Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Που βρίσκεται η αποθήκη καυσίμων του Δήμου στη ΔΕ Παλαίρου;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

  ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής. 

 

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης 

17-09-2023 

 

"Που βρίσκεται η αποθήκη καυσίμων  του Δήμου στη ΔΕ Παλαίρου;  Γιατί τις τσάπες , τα  φορτηγά, τα μηχανήματα έργου  ονομάζονται  στα ΧΕΠ μεταφορικά μέσα;  Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Αντιδήμαρχοι ενημερώστε τους Δημότες.  Γιατί δεν μιλάτε κ Κασόλα; Πάρτε θέση. Έχετε πολιτικό ανάστημα; " 

Αγαπητοί  Αναγνώστες

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής του απερχόμενου Δημάρχου κ Αποστολάκη στο θέμα των δαπανών στα καύσιμα και στο θέμα της κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου είναι κομβικής σημασίας.  Από σήμερα μέχρι τις εκλογές θα ενημερωθείτε επίσημα και με στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

ΘΕΜΑ 1

"Που βρίσκεται η αποθήκη καυσίμων  του Δήμου στη ΔΕ Παλαίρου

Στο γραφείο του ρώτησα τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ Αδάμη Αθανάσιο.   Ο Δήμος μας είχε αποθήκη καυσίμων το 2019; 

Μου απάντησε  "Κατηγορηματικά ,ο Δήμος μας ουδέποτε είχε και δεν έχει αποθήκη καυσίμων".  Από την απάντηση συνάγεται ευθέως το συμπέρασμα. Η μη ύπαρξη καυσίμων  σημαίνει  και μη ύπαρξη αρμόδιου για την αποθήκη καυσίμων.

Έξαλλου ο ορκωτής λογιστής, ο οποίος επιλέγεται από το Δήμο και πληρώνεται από το Δήμο,  σε δύο τουλάχιστο συνεδριάσεις του ΔΣ  με θέμα, Απολογισμός Οικονομικού έτους, είπε "Στο Δήμο δεν υπάρχει αποθήκη υλικών και πρόσθεσε ούτε καν ηλεκτρονική αποθήκη υπάρχει"   Οι πάντες αντιλαμβανόμαστε ότι ούτε καν επίσημη ηλεκτρονική συγκεντρωτική  καταγραφή υπάρχει στην οποία να φαίνονται τα υλικά που αγοράζονται και τα υλικά που ξοδεύονται. Κατά τη γνώμη μου αυτό ονομάζεται πλήρης αδιαφάνεια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαθέτω δύο επίσημα έγγραφα του Δήμου. Στα έγγραφα αυτά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης βεβαιώνει ότι τρεις οδηγοί του Δήμου το 2019, προ των Δημοτικών εκλογών,  (οι οποίοι  ήταν μέλη της επιτροπής καυσίμων) παρέλαβαν από προμηθευτή καυσίμων της ΔΕ Παλαίρου  καύσιμα, τα οποία παρέδωσαν στον αρμόδιο της αποθήκης καυσίμων του Δήμου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι παρακάτω ερωτήσεις  χρήζουν  ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ σαφών και δικαιολογημένων.  Οφείλουν ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Στούπας να απαντήσουν.

1)Ο Δήμος μας έχει αποθήκες ή αποθήκη καυσίμων  και ποιος ή ποιοι είναι οι αρμόδιοι ή ο αρμόδιος ;

2)Ειδικότερα στη ΔΕ Παλαίρου  έχει αποθήκες ή αποθήκη καυσίμων  και ποιος ή ποιοι είναι οι αρμόδιοι ή ο αρμόδιος;  Παραλάβατε τέτοια αποθήκη το 2014; Δημιουργήθηκε τέτοια αποθήκη επί των ημερών σας; 

Επίσης ερωτάται ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών τη περίοδο 2011 –  τέλη Αυγούστου το 2014 κ Φερεντίνος  Ευθύμιος  παρέδωσε τέτοια αποθήκη καυσίμων; Υπήρχε τέτοια αποθήκη καυσίμων;

2) Ερωτάται ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών από 01-09-2014 μέχρι σήμερα κ Βίτσας Δημήτριος  παρέλαβε  τέτοια αποθήκη καυσίμων;  Αν ναι, που υπάρχει αυτή  στη ΔΕ Παλαίρου;  Γιατί ΔΕΝ απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ Βίτσας ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι τώρα σε σχετική μου αίτηση; Γνωρίζει τι ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής  Διαδικασίας;

Ιδού η  συνημμένη αίτηση.

3) Το 2019  που έχει σχέση με τη παραπάνω προμήθεια καυσίμων, προμηθευτής  ήταν η εταιρεία καυσίμων  μέλος της οποίας ήταν ο  Αντιδήμαρχος  Τσακάλης.  Ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης ορίστηκε την 01-09-2019 από τον Δήμαρχο Αποστολάκη Στο Δήμο μας τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο, από 01-09-2019 μέχρι σήμερα την αρμοδιότητα αυτή έχει ο Αντιδήμαρχος  Τσακάλης Κων/νος.

Αυτό ορίζει η με αριθμό 76/2019 απόφαση του Δημάρχου, η οποία αναρτημένη στη διαύγεια με ΑΔΑ : 9 Ο 83Ω6Ζ –ΕΥΚ με αριθ πρωτ 10063 ημερ 02-09-2019 και θέμα: Ορισμός Αντιδημάρχων και εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Συγκεκριμένα, Τον  Κωνσταντίνο Τσακάλη του Νικολάου με τις παρακάτω καθ΄ ύλην αρμοδιότητες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες:Η ευθύνη παρακολούθησης, συντήρησης, καλής λειτουργίας και συμπλήρωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. κλπ

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του είναι και αυτές που έχουν να κάνουνε με τις αποθήκες του Δήμου και τη κίνηση των οχημάτων του Δήμου.

 Ερωτάται ο Αντιδήμαρχος  Τσακάλης  από 01-09-2014 μέχρι σήμερα,  παρέλαβε  τέτοια αποθήκη καυσίμων την 01-09-2014;  Αν ναι, που υπάρχει αυτή  στη ΔΕ Παλαίρου;

 

ΘΕΜΑ 2

  Γιατί τις τσάπες, τα  φορτηγά, τα μηχανήματα έργου  ονομάζονται στα ΧΕΠ μεταφορικά μέσα;

Διαχρονική τακτική. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

 Ένα θέμα κομβικής σημασίας για το Δήμο μας είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει με τη κίνηση των οχημάτων του Δήμου μας. Τα οχήματα του Δήμου μας είναι κρατικά οχήματα και περιουσία των Δημοτών.  Για να κινηθεί ένα όχημα του Δήμου (και γενικότερα ένα κρατικό όχημα) πέραν, της αυτονόητης κατάστασης του ,σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβαινόντων σε αυτό, της άριστης συντήρησης του, της νόμιμης ύπαρξης σχετικών προϋποθέσεων δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια κλπ ,την ύπαρξη επάρκειας καυσίμων κλπ απαιτείται και η λεγόμενη εντολή πορείας.

 Χωρίς την εντολή πορείας απαγορεύεται να τεθεί σε κίνηση οποιοδήποτε κρατικό όχημα.  Η εντολή περιλαμβάνει και ορίζει ημερομηνία, είδος οχήματος, ώρα έναρξης της κίνησης, τόπος προορισμού, σκοπός κίνησης του οχήματος, επιβαίνοντες στο όχημα, ώρα επιστροφής με το τελικό παρκάρισμα σε συγκεκριμένο χώρο.

Στη διαύγεια του Δήμου μας με ΑΔΑ:  ΨΒΧΕΩ6Ζ-Φ66  με αριθ πρωτ 7990 και ημερομηνία 20-07-2020 υπάρχει η παρακάτω απόφαση, της οποίας αποσπάσματα  δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          ΒΟΝΙΤΣΑ   20-07-2020

                                                                                                                        Αριθ Πρωτ :  7990 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ

Π.Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΜΑ: «Έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγηση κρατικού  οχήματος  του   Δήμου Ακτίου—Βόνιτσας ».                        

ΑΠΟΦΑΣΗ   Νο 82/2020

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

΢ Έχοντας Υπόψη  :

1.κλπ

13. Το γεγονός ότι διαθέτει  την  απαιτούμενη άδεια οδήγησης

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 Την  κατ’ εξαίρεση οδήγηση των  μηχανημάτων έργου  από τον υπάλληλο  του Δήμου μας  χχχχχχχχχχχχ,  ο οποίος δεν κατέχει  νομοθετημένη θέση χειριστή μηχανημάτων έργου,  διότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη, καθώς  ο Δήμος καλύπτει έκταση  660.000 περίπου στρέμματα , και τρείς  Δημοτικές  Ενότητες με διαφορετικά  χαρακτηριστικά.

  ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΡ ΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

χχχχχχχχχχχχχ

ΜΕ 116182

ΜΕ 116183

ΜΕ 140400

JCB

JCB

JCB

ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

Για τη κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου μας, όποτε αυτές προκύπτουν κι εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος με ειδικότητα  Χειριστή Μηχανημάτων  ‘Εργου.

Κλπ

Η απόφαση μας ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της και μέχρι δύο (2) έτη.

Συνημμένα:

Άδεια Χειριστή Μηχ/των Έργου

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Επομένως εδώ έχουμε μηχανήματα έργου, στα οποία ορίζεται ο χειριστής τους.

  Ρώτησα και έμαθα ότι τα οχήματα που χαρακτηρίζονται ως JCB  είναι οι λεγόμενες τσάπες.

Πάμε παρακάτω.  Εδώ σας παρουσιάζω αποσπάσματα από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής  καυσίμων  που έχουν αναφορά τα παραπάνω οχήματα. Παρακαλώ δείτε και εντοπίστε προσεκτικά το χαρακτηρισμό των ανωτέρω οχημάτων.

1)      Με ημερομηνία 04/03/2021 στη διαύγεια με ΑΔΑ: 6816Ω6Ζ-ΛΙΕ είναι αναρτημένο το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής  με αριθμό εντάλματος 203 της σειράς εντάλματος Α .  Αιτία πληρωμής αναφέρεται, Προμήθεια καυσίμων για κίνηση μεταφορικού μέσου ΜΕ 140400 ΔΕ Ανακτορίου μηνός Φεβρουαρίου 2021( Σύμφωνα με το άρθρο 160 του Ν.3463/2006) το ποσό των 2.049, 59 ευρώ και δικαιούχο τον χχχχχχχχχχχχχχχχ.

 
2)      Με ημερομηνία 05/04/2021 στη διαύγεια με ΑΔΑ : 69ΩΒΩ6Ζ-ΡΜ0  είναι αναρτημένο το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής  με αριθμό εντάλματος 321 της σειράς εντάλματος Α .  Αιτία πληρωμής αναφέρεται , Προμήθεια καυσίμων για κίνηση μεταφορικού μέσου ΜΕ 140400 ΔΕ Ανακτορίου μηνός Μαρτίου  2021, το ποσό των 1.099, 45  ευρώ και δικαιούχο τον χχχχχχχχχχχχχχχχ.

 
3)      Με ημερομηνία 05/04/2021 στη διαύγεια με ΑΔΑ : Ψ7ΞΩΩ6Ζ-Ν63   είναι αναρτημένο το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής  με αριθμό εντάλματος 295 της σειράς εντάλματος Α .  Αιτία πληρωμής αναφέρεται , Προμήθεια καυσίμων για κίνηση μεταφορικού μέσου ΜΕ 116183  ΔΕ  Μεδεώνος  μηνός Μαρτίου  2021, το ποσό των 1.501, 62   ευρώ και δικαιούχο την χχχχχχχχχχχχχχχχ.

ΣΧΟΛΙΟ

Τα ΧΕΠ  έχουν τις υπογραφές  υψηλά ιστάμενων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου

Αγαπητοί Συνδημότες

Ασφαλώς θα διαπιστώσετε ότι τα μηχανήματα έργου ονομάζονται στα ΧΕΠ   μεταφορικά μέσα.

Βεβαίως εδώ πρόκειται για μια διαχρονική τακτική της Δημοτικής Αρχής του κ Αποστολάκη (δεν πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής). Ζητείται διάψευση.  Όποιος έχει πολιτικό ανάστημα να βγει επωνύμως να μιλήσει. Φυσικά η πολιτική ευθύνη  του Δημάρχου κ Αποστολάκη   του Αντιδήμαρχου Οικονομικών κ Βίτσα και του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη  είναι αυτονόητες.

Τα τρία αυτά πολιτικά πρόσωπα μαζί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου  έχουν τη πολιτική και τη  διοικητική ευθύνη στη δράση αυτή του Δήμου.

Σε επόμενη δημοσίευση θα ενημερωθείτε για το συνολικό τεράστιο ποσό και τον αριθμό των  ΧΕΠ , όπου τα ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ονομάζονται  ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ.  Επομένως δεν πρόκειται για εκ παραδρομής λάθος αλλά για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΌ ΕΠΙΛΟΓΗ.  Γιατί άραγε; 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά  η μείζονα  Αντιπολίτευση κρατά σιγήν ιχθύος. Γιατί άραγε;  Γιατί δεν μιλάτε κ Κασόλα; Πάρτε θέση. Έχετε πολιτικό ανάστημα;". 

Αγαπητοί Συνδημότες.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο