Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο συνδυασμός "Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών" στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου



 

Επισκεφτήκαμε σήμερα (11/9) την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου. Συνομιλήσαμε με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιωάννη Κουσαρίδα, τον Αντιπύραρχος Διοικητή Π.Υ. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Στούμπο, καθώς και τους πυροσβέστες της υπηρεσίας.
--Συζητήσαμε για τα θέματα πυρασφάλειας του Δήμου μας καθώς και τις γενικότερες αρμοδιότητες των Δήμων στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
--Μιλήσαμε για τα σημεία που εμφανίζουν τους περισσότερους κινδύνους στην περιοχή μας (Αράκυνθος, περιοχή Σταμνάς, αστικός ιστός, διάσπαρτες χωματερές, Κτήμα Πετούνη), τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, την ενίσχυση εξοπλισμού που έχει ανάγκη η δημοτική μας υπηρεσία ώστε να συνεπικουρεί στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν και όπου χρειάζεται.
--Αναφερθήκαμε στη σημασία των τοπικών προέδρων και των συμβουλίων στο κομμάτι της επιφυλακής. Καθώς και τη σπουδαιότητα της γνώσης που έχουν για τις περιοχές τους ώστε να βοηθήσουν στην οργάνωση εθελοντικών ομάδων και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων πάντα υπό την καθοδήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
--Συζητήσαμε θέματα ετοιμότητας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων καθώς και την αναγκαιότητα διοργάνωσης άσκησης σε επίπεδο γειτονιών ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι πως πρέπει να ενεργούν σε περιπτώσεις κινδύνου.
Ο συνδυασμός "Ισχυρός Δήμος - Δυνατές Κοινότητες - Ευημερία Πολιτών" έχει ως βασική προτεραιότητα τα θέματα πολιτικής προστασίας της περιοχής μας:
Με ενίσχυση του εξοπλισμού του Δήμου, επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης πλημμυρών, πυρκαγιών, σεισμών, διενέργεια τακτικών ασκήσεων και ενημερώσεων, ενίσχυση του αισθήματος εθελοντισμού και επιφυλακής ειδικά στις Κοινότητες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα καθώς και την εκπόνηση υδρολογικής και γεωλογικής μελέτης για την προστασία του ευαίσθητου περιβάλλοντος μας.
Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενημέρωσης για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής μας και τα σχέδια αντιμετώπισης πλημμυρών, πυρκαγιών, σεισμών, πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί είτε κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, είτε αμέσως μετά από αυτή.

Εκ του συνδυασμού
"Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών"
Επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο