Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η Π.Ε. Πρέβεζας αντιδρά στην αλλαγή των ζωνών θήρας στον Αμβρακικό

H Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συχνή αλλαγή των ορίων θήρας στον υγρότοπο του Αμβρακικού. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από πολύ νωρίς η Π.Ε.Π. είχε επισημάνει τις αδυναμίες της ΚΥΑ "προστασίας" του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού...


        Ένα από τα σημεία αυτά ήταν και η μόνο επί μια τριετία απαγόρευση της θήρας στην περιοχή απολύτου προστασίας.
       Σήμερα και χωρίς καν να τηρηθούν οι όροι της παραπάνω (αμφίβολης ΚΥΑ), επετράπη η θήρα σε μεγάλες περιοχές της ζώνης απολύτου προστασίας της φύσης (Α και Α1), χωρίς θετική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, χωρίς να έχουν προηγηθεί πληθυσμιακές μελέτες, χωρίς καμία αιτιολογική βάση.
      Προφανώς το υπό έκδοση Π.Δ. (το οποίο έπρεπε να είχε εκδοθεί πριν τη ΚΥΑ), θα επαναφέρει και ορθώς, τα όρια απαγόρευσης της θήρας στα όρια των ζωνών απολύτου προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.   
     Επισημαίνουμε ότι η συχνή αλλαγή των ορίων των περιοχών προστασίας μιας περιοχής, επιφέρει σύγχυση και αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου αυτής.  
     Η Π.Ε.Π. είναι αντίθετη με την Απόφαση της κας Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, (που κάτω από την πίεση των κυνηγετικών οργανώσεων - ψηφοφόρων), εξέδωσε αυτήν την απόφαση "Απαγόρευσης του κυνηγίου" στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού.
    Παρακαλούμε και απαιτούμε (επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου μέσου) την άμεση ανάκλησή της. Για την Π.Ε.Π. Η Διαχειριστική Επιτροπή.


 Πηγή:  http://www.ipiros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο