Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Κ. Καραγκούνη- Κ. Tζαβάρα στους απεργούς πείνας σωφρονιστικούς υπάλληλους στον Κορυδαλλό

       Χθες το μεσημέρι ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας μαζί με τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο, βουλευτή Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, όπου έχουν εγκατασταθεί οι απεργοί πείνας μέλη της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι γιατί αδίκως έχουν εξαιρεθεί από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας....


    Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε αντηλλάγησαν απόψεις, τόσο για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας, όσο και για την υποχρέωση της Πολιτείας να ανταποκριθεί στο δίκαιο αυτό αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
       Για τα αλλά θέματα των φυλακών (συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των κρατουμένων, συνθήκες υγιεινής, υπερπληθυσμός κλπ) οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΕ, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές θέσεις για τη βελτίωση των δομών της Οργάνωσης και της λειτουργίας του Σωφρονιστικού Συστήματος.
  Αμέσως μετά έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
      «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα εγκυμονούν πολύ πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, αλλά και  για την ίδια τους τη ζωή σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες κρατικών υπαλλήλων.
       Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οφείλει αμέσως να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί η κοινή απόφαση που προβλέπεται για τη χορήγηση και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του εν λόγω επιδόματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο