Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΡΙΤΣΑ (Ασπρούδια): ακραίο παράδειγμα εγκατάλειψης






     Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Μπακογιώργο επισκέφτηκε την Καρίτσα και συγκεκριμένα τον οικισμό Ασπρούδια την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη με σκοπό να αναδειχτεί το ζήτημα του ότι το χωριό παραμένει αποκλεισμένο εδώ και …τέσσερα (4) χρόνια αφού ο μοναδικός δρόμος που λειτουργεί ως είσοδος-έξοδος είναι στην κυριολεξία στον αέρα λόγω υποχώρησης του υποκείμενου εδάφους.

 


Η επικινδυνότητα είναι τέτοια που ο ίδιος ο Δήμος Καρπενησίου έχει τοποθετήσει πινακίδα απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων μεταθέτοντας προφανώς την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα αφού με κάποιο τρόπο πρέπει να πάνε και στα σπίτια τους.

Η υπόσχεση ότι σύντομα (προεκλογικά) θα εγκατασταθεί ο εργολάβος ( ο οποίος έχει πάρει το έργο εδώ και δύο χρόνια) δεν αρκεί για να καταπραΰνει την οργή των κατοίκων και να διαγράψει τον τετραετή αποκλεισμό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει πικρή πείρα από προεκλογικές διακηρύξεις που καταλήγουν «φούσκες», όπως τα προεκλογικά πανηγύρια για την «προκήρυξη» του δρόμου Μακρακώμη-Καρπενήσι.

Είναι δυνατόν εν έτει 2023 να υπάρχουν δημότες που βιώνουν τόσο ακραία εγκατάλειψη; Είναι δυνατόν μετά να διερωτόμαστε γιατί ερημώνει ο τόπος και τα χωριά μας;

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παρακολουθεί συνέχεια την υπόθεση. Στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και απαιτεί να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει περαιτέρω εμπαιγμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο