Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με δημοσιεύσεις και προεκλογική κόντρα. -Πανταζής, Γερόλυμος σε θέση μάχης.


 ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Με έκπληξη αναγνώσαμε τις απαντήσεις του πρώην Αντιδημάρχου Ξηρομέρου και νυν υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου, κ. Απόστολου Πανταζή, με τις οποίες προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίθεση στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Ξηρομέρου κ. Σωτήρη Γερόλυμο.
    Η σελίδα μας δεν συμμερίζεται τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Σωτήρη Γερόλυμου, και θεωρεί ότι χαρακτηρισμοί για "μαγείρεμα", "βούτα" και "Φράντσες" δεν προάγουν τον πολιτισμό, τη συναίνεση και το πνεύμα συνεννόησης που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
    Θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε αυτή την ιδιότυπη προεκλογική κόντρα που ξεκίνησε με δημοσιεύσεις στα τοπικά Bogs, μεταξύ του Αντιδήμαρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Ξηρομέρου κ. Σωτήρη Γερόλυμου και του υποψηφίου Δημοτικού σύμβουλου και πρώην Αντιδήμαρχου Ξηρομέρου κ. Απόστολου Πανταζή.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γερόλυμος στις απαντήσεις του δεν κατονομάζει τον κ. Πανταζή.

Η επέκταση του νεκροταφείο Αστακού ήταν το άρθρο γνώμης του κ. Πανταζή στο οποίο συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) αναφέρει τα εξής,
...η νυν δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί για την επέκταση του νεκροταφείου Αστακού, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας τις οικογένειες και την πόλη του Αστακού......

Σε συζήτηση που είχα με σοβαρό και υπεύθυνο στέλεχος της δημοτικής αρχής,αναφέρθηκε ότι αντί επέκτασης σκοπεύουν να προβούν σε κατασκευή οστεοφυλάκιων ....
Βέβαια,αυτούς εκεί τους διοικούντες στο δημαρχείο δεν τους ενδιαφέρει,γιατί δεν έχουν κανέναν εκεί πάνω αφού ούτε καν κατάγονται από τον Αστακό.
 
Για απευθείας αναθέσεις και ρουσφέτια ξέρουν να τα κάνουν και να πετάνε βεγγαλικά στην υγειά των κορόιδων…

Ο κ. Σωτήρης Γερόλυμος απαντά χωρίς να κάνει αναφορά στο όνομα του κ. Πανταζή διαψεύδοντας, συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) αναφέρει τα εξής,
καμία νόμιμη επέκταση Κοιμητηρίου Αστακού δεν πραγματοποιήθηκε...
απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου ....1. Διαπιστώνει την αναγκαιότητα επέκτασης ή κατασκευής νέου νεκροταφείου στον Αστακό και 2. Εγκρίνει την πραγματοποίηση των απαραίτητων ενεργειών στην προσπάθεια είτε επέκτασης είτε ανεύρεσης νέου χώρου κατασκευής....
ο Συνήγορος του Πολίτη, ελέγχει την υπόθεση μετά από καταγγελία κατοίκου του Αστακού. Σημειωτέον, την περίοδο κατά την οποία ασκούσε διοίκηση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
η εταιρεία ‘Πλούτων – Ιδιωτική Κεφαλαιουχική’, ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ από το ταμείο του Δήμου ποσό ύψους 36.616,00€ για την υλοποίηση εργασιών και επέκταση του χώρου του κοιμητηρίου Αστακού, μετά από ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ, χωρίς εγγραφή ..... προ της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής,...
Ερωτάται ο γνωστός αρθρογράφος, ο οποίος ‘παρουσιάζεται’ ως γνώστης του θέματος, που πήγαν τα 16.000 € που αποτελούν την διαφορά της κατάσχεσης από την εταιρεία και των κοστολογηθέντων εργασιών από την αρμόδια υπηρεσία;;

Ο κ. Πανταζής σε με νέο άρθρο του αναφέρει συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) τα εξής,
Διάβασα την απάντηση σου,αλλά φαίνεται δεν έχεις το σθένος και το θάρρος να απευθυνθείς απευθείας στο όνομα μου ,γι’αυτό και αναφέρεις «ο γνωστός αρθογράφος»......
ενδιαφέρομαι πραγματικά για αυτό το σοβαρό θέμα ,όπως πολλοί άλλοι Αστακιώτες που σύντομα θα κλιθούν να προβούν σε εκταφή των ανθρώπων τους (αλλά βέβαια εντέχνως μετά τις εκλογές).
...είπες ότι κατά τη δική σου άποψη,δε μπορεί να γίνει η επέκταση, αλλά στα σχέδια σας είναι να δημιουργηθούν οστεοφυλάκια.
 
Σε άλλα χωριά όμως κλείσατε τα μάτια,επιτρέψατε να γίνει επέκταση χωρίς αδειοδοτήσεις.
 
...εσείς σαν δημοτική αρχή ζητήσατε η υπόθεση να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη.(επισυνάπτω που αναφέρει ξεκάθαρα ποιος παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα τιμωρώντας τους Αστακιώτες),..
Τώρα όσον αφορά τα 16,000€ που αναφέρεις,θα έπρεπε σαν καλός “πτυχιούχος” υπάλληλος που είσαι ,μιας που ερεύνησες, να γνωρίζεις και ηθικά χωρίς να φοβάσαι και χωρίς να κρύβεσαι να δημοσιεύσεις και να ενημερώσεις τι γνωρίζεις,....

Το θέμα του νεκροταφείου του Αστακού κλείνει με νέα όμως δημοσίευση του κ. Πανταζή η οποία θέτει το θέμα αγωγού ύδρευσης που όπως αναφέρει, διερευνάται από τη δικαιοσύνη. Το νέο άρθρο αναφέρει συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) τα εξής,
...υπόθεση για κατάχρηση δημοσίου χρήματος σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης  (είναι κακούργημα διότι το ποσό είναι άνω των 120,000€) που βαραίνει το δήμο Ξηρομέρου επί των ημερών σου.
...να ενημερώσεις τους πολίτες αν εμπλέκεται το «καθαρό» σου όνομα καθώς και η δημοτική σου αρχή και σε ποιο στάδιο της δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση;
 
....εκλάπησαν  240.500 ευρώ σύμφωνα με έκθεση πραγματογνώμονα την οποία παρουσίασε ο πρώην Δήμαρχος Αστακού και ευεργέτης του τόπου κύριος Στάικος....
...ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον Εισαγγελέα Κακουργημάτων ξεκίνησε η κύρια ανάκριση και άρχισε να εξετάζει μάρτυρες, έναν μάλιστα για δυο φορές .
...το έργο δεν εκτελείτο σύμφωνα με την μελέτη ,η οποία προέβλεπε ,να είναι το βάθος του αγωγού 1,5 μέτρα ,το πλάτος 1,20 μέτρα και να καλύπτεται από άμμο 80 εκατοστά.
....7.806 κυβικά άμμου έκαναν φτερά ,γιατί εκλάπησαν  και το βάθος του αγωγού έφτανε αντί για 1,5 μέτρα από 70 εκατοστά μέχρι 1.10 εκατοστά και το πλάτος αντί για 1,20 μέτρα έφτανε από 50 ενώ 70 εκατοστά.
Στον Εισαγγελέα κακουργημάτων ,όμως ύστερα από τον ορισμό Ανεξάρτητου Πραγματογνώμονα θα απαντήσετε  με τρόμο ,γιατί ο νόμος λέει πως για κλοπή Δημοσίου Χρήματος πάνω από 120.000 ευρώ ,που είναι κακούργημα επισείει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Μετά το παραπάνω άρθρο του κ. Πανταζή ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Ξηρομέρου κ. Σωτήρης Γερόλυμος απαντά Σχετικά με αναρτήσεις για αναθέσεις και έργα και αναφέρει συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) τα εξής,
...να θυμίσουμε στους συνδημότες μας, πως σύμφωνα με την νομοθεσία την μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη και παραλαβή των έργων πραγματοποιούν οι αρμόδιες (τεχνικές) υπηρεσίες........
...η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ελέγχεται από κανένα μηχανισμό για ευθύνες υλοποίησης κάποιου έργου...
 
....η ανάδοχη εταιρεία κατέθεσε:
1. Την 22.10.2021 μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου για εκτεταμένες φθορές από τροχό στους αγωγούς που επρόκειτο να τοποθετηθούν!!!! εντός του σκάμματος καθώς και
2. Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά την 05.6.2022, κατά του πρώην Δημάρχου Αστακού και πρώην Δημοτικού Συμβούλου κου Παναγιώτη Στάϊκου για συκοφαντική δυσφήμηση.
Είναι αδύνατον να συγκριθεί μια ζημιά σε πόλη ή οικισμό που δεν έχει νερό, με τις προφορικές αναθέσεις προεκλογικών χαλικιών και αμφισβητούμενης αξίας έργων ή υπηρεσιών, που ακόμα και σήμερα "καταδυναστεύουν" τα χρήματα των δημοτών, μέσα από δικαστικές αποφάσεις που προκάλεσε ο ‘εφιάλτης’ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου του κου Γαλούνη, οι πράξεις της οποίας στην πραγματικότητα ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.
Το μόνο που δικαιολογεί τον αρθρογράφο και την παράταξη που εκπροσωπεί είναι ότι, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, απουσίαζε όχι μόνο από τις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από την πόλη του και δεν γνώριζε τι αντλιοστάσια και τι ύδρευση παρέδωσε "απερχόμενος", τα οποία βρίσκομαι στην δυσάρεστη για αυτόν θέση να του θυμίσω.

Στην ανάρτηση-απάντηση αυτή ο κ. Πανταζής εκ νέου απαντά συνοπτικά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) τα εξής,
Σωτήρη Γερόλυμε, Δεν τολμάς να αναφέρεις ούτε καν το όνομα μου για το φόβο των Ιουδαίων  (ξέρεις εσύ). Ο πανικός σας έχει γίνει πλέον αντιληπτός.
 
Εσύ Σωτήρη Γερολυμε τι γνωρίζεις; Μπορείς να ενημερώσεις τους πολίτες αν εμπλέκεται το «καθαρό» σου όνομα καθώς και η δημοτική σου αρχή και σε ποιο στάδιο της δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση.
 
Εντέχνως αποφεύγεις να απαντήσεις διότι γνωρίζεις πολύ καλά την υπόθεση που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη,όπου εσύ και οι διοικούντες σου είστε υπεύθυνοι αλλά πετάς τη μπάλα στον εργολάβο,που αυτή τη στιγμή σε διαβάζει και είμαι βέβαιος έχει καταλάβει ότι πας να βγάλεις την αλεπουδιάρα σου ουρά απ´έξω.
Τι έχεις να πεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση που διερευνάται από τη δικαιοσύνη; Μούγκα;
 
Τώρα οι απευθείας αναθέσεις που έγινε ο κανόνας της δικής σας θητείας....
 
Καληνύχτα Σωτήρη και αναμένω την απάντηση σου όπως και οι πολίτες αναμένουν να μάθουν τι έκανες τα χρήματα τους από τις 6,000,000€ απευθείας αναθέσεις που τώρα τις λες «ανάγκη».

Ο κ. Πανταζής σε νέο άρθρο του με τίτλο "Δήμος Ξηρομέρου ταμειακό υπόλοιπο - Το μεγάλο σκάνδαλο!!!!!" (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο καταλήγοντας στο τέλος, Εξυγίανση στο δήμο και δικαιοσύνη θα φέρει μόνο η εκλογή του Αλεξάνδρου Σάββα.

Με τη δημοτική αρχή να του απαντά(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ σελίδα και δεν ξαναγυρνά στις μέρες της χρεοκοπίας και στους θιασώτες της. Κλείνοντας με το υστερόγραφο απάντηση "Όσον αφορά το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου, που πρόσφατα εντρύφησε ο κος Πανταζής, δεν θα μπούμε στον κόπο να του εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι. Πέντε χρόνια διοικούσε τον Δήμο και δεν κατάφερε να το μάθει, γιατί δεν αφήσανε ταμειακό υπόλοιπο!

Ο κ. Πανταζής στην θητεία του έμαθε τι είναι να παίρνεις δάνειο 1 εκατομμύριο για χρέη μετά από 2 χρόνια που διοικούσε μαζί με τον κολλητό του Γαλούνη και έμαθε πως είναι να σου κόβουνε το ρεύμα για χρέη στα δημοτικά καταστήματα, με αυτόν Αντιδήμαρχο και να πηγαίνουνε όλοι για καφέ στη παραλία και ο Δήμος να γίνεται περίγελος."

Με τον κ. Πανταζή να τους ανταπαντά(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), "Αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν και πάνω στον πανικό τους γράφουν μόνο ασυναρτησίες."

 Προσεχώς θα διαβάσουμε εάν η κόντρα αυτή θα συνεχίσει μεταξύ κ. Πανταζή και της παράταξης "Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας", ή τη σκυτάλη θα πάρει η παράταξη "Καθαρά Χέρια Νέα Μέρα", ή ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σάββας, μιας και γίνετε σαφή αναφορά στο πρόσωπό του από το δελτίο τύπου της παράταξης "Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας", το οποία αναφέρει,  "Ο πρώην Δήμαρχος Γαλούνης που παρέδωσε χρεοκοπημένο το Δήμο Ξηρομέρου, μαζί με τον Α. Πανταζή και τον Π. Στάικο, αποφάσισαν να βρουν το πρόσωπο του Αλ. Σάββα, προκειμένου να κρυφτούν πίσω του, στην προσπάθεια να παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τους πολίτες του Δήμου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο