Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Οινιαδών Ανάπτυξις : « Αχελώος SOS»


Φίλε αναγνώστη, μην προσπεράσεις το παρόν κείμενο, αφιέρωσε λίγα λεπτά να ενημερωθείς για ένα απο τα πιό κρίσιμα ζητήματα, που καθορίζει το παρόν και το μελλον του τόπου σου......

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Μεσολόγγι


Πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το απόγευμα της Παρασκευής 13ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μετέφερε τεμάχιο Τιμίου Ξύλου εκ του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.....

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

image001
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 
1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ προκηρύσσει σύμφωνα με το ΦΕΚ 6731/Β/01.12.2023 για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025 τις κάτωθι υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης....

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Υιοθετήθηκε από την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας η πρόταση του Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Κασόλα.


        Συνέχιση του προγράμματος ανέργων 55 – 67, ζητά η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Κασόλας με πρότασή του η οποία και υιοθετήθηκε από το ΔΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα, να μεταβούν και οι 19 Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το ΔΣ της ΠΕΔ στην Αθήνα  για συνάντηση με του Υπουργό Οικονομικών την Τετάρτη 18-9-24, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα  η λειτουργία του προγράμματος 55-67, ενός προγράμματος τόσο χρήσιμου  για τους Δήμους, όσο και για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα  για να συνταξιοδοτηθούν.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: 80 χρόνια πέρασαν από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 1944..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Λ.Α.Σ. (14/9/1944-14/9/2024)


ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΚΚΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


   80 χρόνια πέρασαν από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 1944, τη γιορτινή εκείνη μέρα για το λαό της πόλης του Αγρινίου, όπου ο Ε.Λ.Α.Σ. (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) με το 42ο Σύνταγμά του, έμπαινε απελευθερωτής, παρατάσσοντας τις δυνάμεις του στην πλατεία Μπέλλου (σημερινή πλατεία Δημοκρατίας). Μαζί με την πόλη απελευθερώνονταν και οι κρατούμενοι της Αγίας Τριάδας και των άλλων φυλακών.

Μιχαήλ Κουτουρίνης: ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΑΡΟΥΣ (ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024)

 


      Η ίδια μας η ανάγκη, η φύση. Η φύση δεν κάνει ερωτήσεις, δεν θέλει τίποτα, μόνο σεβασμό, δεν μπορούμε όμως να ζήσουμε χωρίς αυτή. Η φύση αθόρυβα ζωγραφίζει υπέροχους πίνακες, αρκεί να είμαστε εμείς έτοιμοι να τους δούμε. Η φύση με τα χρώματά της, όπως οι αισθήσεις μας τα αντιλαμβάνονται, μας αφήνει χωρίς ανάσα γεμίζοντας την ύπαρξή μας.

Δείτε ένα όμορφο βίντεο του φίλου μας Μιχαήλ Κουτουρίνη:

Ευχαριστήριο από τον Ηρακλή Αστακού.

      Η διοίκηση της ομάδας μας, ευχαριστεί θερμά τον επιχειρηματία Ανδρέα Δουρούκη για την χρηματική επιχορήγησή του ως προς τη στήριξη της ανδρικής ομάδας και των ακαδημιών μας.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του, Δημητρούκειου, Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη ευχαριστούν το βιβλιοπωλείο “Bookbox” στον Αστακό για τα τετραδιάκα που δώρισε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη Ελένη Παπασταμοπούλου.

 


      Σας προσκαλούμε στην τελετή βράβευσης της Ελληνίδας Αθλήτριας Τάε  Κβον Ντό  Ελένης Παπασταματοπούλου με καταγωγή από το Αιτωλικό που  κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες  στο Παρίσι.

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: "Κυκλοφορεί ευρύτατα ότι νέα Αντιδήμαρχος θα ορισθεί η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άρτεμις Τσόμπου."

 Γράφει-Σχολιάζει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα εν Δήμω: Ειδήσεις-Σχόλια και Παρασκήνιο


----Χηρεύει από χτες η θέση του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για τον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Ξηρομέρου, μετά την αιφνίδια και -κατ άλλους- αναμενόμενη παραίτηση του εκ Χρυσοβίτσας Αντιδημάρχου κ. Ι. Χρόνη.

Ούτε χρόνο δεν παρέμεινε στη θέση του ο κ. Χρόνης και δήλωσε παραίτηση, επικαλούμενος λόγους προσωπικούς, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Κόλπο».


Το έργο, κωμωδία καταστάσεων, είναι εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο με πρωτότυπο τίτλο «Best of Friends» του Τζέιμς Έλγουαρντ.....

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γιώργος και το κοπάδι του - Στα βουνά της Ευρυτανίας


Greek Village Life

Ένα επάγγελμα που χάνεται: Ο Γιώργος αντιστέκεται. Οι τελευταίοι...

Στο Καρπενήσι, συναντήσαμε τον Γιώργο, έναν νέο άνθρωπο που αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της αφοσίωσης στην ορεινή κτηνοτροφία......

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition - Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.

 

Παγκόσμιο Κύπελλο cmas Μύτικας Ξηρομέρου 2 με 7 Σεπ 1
 
Ημερομηνία 13/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition (και συνολικά ο 6ος αγώνας) που ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS......

Σταμνά Μεσολογγίου: Τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

 

     Τρία άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη 12/9 με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας. Ειδικότερα, το τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος συνεχίζοντας τις δράσεις του για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδας,

Τα σοβαρά διακυβεύματα για την περίοδο 2024-2028 για τον Δήμο Ξηρομέρου. Στο προσκήνιο η πολιτική και όχι η παραπολιτική.

 


 
     Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου έδωσαν μία συντριπτική εντολή της τάξεως του 62,73% στον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και στην ομάδα του, να συνεχίσει το θετικό του έργο για τον Δήμο Ξηρομέρου, με πολύ δουλειά, με λίγα λόγια, με πολλή πολιτική και καθόλου παραπολιτική.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τον Αστακό Ξηρομέρου.


Φωτογραφίες Τζέννυ Παπαδημητρίου

Ισχυρή καταιγίδα με δυνατό αέρα πλήττει την τελευταία ώρα τον Αστακό Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Η κα Τζέννυ Παπαδημητρίου έχει καταγράψει μέσα από τις φωτογραφίες της, την ένταση του φαινομένου.

Ο Σταυρός του Χριστού αποτελεί δόξα, τιμή και μέγα καύχημα για τους Χριστιανούς.

 

Του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού


«ἔστι γὰρ σωτήριον ἡμῖν τοῦτο τὸ ξύλον,
ὅπλον εἰρήνης ἀήττητον τρόπαιον» 
 (οἶκος Τιμίου Σταυροῦ)


Η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, που πανηγυρικά εορτάζουμε σήμερα, συνδέεται με δύο γεγονότα.
Πρώτον, την εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη (6 Μαρτίου 326 μ.Χ.) και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αναστάσεως (13 Σεπτεμβρίου 335 μ.Χ.).
Όταν η Αγία Ελένη επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους, αναζήτησε τον Σταυρό του Χριστού. Και πράγματι, σκάβοντας σε μεγάλο βάθος, βρέθηκαν τρεις σταυροί. Ο Άγιος Μακάριος, Πατριάρχης Ιεροσολύμων, είπε τότε να αποθέσουν διαδοχικά τους σταυρούς στον νεκρό, μιας νεκρικής πομπής που περνούσε από το σημείο.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα.

 


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 5:00 Π.Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΡΚΟΥ.

Συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

 


Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Πολιτισμού «Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο.

Πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και πόσο σημαντικό είναι να μην αμελούμε την υγεία μας.

 
Από μια μικρή πληγή στο δάκτυλο του βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του. Πώς η αμέλεια οδήγησε τον Δημήτρη στα πρόθυρα του θανάτου;
 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λούβρος
Μ.D., medlabnews.gr iatrikanea


Ο Δημήτρης ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ζούσε μια ήρεμη ζωή ως ξυλουργός σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Τα χέρια του ήταν το εργαλείο της δουλειάς του, γεμάτα ρόζους και γρατζουνιές από χρόνια σκληρής εργασίας. Μια μέρα, ενώ κατασκεύαζε ένα έπιπλο, έκοψε κατά λάθος τον δείκτη του με ένα αιχμηρό εργαλείο. Η πληγή φαινόταν μικρή, αμελητέα. "Τίποτα σοβαρό", σκέφτηκε, "θα περάσει".

Ενημέρωση για έργα ύδρευσης επί της οδού Ναυπάκτου και της συνέχειάς της στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.


      Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ι.Π. Μεσολογγίου» της πράξης «Ύδρευση Εσωτερικού Δικτύου Μεσολογγίου» επί της οδού Ναυπάκτου σε όλο το μήκος και στη συνέχειά της επί της Παπαδιαμαντοπούλου, από την αρχή έως το ύψος του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου.

Συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νέου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην Λίμνη Στράτου.


 Η συλλογικότητα "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ" ενημερώνει και καλεί τους πολίτες να υπογράψουν κατά της κατασκευής νέου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην Λίμνη Στράτου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, 

 ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccjfqkPHu8blxlmdZMmOL03tbbj_uokMWQlFpmxX61e-FUHw/viewform?usp=pp_url

(ΠΡΟΣΟΧΗ! όσοι έχουν υπογράψει στην φόρμα κατά το παρελθόν, δεν απαιτείται να την συμπληρώσουν εκ νέου).

Πρόσκληση για την παρουσίαση των τριών τόμων, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, του συγγραφέα ιστορικού Γιώργου Φερεντίνου.

 

      Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΑΝ.ΣΥ) εξέδωσε το τρίτομο έργο του καθηγητή - Ιστορικού Γεωργίου Φερεντίνου για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος 1920 – 1950. (5ος, 6ος, 7ος )
Ο 5ος τόμος παρουσιάζει τα γεγονότα από τον Απρίλιο του 1939 μέχρι τον Οκτώβριο του 1940. Ο 6ος τόμος παρουσιάζει τα γεγονότα του πολέμου με την Ιταλία . Ο 7ος τόμος παρουσιάζει τα γεγονότα από το θάνατο του Ιωάννη Μεταξά μέχρι την κατάληψη της Ελλάδας από τις δυνάμεις του άξονα. «Και όλα αυτά τεκμηριωμένα δι΄αδιάσειστων στοιχείων εκδεδομένων και ανεκδότων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας - Βόνιτσα 18 έως 22/9/2024.

 
   Στην Βόνιτσα θα φιλοξενηθεί από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ilca 4 από τον ομώνυμο Ναυταθλητικό Όμιλο. Ο Αμβρακικός κόλπος αναμένεται να κατακλυστεί από 160 και πλέον σκάφη, εκπροσωπώντας περισσότερους από 40 Ομίλους από όλη την Ελλάδα που θα αγωνιστούν για τον πιο υψηλό εγχώριο στόχο.

Έναρξη μαθημάτων φωτογραφίας της Art8 στο Αγρίνιο.


Έναρξη μαθημάτων περιόδου 2024-2025

 
Η φωτογραφική ομάδα του Αγρινίου Art8, με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της φετινής περιόδου την Πέμπτη 10 Οκτώβρη και κάθε Πέμπτη, ώρες 20:00 - 22:00, στη νέα μας διεύθυνση, οδός Κακαβιά 29, στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλιτεχνοχώρι» με τον οποίο εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας, σ’ ένα χώρο φιλόξενο, άνετο και καλαίσθητο.

Ενωμένοι κάνουμε τη διαφορά: Νέα συνεργασία για την Co2gether και τον Δήμο Θέρμου.


     Μέσα από την συνεργασία και την προσφορά καταφέρνουμε πολλά περισσότερα για τους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερη στήριξη και ενδυνάμωση. Η Co2gether και ο Δήμος Θέρμου ξεκίνησαν την συνεργασία τους, με σκοπό να φροντίσουν από κοινού τους πιο ευάλωτους πολίτες του Δήμου Θέρμου.

Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου: Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.


      Ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος  Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για την  επέτειο  της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Θέρμο: Θλίψη για τον θάνατο του Λεωνίδα Σακέτου.


 Θλίψη έχει προκαλέσει στην Ανάληψη Θέρμου ο θάνατος του Λεωνίδα Σακέτου.

Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας με ανάρτησή του αναφέρει, Σήμερα «έφυγε» ένας πολύ σεβαστός και αληθινός φίλος, ο Λεωνίδας Σακέτος από την Ανάληψη Θέρμου.

Δήμος Ξηρομέρου: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία του, το όχημα πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων


     Σύμφωνα με πληροφορίες του ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να τεθεί σε κυκλοφορία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πλυντήριο κάδων που για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου θα αποκτήσει στο στόλο των οχημάτων του.

Μίλτος Ζαμπάρας: Θα πληρώσουμε το νερό χρυσάφι ή θα βρούμε βιώσιμες λύσεις;


     Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και
Τομεάρχης  Περιβάλλοντος  και   Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας, δήλωσε σχετικά με το κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας:

«Η επικείμενη αύξηση των τιμολογίων νερού ως απάντηση στη λειψυδρία  εγείρει σοβαρές ανησυχίες, καθώς η οικονομική επιβάρυνση θα πλήξει τους καταναλωτές, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού. Τέτοιες λύσεις δεν ενθαρρύνουν τη μείωση της κατανάλωσης, ενώ επίσης δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Δημοτική Περίοδος 2024 – 2028: Η πρώτη παραίτηση αντιδημάρχου, στο Δήμο Ξηρομέρου. -Διαβάστε ποιός είναι.


     Όπως πρώτο είχε γράψει το ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS(δείτε εδώ), μετά από πληροφορίες, για παραίτηση αντιδημάρχου, τελικά δεν υπάρχει μόνο καπνός αλλά και φωτιά.
Οι φήμες των τελευταίων ωρών επισημοποιήθηκαν και τελικά παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο κ. Γιάννης Χρόνης.

Αμφιλοχία: «Βούτηξε» σε γκρεμό στην προσπάθειά του να αποφύγει άγρια άλογα.


    Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο Αμφιλοχία – Κομποθέκλα, καθώς ένας οδηγός ήρθε αντιμέτωπος με αγέλη αγρίων αλόγων.

Καθώς οδηγούσε, βραδινές ώρες και λίγο πριν φτάσει στη γέφυρα στον μύλο, μια ξαφνική εμφάνιση άγριων αλόγων έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στην Σταμνά- Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί.


     Τρία άτομα από την Σταμνά συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 12/9 με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

Πιο συγκεκριμένα έγινε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στην κατοχή τους κάποιες εικόνες.

Κατά της δημιουργίας Υδατοκαλλιεργειών ο Δήμος Πόρου


Στη δημοσιοποίηση του απολογισμού των ενεργειών του ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες προέβη η νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Πόρου......

ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Γραφείο περιβαλλοντικών μελετών στο Αγρίνιο ζητά γεωπόνο ή τεχνολόγο γεωπονίας έως 29 ετών με κάρτα ανεργίας , για πλήρη απασχόληση με ασφάλιση.

Τηλ.26410-22594, 6972-500730


Ζητείται για τον Άγγελο ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

 


Ορθά μέχρι χθες επικροτούσαμε πανηγυρίζοντας τις συγκινητικές προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η μία όψη του νομίσματος…..

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συμμετοχή στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ o Σύλλογος Γυναικών Αστακού


Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Λευτέρη Μάντζαρη για συμμετοχή στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ, ήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα θετικά στο να παραβρεθούμε καλύπτοντας με ιδία συμμετοχή τα έξοδα υλικών και διαμονής στην Θεσσαλονίκη.....

Ιόνια Οδός: «Άγιο» είχε 74χρονη γυναίκα, οδηγός που ανατράπηκε το αυτοκίνητο της.


      Σοκαριστικές εικόνες από τροχαίο ατύχημα το πρωί της Πέμπτης στην Ιόνια Οδό, όταν αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε τουμπαρισμένο μέσα σε αυλάκι.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο 117ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου, στο ύψος του κάστρου Λιμναίας στον κλάδο προς Ιωάννινα, στις 10:15 το πρωί.

Ορνιθολογική Εταιρεία: «Αποκεφαλισμός γύπα από ανεμογεννήτρια στα Ακαρνανικά Όρη».


      Για αποκεφαλισμό γύπα από ανεμογεννήτρια στα Ακαρνανικά Όρη την περασμένη εβδομάδα κάνει λόγο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Όπως σημειώνει, Όρνιο που προέρχεται από το πρόγραμμα ενδυνάμωσης του πληθυσμού της ηπειρωτικής Ελλάδας εντοπίστηκε αποκεφαλισμένο δίπλα σε ανεμογεννήτρια του Αιολικού Σταθμού «ΠΕΡΓΑΝΤΗ» στα Ακαρνανικά Όρη!

Υπ. Εργασίας: Αυξάνονται συντάξεις & κατώτατος μισθός -Εκτακτο επίδομα 200 ευρώ σε συνταξιούχους


Νίκος Κοκκινόπουλος

Στην ενίσχυη της απασχόλησης, με τη στήριξη των εργαζομένων, συνταξιούχων και επιχειρήσεων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, ανταποκρινόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωσή του με την οποία εξειδικεύει τα εξαγγελθέντα από τον πρωθυπουργό μέτρα στη ΔΕΘ......

Εκπληκτική η τελετή λήξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024 (φωτογραφίες και videos).

Μία εκπληκτική τελετή λήξης είχαμε στον πανέμορφο χώρο του μώλου του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα Αιτ/νίας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Μιλάμε για την τελετή λήξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024.

Έως 30 Σεπτέμβρη παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024»
 
Την Δευτέρα 15.07.2024 ξεκίνησε η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.).

Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και στο Συσσίτιο Απόρων στο Αγρίνιο.

 

      Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11ης Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας και Υπεύθυνος του Φροντιστηρίου, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης, οι 26 εθελοντές εκπαιδευτικοί, οι περίπου 150 μαθητές που θα φοιτήσουν, οι γονείς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Τον Δήμαρχο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ζώης.

40 χρόνια μετά το reunion party των απόφοιτων 1984 του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου.

 
    Ήρθε η στιγμή για τους συμμαθητές – απόφοιτους της Γ’ τάξης του έτους 1984 του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, να ξανασμίξουν και να θυμηθούν τα μαθητικά τους χρόνια!

Το ραντεβού τους δίνεται 40 χρόνια μετά, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 4:00 το απόγευμα, στο προαύλιο του σημερινού 6ου ΓΕΛ που τότε, το 1984, ...

ΔΑΚ Αγρινίου: Ξεκινούν οι εγγραφές στο κολυμβητήριο.

 


Από το ΔΑΚ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 16-09-2024 ξεκινούν οι εγγραφές για την άθληση ενηλίκων και παιδιών στις κολυμβητικές δεξαμενές του Δήμου Αγρινίου.
Τα μαθήματα των τμημάτων ενηλίκων – παιδικά του Δήμου Αγρινίου  θα αρχίσουν τον Οκτώβριο 2024 .

Διάκριση του ομίλου μπριτζ του Δήμου Αγρινίου.


Μια ακόμη διάκριση για αθλήτρια του ομίλου μπριτζ του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα η Μάντυ Μπεληγιάννη, μέλος της Εθνικής Νέων Μπριτζ, αγωνίστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας που έγινε στον Βόλο από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, ....

Ελαφρύνσεις περιορισμών λόγω της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. -Τι επιτρέπεται.


     Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι πλέον επιτρέπεται η διακίνηση αιγοπροβάτων προς σφαγή από τις απαγορευμένες περιοχές της Βόνιτσας και του Αστακού της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προς σφαγεία της περιοχής, καθώς δεν παρατάθηκε περαιτέρω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων σε αυτές τις περιοχές.

Συνολικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ισχύουν τα ακόλουθα:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΣΙΚΝΙΑ


      Για την εκτέλεση του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ¨ΑΝΟΙΚΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ¨» θα γίνουν εργασίες πλήρους ανακατασκευής τμήματος της οδού Τσικνιά.