Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Καραγκούνης: Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, υγεία, καλή δυναμη, καλή και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες. Εύχομαι ιδιαίτερα στους μαθητές της Α΄ Δημοτικού που κανουν το πρώτο τους βήμα, να έχουν ορεξη για μάθηση και γνώση ωστε να εισέλθουν...


   ..δημιουργικά στο νέο σχολικό περιβάλλον και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που βρίσκονται στον προθάλαμο του Πανεπιστημίου να οπλιστούν με υπομονή δύναμη και κουράγιο ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους.
    Ξεκινά μια πολύ δύσκολη χρονιά αφού ήδη η Κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο 1.933 δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα ενώ το Υπουργείο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το αύριο της Παιδείας στον τόπο μας.  
   Το Υπουργείο αποφάσισε αρχές Αυγούστου να συγκροτήσει επιτροπή προμήθειας χαρτιού στον υπό κατάργηση Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 1946 να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία. Οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη ακόμα και των βασικών λειτουργικών αναγκών των σχολείων, τα κενά ειναι πολλά, οι μεταθέσεις ήταν ελάχιστες ενώ για πρώτη φορά καθυστέρησαν τόσο πολύ οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ η μεταφορά των μαθητών είναι πραγματικά στον αέρα. 
     Και το χειρότερο, χιλιάδες μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ακατάλληλα κτήρια αφού οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν υποστεί καθίζηση και βρίσκονται κάτω από το 2,70% ενώ οι κυβερνώντες έταζαν οτι «λεφτά υπάρχουν» και θα δώσουν το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία. Και μεσα σε όλα αυτά η Κυβέρνηση απαξιώνει και υποβαθμίζει την εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών του εξωτερικού αφού «αποψιλώνουν» το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του εξωτερικού. 
    Σήμερα είναι μια μέρα που η κριτική θα έπρεπε να απουσιάζει αφού η σημερινή είναι ημερα ευχών και προσδοκιών. Οι πρακτικές όμως της Κυβέρνησης δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο