Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Το μήνυμα του Βασίλη Αντωνόπουλου,για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή θα τιμήσουμε ξανά την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μια μικρή και φτωχή χώρα, ένα έθνος ταλαιπωρημένο από τις εσωτερικές έριδες και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και ένας λαός αποφασισμένος, ύψωσε την κρίσιμη ώρα το ανάστημα του, αγωνίστηκε και πολέμησε για την τιμή και την αξιοπρέπειά του....

 Μια θαρραλέα στάση αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, συνοδοιπόρου του Ναζισμού, η οποία έστειλε μήνυμα ανάτασης σε όλους τους χειμαζόμενους λαούς του κόσμου, τόσο σ’ εκείνους που είχαν χάσει την ελευθερία τους από το Γερμανικό φασισμό, όσο και σ’ εκείνους που πολεμούσαν «με νύχια και με δόντια» για να την κρατήσουν. Το ελληνικό παράδειγμα φώτισε ολάκερο τον κόσμο, προβάλλοντας απέναντι στην κυριαρχία της ωμής, απροκάλυπτης βίας και αυθαιρεσίας της άριας φυλής, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη λαών και εθνών. Επηρέασε πολλαπλά την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συνέβαλε κρίσιμα στην έκβασή του. 
Η 28η Οκτωβρίου 1940 θα συμβολίζει πάντα τον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Το «ΟΧΙ» του λαού μας, συμπύκνωσε τότε την πανεθνική στάση απέναντι στους Ιταλούς εισβολείς. Η αντίσταση του λαού μας στον φασισμό, ήταν ταυτόχρονα και η περίτρανη απόδειξη της θέλησης του για μια δημοκρατική πορεία της χώρας.
Μια πανεθνική στάση που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε σήμερα. Για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης, να προχωρήσουμε στην αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση, να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια στο διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο