Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Φώτης Μπρουμος Παραλείψεις και λάθη πινακίδων στον αυτοκινητόδρομο ιόνιας οδού στην Αιτωλοακαρνανία

 


Φώτης Μπρουμος

ΠΡΟΣ ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


Γραφειο  Κυρίου Υπουργού

Θεμα  Παραλείψεις και λάθη πινακίδων στον αυτοκινητόδρομο   ιόνιας οδού   στην Αιτωλοακαρνανία.....


Παραλείψεις και σοβαρά λάθη, ακόμα και με παραποίηση στοιχείων, διαπιστώνονται από την αρχή της τοποθέτησης πινακίδων στον αυτοκινητοδρομο της ιονιας .»… Ερχόμενος κάποιος οδικώς από την Αθήνα προς την γενέτειρα μου ακούω  παράπονα των συμπατριωτών οσον αφόρα την   ταλαιπωρία  και  με οδυνηρές πολλές φορές συνέπειες, για τους ταξιδιωτες.

Συγκεκριμένα  μετά τα ΣΕΑ ιόνιας προς Αμφιλοχία η  υπάρχουσα πινακίδα σε οδηγεί 15χλμ  εκτος Αμφιλοχίας. Στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να γίνει διόρθωση και να γραφεί ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΔΥΤΙΚΑ παλαια εθνική οδός και  στην υπάρχουσα να προστεθεί η λεξη Αμφιλοχία –ανατολικά κλπ . Στον ίδιο χώρο υπάρχει πινακίδα για Πρέβεζα και Λευκάδα και δεν  υπάρχει η Βόνιτσα που είναι πρωτεύουσα του Δήμου  με αποτέλεσμα  αρκετοί ταξιδιώτες να ψάχνουν την Βόνιτσα και να καταλήγουν στην Αρτα. Μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι θύμα αυτης της παράλειψης ηταν  η  τέως βουλευτής του Σύριζα Χαρά Καφαντάρη, η οποία   έφτασε στην Άρτα και επιβαρύνθηκα με 80 χιλιόμετρο για να φθάσει  στην Βόνιτσα. Πριν  τρία χρόνια το καλοκαίρι του 2020 ήρθαν στην περιοχή δυο υπάλληλοι του υπουργείου και δυστυχώς δεν έγινε ακόμη τίποτα και  έχουμε και τα ονόματα τους.


Επίσης όταν οι κάτοικοι  θέλουν να επισκεφτούν την έδρα του νομού το Μεσολόγγι  δυστυχώς  επιβαρύνονται με 15χλ επιπλέον και 1.5 ευρω  διοδια.Θα πρέπει  και  εδώ να γίνει διόρθωση ως εξης .

Μετά τα διόδια Αγγελοκαστρου  στην πινακίδα  που συναντάμε  προς  αιτωλικό θα πρέπει να προστεθεί και η λεξη Μεσολόγγι πάλαια εθνική οδός έτσι ο πολίτης  να οδηγηθεί  στις νομαρχιακές υπηρεσίες και να μην επιβαρυνθεί με  τα προαναφερόμενα χιλιόμετρα και διοδια.

Τέλος στην γενέτειρα μου στη Βόνιτσα στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που χρησιμοποιείται σήμερα Βόνιτσα-Ακτίο δεν υπάρχει πινακίδα προς τη πόλη της Λευκάδας ειδικότερα οι ξένοι που κατεβαίνουν από τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Ακτίου και το 90% κατευθύνεται προς Λευκάδα  ψάχνουν για Λευκάδα και Λευκάδα δεν βρίσκουν .

Αυτά και άλλες δυσλειτουργίες και παραλείψεις  τα γνωρίζει κάποιος ενεργός πολίτης και εθελοντής οδικής ασφάλειας ο κ  Νώντας Νικακης συνταξιούχος υπ παιδείας ο οποίος εχει ενημερώσει αρκετές φορές το υπουργείο. Τηλ 2643023009-6981857542.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και ελπίζουμε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ


ΦΩΤΙΟΣ ΜΠΡΟΥΜΟΣ

Μέλος του συλλόγου Αιτωλοακαρνανανων δημοσιογράφων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο