Πραγματικά μας είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακατανόητο να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιων πολλών απ' ότι φαίνεται συμπολιτών μας,.... του ανεξέλεγκτου πετάγματος σκουπιδιών στους παράπλευρους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στην παραλία και στην θάλασσα.
Πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά κυρίως και αναψυκτικά δευτερευόντως, αλουμινένια κουτάκια, πολλά πλαστικά ποτήρια καφέ, χαρτιά κ.α., πλαστικές σακούλες, πεταγμένα δεξιά και αριστερά στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους, σε παραλίες, πεταγμένα μέσα στο Πέλαγος, δυστυχώς από εμάς τους ίδιους που δεν σεβόμαστε τον τόπο που κατοικούμε μόνιμα ή βρισκόμαστε ως περαστικοί ή επισκέπτες.
Υπάρχει ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Μύτικα που μαζεύει κάθε μέρα, ο Πρόεδρος που τρέχει σε όλο τον Μύτικα πάνω - κάτω προσπαθώντας να δώσει κατευθύνσεις σεβασμού του τόπου και κάποιοι εθελοντές που αθόρυβα κάνουν το ίδιο, αλλά με κοινή λογική δεν γίνεται ένας Δήμος και μία Κοινότητα να τρέχει πίσω από τον καθένα μας και να μαζεύει τα αποτελέσματα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μας, πολύ δε περισσότερο που πλησιάζουμε στη καρδιά του καλοκαιριού και ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.
Για την θάλασσα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με τα σκουπίδια να ξεβράζονται στις ακτές και να δημιουργούν μία πολύ άσχημη εικόνα.
Ελπίδα μας γράφοντας αυτό το μικρό πόνημα είναι, έστω και 1 από τους 10 που κάνει αυτό, να ευαισθητοποιηθεί, να σκεφτεί και να το δει αλλιώς... και φυσικά δικαιώνεται η φράση ότι όλα είναι θέμα Παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης.
mytikaspress
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο