Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Πολύ αργά απερχόμενε Δήμαρχε κ Αποστολάκη θυμηθήκατε τη συμμετοχή των Δημοτών, των Φορέων του Δήμου, και το Διάλογο.. Διαχειριστείτε με αξιοπρέπεια την βεβαία ήττα σας. Δεν θα συμμετέχω στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    


Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

                                 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

 <<  Πολύ αργά απερχόμενε Δήμαρχε κ Αποστολάκη θυμηθήκατε τη συμμετοχή των Δημοτών, των Φορέων του Δήμου,  και το Διάλογο.. Διαχειριστείτε με αξιοπρέπεια την βεβαία  ήττα σας. Δεν θα συμμετέχω στην  ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ >>.


Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

                     Μαθιηματικός

               Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης                                                       

   12-09-2023

                                                Αγαπητοί  Αναγνώστες

Έλαβα, ως Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, μία πρόσκληση. Απόσπασμα είναι το παρακάτω. ....

Στα πλαίσια εκπόνησης της Στρατηγικής ΟΧΕ Δήμων Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας, σας προσκαλούμε σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 πμ στον πολυχώρο ΛΑΙΣ.

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας με ευθύνη του Δημάρχου κ Αποστολάκη και των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου κ Στούπα, κ Καλαντζή, κ Αποστολάκη Παντελή ,    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα.  Αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα ΔΣ,  μετά τη πανδημία να γίνονται,  με τηλεδιάσκεψη. Αυτό είναι πρωτοφανές πανελλαδικά. Είναι περιφρόνηση του ουσιαστικού διαλόγου. 

Επί εννέα συνεχή χρόνια Δημαρχίας του κ Αποστολάκη  ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε ποτέ η προβλεπόμενη  από το νόμο ειδική ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των Φορέων του Δήμου και των Δημοτών με δικαίωμα λόγου με θέμα,  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ΔΗΜΑΡΧΟΥ , η οποία φέρει το  όνομα ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Αυτό είναι πρωτοφανές πανελλαδικά. Είναι περιφρόνηση του ουσιαστικού διαλόγου. 

Σε πολλές ετήσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΠΌΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ,  ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας έλαμπαν δια της απουσίας τους.  Ενίοτε δε ούτε γραμματέας για τα πρακτικά ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ. Αυτό είναι πρωτοφανές πανελλαδικά. Είναι περιφρόνηση του ουσιαστικού διαλόγου. 

                                 Αγαπητοί Συνδημότες

Στη τελική ευθεία προ των Δημοτικών Εκλογών  ο απερχόμενος Δήμαρχος μπροστά στην βέβαιη ήτα του , προετοιμάζει φιέστα σύμφωνα με τη παραπάνω πρόσκληση. Πολύ αργά θυμηθήκατε το διάλογο και τη συμμετοχή των Δημοτών απερχόμενε Δήμαρχε κ Αποστολάκη.  Είμαι πολύ έμπειρος στη πολιτική.  Δεν μασάω , που λένε οι νεολαίοι. 

ΔΕΝ ΘΑ σας ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΛΑΙΚΙΖΕΤΕ , λέγοντας  ότι ζητάτε  τη γνώμη των Δημοτών.  Επί εννέα συνεχή χρόνια πολιτευτήκατε με τη  λογική ότι ο Δήμος είναι λάφυρο σας  και ότι ανήκει σε εσάς και τη Δημοτική Αρχή.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

Ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα  χρειάζεται σοβαρότητα και νηφαλιότητα γα συζητηθεί.

Η προεκλογική περίοδος δεν προσφέρεται.

                                                 ΠΡΟΤΑΣΗ:

Όλοι  οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές παρατάξεις να θέσουν στη κρίση των Δημοτών τις προτάσεις τους.  Οι Δημότες με τη ψήφο τους να αποφανθούν.

Δεν είναι επιτρεπτό το Νέο Δήμαρχο και τη Νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψουν από τις εκλογές να δεσμεύσουν  προτάσεις που θα προκύψουν  σε μία προεκλογική περίοδο χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Ο Νέος Δήμαρχος και η Νέα Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να μπορούν να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους και ΟΧΙ να είναι δεσμευμένοι από μία ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  σε λάθος χρόνο.

Ο Νέος Δήμαρχος και η Νέα Δημοτική Αρχή να  διοργανώσει λαϊκές συνελεύσεις ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Να μιλήσουν οι Δημότες. Θα συμμετέχω και θα κάνω τις προτάσεις μου.

Ο Νέος Δήμαρχος και η Νέα Δημοτική Αρχή να  διοργανώσει την  ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ /ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Σε αυτή σε συμμετέχω και θα κάνω τις προτάσεις μου.

Στη συνέχεια  ο Νέος Δήμαρχος και η Νέα Δημοτική Αρχή να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο θα διαμορφώσει τις τελικές προτάσεις. 

                              Αγαπητοί Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

                                          Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Υστερόγραφο.

Έχω γράψει και άλλες φορές.  Δεν γράφουμε , ούτε λέμε  ,  στα πλαίσια της εκπόνησης κλπ. Λέμε και γράφουμε , Στο πλαίσιο της εκπόνησης κλπ. Ο λόγος είναι απλός.  Το πλαίσιο είναι μοναδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο