Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνάντηση Περιφερειάρχη-Δημάρχων για τη δημιουργία κέντρων Κράτησης

       Με πλήρεις και αναλυτικές τοποθετήσεις εκ μέρους των δημάρχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας πάνω στην πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρων Κράτησης και ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου....


        Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε την πρόταση του Υπουργείου που αναφέρεται στη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης κλειστού τύπου ανά περιφέρεια, υπογράμμισε ότι πρόκειται για πρόβλημα οξυμμένο, ευαίσθητο και υπαρκτό, τόνισε ότι υπάρχει πλήρης επίγνωση για τις δυσκολίες που περικλείει η αντιμετώπισή του ενώ χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για κάθε κίνηση επίλυσης του προβλήματος τη συνεργασία όλων των πλευρών.

       Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνοντας αφενός μεν τις διαστάσεις του προβλήματος και αφετέρου εκφράζοντας μια σειρά από προβληματισμούς και επιφυλάξεις τόσο ως προς την ουσία του προβλήματος όσο και ως προς τις ασάφειες της πρότασης.

      Κλείνοντας τη σύσκεψη ο Απόστολος Κατσιφάρας αποσαφήνισε ότι η επίγνωση των θέσεων και των προβληματισμών που έχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας αποτελεί αναγκαίο στοιχείο που θα συνεκτιμηθεί κατάλληλα ενόψει της συζήτησης του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

      Στη σύσκεψη, εκ μέρους του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης πήραν μέρος ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο δήμαρχος Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Αιγίου Στ. Θεοδωρακόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δ. Αρβανίτης, ο δήμαρχος Πηνειού Αλ. Καστρινός, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ηλ. Καραμπελιάς, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Π. Νούλας και ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Αθ. Ανδρικόπουλος.  

     Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης της ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο