κάτοικοι αφού συγκέντρωσαν 350 υπογραφές πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται προκειμένου το αίτημά τους να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημα έχει γίνει αποδεκτό και αναμένεται η συζήτησή του στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στη Κατούνα  και είναι πρώτο στην ατζέντα των θεμάτων......

          Για το ίδιο θέμα και το τοπικό συμβούλιο Κατούνας στη συνεδρίαση την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ομόφωνα αποφάσισε ΟΧΙ στην αύξηση των τιμολογίων νερού στην Κατούνα, καθώς επίσης κατέθεσε Προσφυγή στην αποκεντρωμένη και ο τοπικός συμβούλος Κατούνας, κ. Γιάννης Στούπας κατά της απόφασης αύξησης τελών ύδρευσης απο το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας...........



   Να σημειώσουμε ότι ο τοπικός σύμβουλος Κατούνας (της αντιπολίτευσης) κ. Γιάννης Στούπας στη συνεδρίαση του τοπικού, κατάγγειλε σαν απαράδεκτη την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για αύξηση του νερού  και ζήτησε απο το συμβούλιο να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης και να απαιτήσει να παρθεί πίσω, αφού η αύξηση στο νερό έγινε χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς δηλαδή να αποδεικνύεται η ανταποδοτικότητα των τελών.
        Οι Κάτοικοι θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση του δημοτικης αρχής που θα επιβαρύνει την τσέπη των δημοτών και τονίζουν ότι εναι απάνθρωπο σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης να ζητούν από τους φτωχούς δημότες της Κατούνας να πληρώνουν το νερό για χρυσάφι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 350 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ: 


















15 σχόλια:

  1. Για ποια μεγαλειωδη αυξηση μιλατε ρε? Για σαραντα με πενηντα ευρω το χρονο? Τι πραγματα ειναι αυτα? Γιατι εμεις εδω στη Βονιτσα ολα τα χρονια πληρωνουμε πιο πολλα απο εσας εκει πανω? Μηπως τα εχουμε πιο πολλα και δεν το ξερω? Τα προηγουμενα χρονια πληρωνατε παγιο 25,00 ευρω το χρονο. Το δικτυο του νερου εκει πανω δεν παθαινει ζημιες? Οι σωληνωσεις δεν αντικατασταθηκαν? Ποιος θα τα πληρωνει αυτα που αφορουν εσας εκει πανω? Εμεις? Μαλλον ειστε πονηροι. Μη μας δουλευετε αλλο σας παρακαλω. Δεν ειμαστε χαιβανια.

    Παρακαλω ειναι υποχρεωτικο να δημοσιευτει το σχολιο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποφαση σταλθηκε εκει που πρεπει και δεν ακυρωνεται πλεον. Κοψτε τα πιοτα λιγο για να πληρωσετε οπως τα υπολοιπα διαμερισματα του δημου μας. Αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαν μάθει στο τσάμπα,να πληρώσουν και αυτοί τώρα για να μπορέσει να δώσει και ο δήμος καλύτερη ποιότητα νερού .Για την Βόνιτσα θα πρέπει να πληρώσουν και κάποιοι που χρωστάνε πολλά για τα νερά που έχουν κάνει χρήση του και τα χρήματα δεν τα έχουν πληρώσει.Ο καιρός για τις εκλογές πλησιάζει και τότε θα δούμε τι θα πράξει ο λαός για ακόμη μια φορά.Υπομονή...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΝΑ ΔΩΘΗ ΈΝΑ ΙΣΧΥΡΌ ΠΑΡΩΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραιοι συμπολιτες αυτοι οι βονιτασανοι που γραφουν οτι πρεπει να αυξηθει το νερο σε μια περιοχη που δεν εχει κοστος αντλησης και λειτουργει με φυσικη ροη ,το κοστος των βλαβων ειναι τοσο μικρο που δεν εχει να κανει με την τοση αυξηση του νερου..απλα δειχνετε πολλοι για μια ακομα φορα ποσο αντισυμπολιτες εισαστε και οπαδοι σε αυτο που ελεγε ο μακαριτης χριστοδουλος <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκει στο κατουνα ειχατε μαθει στην καλοπεραση και το φαγοποτι τζαμπα τοσα χρονια. μετα σας φορτωσαν σε εμας και εχετε την ιδια αντιμετωπιση οπως και οι υπολοιπες εδρες. μην ζητατε ειδικα προνομια δεν ειστε οι πασαδες του δημου. θα πληρωσετε οπως κι εγω πληρωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ τις παραπάνω απόψεις - εκτιμήσεις , πιστεύω οτι όλα αυτά που γραφονται ,ειναι τα αποτελέσματα της πειθαναγκαστικής συνένωσης της Κατούνας στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. Ποτέ μα ποτέ ο Βονιτσάνος όχι δεν ένιωθε και νιώθει Ξηρομερίτης , αλλά δεν ήξερε κάν που πέφτει η Κατούνα , η Κομποτή και ο Αετός!!! όπως το ίδιο και τα χωριά Κατούνα , Κομποτη ,Αετός ποτέ δεν είχαν επαφή και επικοινωνία με τη εμπορική Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή της , αλλά είχαν δούναι και λαβείν με Αμφιλοχία , Αγρίνιο και κάποια χωριά της και με τον Αστακό( π.χ Κωνωπίνα,Αετός ). Η Βόνιτσα έχει άλλη κουλτούρα ( επηρεασμένη απ΄τα Επτάνησα και την Πρέβεζα όπου και συναναλάσονται και σήμερα ) και δεν μπορεί να καταλάβει και ουτε θα καταλάβει ΠΟΤΕ την ενδοχώρα και ιδίως τα ορεινά χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου. Ολα είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής - όπως προανέφερα- συνένωσης ... Ολα τα κακά από εκει έχουν αφετηρία. Μήπως είναι ευκαιρεία , εν όψει της αλλαγής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση να δείτε αγαπητοί Κατουνιώτες αυτή την πλευρά ; είναι η μεγαλύτερη και η τελευταία - φρονώ- ευκαρεία να αποκτήσει η εύανδρος ΚΑΤΟΥΝΑ ( και τα χωριά πέριξ αυτής) την κοινωνική αίγλη που της αξίζει. Τολμήστε το !!!
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός σε αυτά που λες αλλά ΔΝ είμαστε αμόρφωτοι κ ούτε θα αποκτήσουμε κοινωνική αίγλη αν πληρώσουμε παραραπανω πάγιο στο νερό...έτσι έχουμε μάθει κ αυτό δύσκολα θα αλλάξει..

      Διαγραφή
  8. Να μιλάνε αυτοί που πληρώνουν !!! Αλλά να μιλάνε και αυτοί που δέν πληρώνουν ??? Έλεος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πάντας εισηγήθηκε την αύξηση του νερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΕΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυξηση στο νερακι του Θεου που ερχεται στην Κατουνα με φυσικη ροη για ποιο λόγο?
    οσο για καποιους βονιτσανους που γραφουν γιατι να πληρωνουμε εμεις πολλα και εσεις λίγα, η λυση δεν ειναι να πληρωνει και η Κατουνα πολλα μονο και μονο για να ικανποιηθεί η βλακεία που εκφράζουν κάποιοι, αλλα αντι αυτου θα επρεπε να ζητουν να πληρωνουμε ολοι οι δημοτες λιγα έως καθολου, αφου το κρατος μας τα παιρνει με 1000 τροπους χωρις ανταποδοτικα.
    Αποστολης Σακκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ 4.36 μ.μ , αν διαβάσετε καλά , σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι πιο πάνω στο τι να κάνετε... αυτό είναι θέμα δικό σας . όσο για την αίγλη , πάλι δεν τεκμαίρεται ότι είστε - όπως λέτε- αμόρφωτοι. Μακριά από μένα αυτοί οι χαρακτησμοί για την ΚΑΤΟΥΝΑ μας, το δεύτερο χωριό μου . Να σας το πω στα ράτα ; Πιστεύω ότι η ΚΑΤΟΥΝΑ που την πήγαν στη Βόνιτσα έχασε το εμπορικο - οικονομικο- κοινωνικό κύρος που είχε πρωτύτερα στο Ξηρόμερο. Τι δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις κατά το δοκούν και δίνεις άλλες ερμηνείες ;;;; Επαναλαμβάνω , είναι η τελευταία ευκαιρία για την ΚΑΤΟΥΝΑ τώρα που η κυβέρνηση , λέει , ότι θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ". Μπές λοιπόν μπροστά και κινητοποιηθείτε και άσε τα λόγια του καφενείου....διαφορετικά ; θα είστε μια ζωή Γ΄ κατηγορία γιατί στη Β΄ κατηγορία είναι η Ζαβέρδα που είναι , μετά την Ναύπακτο , το τουριστικό στολίδι της Αιτωλ/νίας . Αν καταλαβες αγαπητέ 4.36 μ.μ καλώς , αν όχι ; δεν φταίω εγω. Την Κατούνα να ξέρεις ότι θα την αγαπώ για ΠΑΝΤΑ !!!
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις δικιο, ετσι εχουμε μαθει. Σκατομαθημενοι ειμαστε. Τιποτε ομως δεν μας κανει το κλικ για να αλλαξουμε? Αυτος ο σχολιασμος με ολα τα ασχημα επιθετα και τις βρισιες εδω μεσα μεχρι που θα φτασει? Αυτο δεν ειναι αμορφωσια? Τι ειναι λοιπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο