Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η διαφάνεια στη…. ΜΕΘ


Δεν θα πάρουμε θέση για την καταγγελία με τις ρεζερβέ ΜΕΘ, αφού το θέμα πάει στον Εισαγγελέα, ας το ψάξει η Δικαιοσύνη......

Όμως αν χάρη της συζητήσεως δεχθούμε ότι η καταγγελία δεν ευσταθεί, προξενεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν όσοι υπεραμύνονται το αδιάβλητο των διαδικασιών για την κάλυψη των κλινών στις ΜΕΘ.

Είναι συκοφαντικό πρώτα από όλα για τους γιατρούς αυτό, είπαν κάποιοι προσθέτοντας ότι οι γιατροί δεν θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο…

Εμείς αδυνατούμε να δεχθούμε ότι σε ένα επαγγελματικό κλάδο, μπορεί και μάλιστα a priori να είναι όλοι άγιοι… Ούτε βεβαίως και όλοι λαμόγια.

Επομένως, τι είναι συκοφαντικό για τον κλάδο των γιατρών του ΕΣΥ και τι όχι, ας το αφήσουμε κατά μέρους.

Γιατί, δεν θυμόμαστε να υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις κάθε φορά που προέκυπτε μια καταγγελία για φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο….

Όπως ακριβώς σε μια καφετέρια ή σε μια ταβέρνα αλλιώς θα σερβίρουν τον Πρωθυπουργό ή τον διάσημο τραγουδιστή, έτσι ακριβώς είναι αδύνατο η συμπεριφορά του συστήματος υγείας να είναι ίδια, όταν ο ασθενής είναι π.χ. ένας αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος ή ένας μεροκαματιάρης από το Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υποστηρίζουμε βεβαίως ότι υπάρχει κάποιος γιατρός θα αφήσει το μεροκαματιάρη να πεθάνει σαν σκυλί, αλλά ο vip ασθενής θα έχει σίγουρα άλλη μεταχείριση.

Το θέμα όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με ζωή ή θάνατο και όχι με την τοποθέτηση γύψου σε ένα κάταγμα, είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια διαφανής και αδιάβλητη διαδικασία για την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ.

Γιατί να μην δημοσιεύεται η λίστα με όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ και όσους αναμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ;

Μπορεί η οικογένεια του ασθενούς που περιμένει ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ να πάρει κωδικό και να ξέρει ποια είναι η σειρά του ανθρώπου της στη λίστα αναμονής και βλέπει και πως ανανεώνεται η λίστα αναμονής και αν παρακάμπτεται η σειρά. Η διαφάνεια είναι εύκολη, εμείς στην Ελλάδα κάνουμε τα πράγματα δύσκολα…

ΥΓ : Χθες 9 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Εφημερίδα “Συνείδηση”

3 σχόλια:

  1. Πρωτον η ελλαδα στον τομεα υγειας πασχει αιωνες τωρα.ποσο μαλλον εν μεσω πανδημιας.ειμαστε η δευτερη χωρα παγκοσμιως με τα υψηλοτερα ποσοστα θανατων απο covid.αυτο νομιζω τα λεει ολα..και δευτερον παγκοσμια ημερα διαφθορας στην ελλαδα δεν υπαρχει.ειμαστε η χωρα της διαφθορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ο ιατρικος κλαδος καθε μερα ανεβαινει στην εκτιμηση του κοσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεφτά υπάρχουν εδώ κ Χώρα της διαφθοράς αποκάλεσε την Ελλάδα ο Γιωργάκης έξω στην Ε.Ε κ ακόμη τρέχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο