Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για εργασία σε Μεσολόγγι, Ξηρόμερο, Άκτιο - Βόνιτσα

         Την έναρξη της διαδικασίας συγκέντρωσης των αιτήσεων για την απασχόληση 400 ατόμων στο βορειοδυτικό κομμάτι του νομού ανακοίνωσε χτες ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου μαζί με την ΑΝΑΙΤ.
      Κατά την συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Ντ. Πασιόπουλος και ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΑΝ.ΑΙΤ. Σπ. Διαμαντόπουλος έδωσαν χρήσιμες οδηγίες για την διαδικασία που ξεκινά σήμερα.
        Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος είπε πως πάρθηκε η οριστική έγκριση για έναρξη του προγράμματος με δικαιούχο τον εμπορικό σύλλογο στα πλαίσια του οποίο θα εργαστούν 400 άτομα για πέντε μήνες στους δήμους Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας. Από αυτούς οι 200 θα δουλέψουν στο Μεσολόγγι, οι 90 στο Ξηρόμερο και οι υπόλοιποι στον δήμο Ακτίου - Βόνιτσας......


        «Δίνεται η δυνατότητα στους εν λόγω δήμους να αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα τους, είναι στο χέρι τους να αξιοποιήσουν αυτό το προσωπικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος που γνωστοποίησε ότι η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων ξεκινά στις 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου.
     «Είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του υπουργείο Απασχόλησης και αποτελεί μια... ένεση στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε», ανέφερε στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Διαμαντόπουλος που είναι και σύμβουλος του συλλόγου σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Σύμφωνα με τον ίδιο η απασχόληση είναι οκτάωρη και αυτό δεν συνεπάγεται ότι μπαίνουν μετά στο ταμείο ανεργίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να απασχοληθούν σε κοινωφελούς χαρακτήρα έργα και δράσεις, όπως έργα συντήρησης και αποκατάστασης υποδομών, η ανάπλαση αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και οι δραστηριότητες σχετικά με την τρίτη ηλικία.
    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν την πρόσκληση από τα ΚΕΠ των δήμων ή από το site του συλλόγου (www.esmes.gr) για να δουν τις θέσεις που υπάρχουν. «Πρέπει όλοι να διαβάσουν προσεκτικά την αίτηση και προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά να έρθουν στην ΑΝΑΙΤ και να τα καταθέσουν. Όλη η διαδικασία είναι ελεγχόμενη από τον ΑΣΕΠ και η διαδικασία αξιολόγησης είναι αδιάβλητη», εξήγησε και τόνισε ότι για όσους υπέβαλλαν αιτήσεις θα υπάρξει ηλεκτρονική ενημέρωση για την τύχη των αιτήσεων. 

      Αναφορικά με τους δημότες Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας θα υπάρχει άτομο στα γραφεία του κάθε δήμου και θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση. Ο στόχος είναι η υλοποίηση του προγράμματος να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Μαϊου γι’ αυτό και πρέπει όλοι οι φορείς να συντονιστούν.

Ριγμένοι οι μικροί δήμοι
Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης ο αντιπρόεδρος Ντ. Πασιόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας που προβλέπει την υλοποίηση δράσεων όπως κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία κ.λπ. 
      Δυστυχώς όμως όσοι το σχεδίασαν αγνόησαν τις ανάγκες των μικρότερων περιοχών δεδομένου ότι προβλέπει πως δικαιούχοι είναι δήμοι με πληθυσμό άνω των 72.000 ατόμων. Ωστόσο στην Αττική υπάρχει η δυνατότητα μικρότεροι δήμοι να κάνουν συμπράξεις και να είναι δικαιούχοι, κάτι που δεν ισχύει για την ελληνική περιφέρεια! «Αυτό είναι απαράδεκτο και αδικεί την φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας, όπως είναι η Δυτική Ελλάδα. Καλούμε τον υπουργό Απασχόλησης, αλλά και τον συντοπίτη μας υφυπουργό Θ. Μωραϊτη να αποκαταστήσουν την αδικία», κατέληξε ο κ. Πασιόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΟΣΦΑΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο