Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συζήτηση με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Πέρλη Κων/νο με την Δημοτική Παράταξη ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλή τον Σώζο Βασίλειο

 


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

< Συζήτηση με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ Πέρλη Κων/νο με την Δημοτική Παράταξη   ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλή το κ Σώζο Βασίλειο>

Γράφει ο:  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός                                                                                      18-09-2023 

                                                        Αγαπητοί   Αναγνώστες.

Ξεκινάμε σήμερα να δημοσιεύουμε συζητήσεις που έκανα με υποψηφίους και  με πολίτες του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.  Είναι βέβαιο ότι οι συζητήσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των Δημοτών και  στην ανάδειξη των προβλημάτων του Δήμου.  Ο Δημοκρατικός Διάλογος είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας. 

Έχω τη τιμή και τη χαρά να κουβεντιάσω με τον κ Πέρλη Κων/νο. Με το κ Πέρλη γνωριζόμαστε από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.  Ο κ Πέρλης  γνωρίζει τα θέματα του Δήμου πολύ καλά. Γνωρίζει τους Δημότες και συνομιλεί με τους Δημότες κάθε ημέρα.  Είναι γνωστός επαγγελματίας της περιοχής και δεν ασχολήθηκε με την πολιτική γιατί ήταν άνεργος.  

Ερώτηση 1`:   

Ευχαριστώ κ Πέρλη για τη συζήτηση μας.  Πιστεύετε ότι στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας  χρειάζεται αλλαγή  Δημάρχου  και Δημοτικής Αρχής. Πως καταλήξετε σε αυτή τη πολιτική σας θέση;  Γιατί απέτυχε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης από το 2014 μέχρι το 2023; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ   

Πρόκειται για μια κουρασμένη Δημοτική Αρχή που έκανε μικρό έργο και όχι σωστά  ιεραρχημένο.  Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Έγινε καθεστώς.    Μια μακροχρόνια διακυβέρνηση δημιουργεί συμπτώματα στασιμότητας και εφησυχασμού. Δεν έχει κάτι νέο να μας δώσει. Ώρα για αλλαγή λοιπόν! Για το καλό μας!

Ερώτηση 2  

 Έκαναν  ουσιαστική  Αντιπολίτευση ο κ Φερεντίνος ,ο κ Κασόλας  και οι Δημοτικές τους παρατάξεις  από το 2014 μέχρι το 2023;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ουσιαστική αντιπολίτευση ασκείται όταν αυτή είναι γόνιμη με κατάθεση προτάσεων για το μέλλον του τόπου μας . Δεν θεωρώ ότι ο κ Κασόλας έκανε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως θεωρώ πως ο κ Κασόλας ακολούθησε την ίδια πολιτική με τον Δήμαρχο. Παρά τις επιμέρους αντιπαραθέσεις, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν είδα κάποια ουσιαστική αντιπολίτευση.

Ερώτηση 3

 Υπήρξατε  για πολλά ένας από τους στενούς συνεργάτες του κ Αποστολάκη.  Για ποιους λόγους  ακολουθείτε άλλους πολιτικούς δρόμους;  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο  κ Αποστολάκης ξεκίνησε με καλούς σκοπούς και σταθήκαμε όλοι στο πλευρό του. Είναι υποχρέωση μου όμως να σταθώ πλέον απέναντι του, ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, για το καλό του Δήμου μας. Τιμώ τη φιλία μας και τη συνεργασία μας, πλέον όμως,  ο τόπος πρέπει να αναδειχθεί και ο κ Αποστολάκης δεν μπορεί να το κάνει.

Ερώτηση 4  

Εκτιμώ ότι στο Δήμο μας θα υπάρξει δεύτερος γύρος.  Το 43 τοις εκατό δεν πρόκειται να πάρει ουδείς. Εκτιμώ ότι ο κ Αποστολάκης, ο κ Κασόλας και ο κ Σώζος έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τα σημερινά δεδομένα να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Πιστεύω ότι ο κ Σώζος αν περάσει στο δεύτερο γύρο, τελικά θα είναι ο Νέος Δήμαρχος.  Είστε έμπειρος στα εκλογικά.   Το  ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ   σημαίνει σιγουριά για νίκη. Παρακαλώ σχολιάστε τα παραπάνω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το   ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ   είναι σύνθημα που γεννήθηκε από τους συμπολίτες μας που βλέπουν σε εμάς την ελπίδα και την αλλαγή. Όντας παλιά καραβάνα των εκλογών μπορώ να σας με σιγουριά πως οδεύουμε στην δεύτερη Κυριακή. Ζητάμε από τον κόσμο ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης  στο  Δήμο μας. 

Ερώτηση 5 

 Κατά τη διάρκεια συγκρότησης των ψηφοδελτίων έφτασαν στα αυτιά μου πολύ δυσάρεστες πρακτικές.  Πρακτικές που παραπέμπουν  σε αντιδημοκρατικές λογικές και όχι μόνο.  Πείτε τη γνώμη σας για αυτά. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εμείς κτίσαμε ένα συνδυασμό από το μηδέν και με μηδέν κόστος.  Αυτές οι πρακτικές δεν αντιπροσωπεύουν το συνδυασμό μας . Επειδή όμως έφτασαν και στα δικά μου αυτιά αυτές οι πρακτικές καταλαβαίνετε γιατί οι συνδημότες μας είδαν σε εμάς την ανάγκη για αλλαγή αυτής της διακυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. 

Ερώτηση 6  

Μιλήστε μας  για βασικές προγραμματικές θέσεις του κ Σώζου και της Δημοτικής σας Παράταξης.  Είστε έτοιμοι να Διοικήσετε το Δήμο; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θεωρήστε ότι είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε. Το ίδιο θεωρεί και η κοινωνία, καθώς είμαστε οι μόνοι με ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη διαφάνεια, την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα.  Πράγματα που οι αντίπαλοι μας δεν μπορούν καν να τα συλλαβίσουν. 

Ερώτηση 7. 

Συνηθίζω κ Πέρλη  αντί τελευταίας ερώτησης, να δίνω στον συνομιλητή  μου  την  ευκαιρία να αναπτύξει όποιο θέμα ή όποια θέματα θέλει. Δώστε το δικό σας  μήνυμα  στους  Δημότες. Παρακαλώ έχετε το λόγο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ως άνθρωπος που τόσα χρόνια προσφέρει 50 χρόνια σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής από ομάδες, Δήμους, δομές, πολιτιστικούς συλλόγους, τον αθλητισμό κλπ. Ζητώ την στήριξη σας. 

Αγαπητοί Συνδημότες

Θεωρώ τη συζήτηση με το κ Πέρλη Κώστα  πολύ ενδιαφέρουσα.  

 Εύχομαι στο κ Πέρλη  Καλή Επιτυχία

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Προσκλήσεις για συμμετοχή στο διάλογο έχω στείλει σε πολλούς υποψηφίους  από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.   

Προσκλήσεις έστειλα και σε πολίτες που δεν είναι υποψήφιοι. 

 Ευελπιστώ  να ανταποκριθούνε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο