Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟ : ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα δυστυχώς με νεκρό νεαρό συνάδελφο είχαμε σήμερα το πρωί στην πόλη μας . Ήρθε να συμπληρώσει το μακρύ κατάλογο των συναδέλφων που σακατεύονται στους χώρους δουλειάς και πολλοί από αυτούς αφήνουν και την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους....

Ο συνάδελφος, αλβανικής καταγωγής , εργάζονταν στην τεχνική εταιρεία «ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» σε έργα της ΔΕΥΑΑ του Δήμου Αγρινίου.

Το Ε.Κ.Α. και το σωματείο της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγ/τα Ν. Αιτωλ/νίας αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν ενημέρωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας και αντιπρόσωποί τους πήγαν στο χώρο του συμβάντος όπου ήρθε και η Επιθεώρηση .

Έκαναν παράσταση στο Δήμαρχο Αγρινίου αναφέροντας το εργατικό ατύχημα και τις ευθύνες που έχει η Δημοτική αρχή για έργα που γίνονται με ευθύνη της, για να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Το σημερινό εργατικό ατύχημα φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Δυστυχώς κατά το παρελθόν έχουμε θρηνήσει αρκετούς συναδέλφους και στην περιοχή μας ακόμη περισσότεροι έχουν σακατευτεί .

Θα χρειαστεί άμεσα να υλοποιηθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στον κλάδο των κατασκευών και συνολικά του ταξικού κινήματος για μέτρα υγείας και ασφάλειας . Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να τα υλοποιήσει για να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης , υπουργός εργασίας, που χθες 21 Σεπτεμβρίου, που οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα , από το βήμα της Βουλής, με παραλήρημα καυχιόταν ότι το νομοσχέδιο είναι φιλοεργατικό, γιατί γίνονται τόσα πολλά εργατικά «εργοδοτικά» εγκλήματα τώρα, με 8 ώρες εργασίας, με 13 ώρες που προβλέπει το νομοσχέδιο πόσα θα γίνονται ;

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθεί το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν .

· Να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και να έχουν πλήρεις αρμοδιότητες , που δυστυχώς η κυβέρνηση τις έχει αφαιρέσει.

· Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς .

· Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας .

Το Ε.Κ.Α και το σωματείο Οικοδόμων εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να ενταχθούν στα σωματεία και να κάνουν δική τους υπόθεση το να μην ξαναθρηνήσουμε άλλους συναδέλφους στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωσή μας .

Μπροστά οι ζωές μας και οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

ΤΑ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο