Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κανδήλα: Μικροπράγματα με… μεγάλη σημασία!

Η κατασκευή των δύο ξύλινων γεφυριών (πραγματικά όμορφες κατασκευές) στις δύο εισόδους της Κανδήλας και η ανακατασκευή των κιγκλιδωμάτων του γεφυριού στη θέση Ξηρολάγκαδο, προδιαθέτουν τον ταξιδιώτη για ένα χωριό προσεγμένο και καλαίσθητο και τον ντόπιο για τα καλύτερα που θα έρθουν…


Γράφει η:     
Δήμητρα Καραπιπέρη*

  Σε μια εποχή που η Ελλάδα οικονομικά νοσεί και η ανάπτυξη της θυσιάζεται στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος, υπάρχει κάτι που χαρίζει στους πολίτες μια ευχαρίστηση και μια ελπίδα για την πρόοδο του τόπου τους....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


     Σε εμάς για παράδειγμα η κατασκευή των δύο ξύλινων γεφυριών στις δύο εισόδους του χωριού προδιαθέτει τον ταξιδιώτη για ένα χωριό προσεγμένο και καλαίσθητο και τον ντόπιο για τα καλύτερα που θα έρθουν.
     Έπειτα από δική μου παρότρυνση ο ξυλουργός Λεκατσάς Παρασκευάς με την βοήθεια του Μπούρα Παρασκευά προχώρησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.
              Εργάστηκαν με μεράκι κι αγάπη για τον τόπο τους ανιδιοτελώς. Τους ευχαριστώ θερμά καθώς και τον Απόστολο Βελώνα για το ανιδιοτελές της βοήθειας του στην επιπλέον τσιμεντόστρωση του δρόμου στις βάσεις των γεφυριών.
              Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ομογενείς μας, για την χορηγία τους, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν με το τελείωμα όλων των γεφυριών.
             Επιπλέον η τοπική κοινότητα Κανδήλας ευχαριστεί τον κύριο Βασίλη Μουρκούση, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για την ανακατασκευή των κιγκλιδωμάτων στην θέση Ξηρολάγκαδο που ήταν επικίνδυνα για πεζούς, οχήματα, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές του σχολείου, καθώς και τον σιδηρουργό Παρασκευά Ζώτο για την εθελοντική του εργασία.
       Να που κάποιες φορές τα μικροπράγματα αποτελούν ερείσματα για κάποια μεγαλύτερα και για αυτά τα μεγαλύτερα εναποθέτω τις ελπίδες μου στην δημοτική αρχή και στους χωριανούς μου. 
Να’ στε καλά.


(* Η Δήμητρα Καραπιπέρη είναι πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κανδήλας)




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο