Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Θαυμάστε κοινωνική ευαισθησία και πολιτική υπευθυνότητα από Δήμαρχο επτά και πλέον συνεχών ετών


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση σε κάθε εισαγγελικής, διοικητικής , πολιτικής αρχής.

<< Θαυμάστε κοινωνική ευαισθησία και πολιτική υπευθυνότητα από Δήμαρχο επτά και πλέον συνεχών ετών>>.


Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
05-12-2021......

Δήμαρχος κ Αποστολάκης:

<<Τη χειμερινή περίοδο το νερό από τη Γεώτρηση στο Στενό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Τη καλοκαιρινή περίοδο το νερό είναι καλό>>.

Οι Αντιδήμαρχοι κ Βίτσας, κ Τσακάλης, κ Καούρας
να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Τόσα χρόνια σε δεκάδες άρθρα μου σας έχω ενημερώσει για το πρόβλημα του νερού από τη γεώτρηση στο Στενό Πογωνιάς της ΔΕ Παλαίρου. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει ξανά στο μέλλον να μπει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟΥ από τη γεώτρηση αυτή μέσα στα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής.

Με αίτηση μου προς το Δήμο την 23/07/2021 ζήτησα να πληροφορηθώ , αν το νερό αυτό διοχετεύεται στα δίκτυα ύδρευσης για ανθρώπινη καταλάνωση.

Πήρα τη παρακάτω απάντηση την 29/07/2021 , την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Παρακαλώ προσέξτε ημερομηνία δειγματοληψίας 09/06/2021.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Βόνιτσα Αιτωλ/νίας Ταχ.Κώδικας : 300 02 Βόνιτσα Τηλ. : 2643022224 FAX : 26430-22.224 Πληροφορίες : ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ

ΠΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΩΣΤΑ , ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Θέμα: Απάντηση σε αίτησή σας σχετικά με την «ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΕΝΟ»

Σχετικό: Η από 23/07/2021 αίτησή σας.

Απαντώντας στην ανωτέρω αίτηση σας, σας ενημερώνουμε ότι μετά από δειγματοληψία στις 9/06/2021 από την ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΕΝΟ, τα εργαστηριακά αποτελέσματα ήταν καλά και κατάλληλα για χρήση για ανθρώπινη κατανάλωση μετά από απαραίτητη χλωρίωση (συνημμένα η ανάλυση από Πιστοποιημένο Εργαστήριο -χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις) Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για πόσιμο νερό, λόγω της τουριστικής περιόδου, η γεώτρηση έχει τεθεί σε λειτουργία κυρίως κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου για να καλύψει τις ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την χειμερινή περίοδο (με την έναρξη των βροχοπτώσεων) μεταφέρονται φερτές ύλες με την κίνηση του νερού της βροχής με αποτέλεσμα το νερό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Έτσι το νερό της γεώτρησης ΔΕΝ χρησιμοποιούταν. Για την ελαχιστοποίηση πηγών μόλυνσης σε όλο το διάστημα μετά το πέρας των βροχών γινόταν υπερχλωρίωση και απόρριψη του νερού της γεώτρησης συνεχώς καθώς και εξυγίανση δικτύου με υπερχλωρίωση και υδραυλικό ξέβγαλμα.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, γίνονταν συνεχείς αναλύσεις δειγμάτων, μέχρι να εμφανιστεί η βελτίωση που επισυνάπτουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αγαπητοί Αναγνώστες

Διαβάζοντας την απάντηση αυτή κυριολεκτικά έμεινα άναυδος. Τη διάβασα πολλές φορές.

Την 03/08/2021 διαβίβασα τη παραπάνω αίτηση και τις μετρήσεις που μου έδωσαν από το Δήμο στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας , Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτ/νιας.

Πήρα τη παρακάτω απάντηση με ημερομηνία 30-11-2021.

Παρακαλώ προσέξτε ημερομηνία δειγματοληψίας 05/07/2021. Ένα μήνα μετά την δειγματοληψία από το Δήμο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Πληροφορίες: Διβάρη Ευτυχία (Τμήμα Αγρινίου) Αριθμ.Τηλ. : 2641363251 e-mai l : tyagr2@aitnia.pde.gov.gr Μεσολόγγι 30-11-2021

Αρ. Πρωτ.: 218423/3391



ΠΡΟΣ: κο Τριαντακωνσταντή Κώστα δια ηλ. ταχ.

Κοινοποίηση: Δήμος Ακτίου -Βόνιτσας

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 30/11/2021, 30/11/2021 Α. Π.: Π∆Ε/∆∆ΥΚΜΠΕΑΙΤ/218423/3391



ΘΕΜΑ : Απάντηση σε αίτησή σας-Ενημέρωση

ΣΧΕΤ.: 1. Το από 3-8-2021 (μέσω ηλ. ταχ). αίτημά σας με επισυναπτόμενα στοιχεία από Δ. Ακτίου- Βόνιτσας

2. Στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου για την υδροδότηση Δ. Ακτίου Βόνιτσας ΔΕ Κεκροπίας

3. Η αρ. Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης….» και η ΥΔ Γ3α/761/68 και ΥΔ ΥΜ 5673/57

4. Η αρ. Δ1(δ)/ΓΠ16481/14 /03/2020 Εγκύκλιος με θέμα «Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό SARS-COV-2 στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης» ΑΔΑ: ΨΦΗ9465ΦΥΟ-ΗΘ8



Σε συνέχεια ενημέρωσής σας και σε απάντηση του ανωτέρω 1 σχετικού σε ότι αφορά ασφάλεια νερού ανθρώπινης κατανάλωσης για τα αναφερόμενα δίκτυα ΔΕ Παλαίρου (Παλαίρου, Πογωνιάς, Στενού), σας γνωρίζουμε τα παρακάτω, ως αυτά προκύπτουν από το αρχείο της Υπηρεσία μας, από στοιχεία που έχει χορηγήσει η υπεύθυνη δημοτική αρχή και από τις ελεγκτικές υγειονομικές επιθεωρήσεις της Υπηρεσίας μας ως «αρμόδια εποπτική εφαρμογής της νομοθεσίας αρχή»:

Α. Τα δίκτυα των αναφερόμενων περιοχών ως αυτά αναφέρθηκαν από τη Δημοτική Αρχή έχουν ως:

ΠΑΛΑΙΡΟΣ Τέσσερις δεξαμενές:

α) Θέση ΜΑΝΤΑΝΙΑ 200 m3 -1ΘΑΛΑΜΟ β) Θέση ΨΥΧΟΓΙΟΥ 400 m3 - 4ΘΑΛΑΜΟΙ γ) Δεξαμενή 350μ3 - 2θαλαμη δ) δεξαμενή 500μ3 - 2θαλαμη

Ο τρόπος πλήρωσης γίνεται με δύο γεωτρήσεις: α) Θέση ΧΩΛΙΑΝΗ β) Θέση ΡΟΥΝΕΣ


ΠΟΓΩΝΙΑ Μία (1) δεξαμενή 80Μ3 Τροφοδοτείται από γεώτρηση Στενού βάθους 60 μέτρων και καινούργια γεώτρηση δίπλα στην προηγούμενη βάθος 90 μ.

ΣΤΕΝΟ: Μία (1) δεξαμενή 50Μ3 Τροφοδοτείται από γεώτρηση βάθους 60 μέτρα Στενού και καινούργια γεώτρηση δίπλα στην προηγούμενη βάθος 90 μ.

Β. Κατά τις υγειονομικές επιθεωρήσεις της Υπηρεσίας μας διαπιστώνεται:

- η λήψη μέτρων επιφανειακής προστασίας στις αναφερόμενες γεωτρήσεις και δεξαμενές

- σε αρκετές επιθεωρήσεις διαπιστώνεται ελλιπής ή μη απολύμανση του νερού των δικτύων (μη επαρκές υπολειμματικό χλώριο), με αποτέλεσμα την απόκλιση μικροβιακών δεικτών στα δείγματα από θεσμοθετημένα όρια, κατάσταση που θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε υπολειμματικό χλώριο. Για την αναχαίτιση των πιθανών κινδύνων έγιναν συνεχείς αυστηρές άμεσες προφορικές και γραπτές συστάσεις στην υπεύθυνη δημοτική αρχή για διορθωτικές ενέργειες (τελευταίο ειδικό έγγραφο οικ. 340490/4854/23-11-2021- επισυνάπτεται).

- έχουν ζητηθεί και αναμένονται στοιχεία ενεργειών από την υπεύθυνη δημοτική αρχή για διετία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος εφαρμογής της νομοθεσίας σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (3 σχετ.) και οδηγιών. - στα δείγματα της από 5-7-2021 αναγνώρισης, εντοπίστηκε απόκλιση μικροβιακών παραμέτρων από τα οριζόμενα όρια της νομοθεσίας στα δίκτυα Παλαίρου και Πογωνιάς που θα είχε αποφευχθεί με την απολύμανση του νερού και την ύπαρξη υπολειμματικού χλωρίου. Στο δίκτυο Στενού οι ορισμένοι από τη νομοθεσία μικροβιολογικοί δείκτες (Εντερόκοκκοι και Κολοβακτηρίδιο-E.coli) ήταν σύμφωνοι με τη νομοθεσία.

Γ. Με το από 29-7-2021 έγγραφο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «Απάντηση σε αίτησή σας σχετικά με την «ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΕΝΟ»» το οποίο αποτελεί απάντηση στην από 23-7-2021 αίτησή σας, σας ενημερώνει για περιοδική χρήση της υδροληψίας Στενού Πογωνιάς σε περίοδο αυξημένων αναγκών, μετά από βελτιωτικές προληπτικές ενέργειες και εργαστηριακό έλεγχο μικροβιακών και χημικών παραμέτρων.

Στην ισχύουσα νομοθεσία (3 σχετ. άρθρο 11) καθορίζεται «"Υπεύθυνοι" για τη συμμόρφωση προς τους όρους της παρούσας Υγειονομικής Διάταξης, όσον αφορά τα οριζόμενα: α) στο άρθρο 6.1.α (για το νερό του δικτύου ύδρευσης) είναι: - για τις υδρεύσεις Δήμων ο φορέας λειτουργίας του δικτύου (Δήμοι, Σύνδεσμοι Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α, Διαδημοτικές Ε.Υ.Α., με όρια ευθύνης όπως περιγράφονται στο καταστατικό σύστασής τους, Εταιρείες Ύδρευσης),…». Σύμφωνα με τα αναφερόμενα της ανωτέρω απόφασης οι υπεύθυνοι οφείλουν να μεριμνούν για χορήγηση ασφαλούς νερού ανθρώπινη κατανάλωσης στους καταναλωτές και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την βελτίωση του νερού των δικτύων, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους πολίτες. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να προβαίνουν σε καθορισμό και ανάλυση επικινδυνότητας (risk assessment) των κρίσιμων σημείων των δικτύων υδροδότησης και του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να καθορίζονται βελτιωτικά μέτρα και διορθωτικές ενέργειες προς εξάλειψη των κινδύνων. Πάντα οφείλουν σε πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων για μείωση επικινδυνότητας στα δίκτυα.

Για την υδροληψία Στενού έχει επισημανθεί παλαιότερα από την Υπηρεσία μας η αυξημένη επικινδυνότητα λόγω υπόγειου υδροφόρου, θέσης και κατασκευής. Παρά τη λήψη μέτρων επιφανειακής προστασίας, η αναφερόμενη στο απαντητικό έγγραφο του Δήμου διαχείριση αυτής είναι αυξημένης επικινδυνότητας και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση μικροβιακών δεικτών , αυξημένη, συνεχή και επισταμένη παρακολούθηση υπολειμματικού χλωρίου και συνεχή άντληση του ύδατος αυτής, κατάσταση που την καθιστά πιθανά αυξημένου κόστους σε σχέση με τον υδροδοτούμενο πληθυσμό και θα πρέπει ο Δήμος να ελέγξει τη σχέση κόστους οφέλους και τη πιθανότητα ανεύρεσης εναλλακτικής υδροληψίας.

Σημειώνεται ότι από τα ελλιπή ως τώρα στοιχεία που μας έχουν κοινοποιηθεί από τον υπεύθυνο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, δεν προκύπτει οργανωμένο εσωτερικό σύστημα παρακολούθησης των δικτύων υδροδότησης, δεν υποβλήθηκε ανάλυση επικινδυνότητας στα δίκτυα ούτε υπάρχει ικανά οργανωμένος και στελεχωμένος φορέας για την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Από όσα μπορούμε να ξέρουμε, για την παρακολούθηση ασφάλειας και ποιότητας νερού όλων των δικτύων υδροδότησης του Δήμου, ασχολούνται δύο άτομα που έχουν και άλλες αρμοδιότητες.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, παρακαλείστε ως άνθρωπος που χρόνια ασχολείται με τα κοινά, να δραστηριοποιηθείτε, σε συνδρομή του Δήμου, για οργάνωση ειδικού φορέα για την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με εξειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό και εκπαιδευμένα άτομα ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, ως επανειλημμένα έχουμε συστήσει στις υπεύθυνες δημοτικές αρχές περιοχών ευθύνης μας.

Η Υπηρεσία μας, ως αρμόδιος εποπτικός φορέας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, συνεχίζει τον έλεγχο των στοιχείων της Δημοτικής Αρχής σε εφαρμογή των οριζόμενων από τη νομοθεσία.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ ΤΕ MSc


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ αα

ΧΑΪΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ερώτηση δική μου:


Τι λένε για όλα αυτά ;

1) Ο πρώην Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη ύδρευση κ Πάντας Νικόλαος

2) Ο νυν Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την ύδρευση κ Ζαχαράκης Γεώργιος.

3) Το Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου

4) Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Αγαπητοί Συνδημότες

Έχω στη διάθεση μου έγγραφο της παραπάνω υπηρεσίας προς το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας αναλόγου περιεχομένου.

Η θέση μου είναι:

1) Να μην μπει ξανά ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ στα δίκτυα ύδρευσης ανθρώπινης καταλάνωσης .

2) Να επεκταθεί το δίκτυο ,από εκεί που έφθασε με το έργο Στενό- Πογωνιά- Πάλαιρος- Ρούνες, προς τη περιοχή Κορπή στο Μοναστηράκι. Βέβαια πρέπει να προηγηθεί υδρομάστευση και μελέτη.

3) Οφείλει η Δημοτική Αρχή να εντάξει τα παραπάνω στο προς κατάρτιση Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022.

4) Οφείλει η Δημοτική Αρχή να το εντάξει προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. ΑΥΤΟ το έργο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.


Ερωτήσεις :

1)Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν σεβάστηκε την ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης στη Πογωνιά , η οποία ήταν υδροδότηση από τη Κορπή στο Μοναστηράκι;

2)Η περιοχή στο Μυρτάρι Βόνιτσας Δήμαρχε κ Αποστολάκη νερό από τη Κορπή δεν θα πάρει;

3)Η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς- Στενού- Βαρκού γιατί να μην πάρει από τη Κορπή στο Μοναστηράκι; Ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σας εμποδίζουν και γιατί δεν βλέπετε το συμφέρον των Δημοτών;

4) Γιατί δεν βλέπετε το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής αν υδροδοτηθεί από το νερό Κορπής στο Μοναστηράκι;

5) Για ποια μελέτη επέκτασης του δικτύου Ύδρευσης Πογωνιά- Βαρκό- Πλαγιά μιλάτε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022; Υπάρχει νερό;

6) Είστε υπερήφανος Δήμαρχε κ Αποστολάκη μετά από επτά χρόνια η περιοχή μας να μην έχει νερό, αντίθετα με τη πολιτική σας και με τη συνδιοίκηση του ΦΟΣΔΑ με το κ Κασόλα μετατρέψατε τη περιοχή μας σε σκουπιδότοπο όλης της Δυτικής Ελλάδας;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Σε ότι με αφορά

1) Το ταχύτερο δυνατό ΟΛΑ αυτά τα έγγραφα θα τα στείλω εκεί που πρέπει. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

2) Θα δω τις ενέργειες των Δημοτικών Συμβούλων, τους οποίους θα ενημερώσω και των Περιφερειακών Συμβούλων , τους οποίους θα ενημερώσω, και ανάλογα θα τοποθετηθώ.

20 σχόλια:

  1. Καταπέλτης ο δάσκαλος. Με στοιχεία ακράδαντα γελοιοποιεί πλήρως τη πολιτική Αποστολάκη. Για αυτό δεν τόλμησε κανείς Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος να πάει στην συνεδρίαση της Δημοτικής Διαβούλευσης, στην οποία είχε για συζήτηση το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κώστας μου είπε αυτά θα τα πάω στον εισαγγελέα. Αν δεν τα πάνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης τότε καλύπτουν χωρίς να κοκκινίζουν τον Δήμαρχο. Δήμαρχος , Δημοτική Αρχή είναι μια ομάδα που κοροϊδεύουνε το κόσμο. Θα δούμε μου είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τρίτο έγγραφο δάσκαλε που είναι; Θα δημοσιευθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόμισε ο καρι!λ#ς 'ότι θα δουλέψει το Τριαντακωνσταντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αντιπολίτευση θα πάει στον εισαγγελέα ή θα συγκαλύψει την παρανομία ;Βάζουν στα δίκτυα ύδρευσης ακατάλληλο νερό. Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eίναι απίστευτο και όμως αληθινό. Το 2021 Δήμαρχος ,επαγγελματίας 15 χρόνων, να δίνει τέτοια απάντηση σε δημότη για το νερό. Να πάρουν θέση Βίτσας, Τσακάλης , Καούρας και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τιποτα αλλο δεν βρηκες να πεις και επιασες να νερα? αποστολακη αν βαλεις νερο κορπης στην παλαιρο φροντισε στο σπιτι του κωστα να βαλεις απο τα ξεπλυματα μ θελει και νερο κορπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:58 μμ
    To Tρίτο έγγραφο βεβαίως και θα δημοσιευτεί.

    Τη Πέμπτη 9-12-2021 θα βγει στον αέρα.

    Επιβάλλεται σύσσωμη η αντιπολίτευση να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aρχίσανε οι παγεροί βοριάδες και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Δάσκαλε προχώρα.
    ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και ΠΡΟΣΕΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τριαντακωσταντη ελα να πάρεις νερό από τη κορπη και θα γίνει αυτό που έγινε εδώ και χρόνια με τη Λευκάδα. Άντε μπράβο το γνωρίζεις ότι το Μοναστηράκι δεν παίρνει νερό από τη κορπη. Και εσυ ζητάς νερό από την κορπη. Άντε να ξυστεί άλλου και άσε τις αρλούμπες που γράφεις κάθε τρεις και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12,36 πμ Τα σκουπίδια το Μοναστηράκι που τα πηγαίνει; Δεν τα πηγαίνει στη Πάλαιρο; Η πολυεθνική δεν εκμεταλλεύεται το νερό από τη Κορπή; Το Μυρτάρι από τη Κορπή δεν θα πάρει νερό; Εμείς γιατί όχι; Τους τραμπουκισμούς σου να τους πουλήσεις αλλού. Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς οι τρείς Αντιδήμαρχοι Βίτσας, Τσακάλης και Καούρας είναι υπάλληλοι του Αρχιερέα. Δεν τους νοιάζει η ΔΕ Παλαίρου , αν έχει νερό. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η αδράνεια τους σε τόσο σοβαρό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αντιδήμαρχος Βίτσας ήταν στη ΚΝΕ όταν γραμματέας της ΚΝΕ ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τώρα είναι υπάλληλος του Αρχιερέα και ο Θεοδωρικάκος υπάλληλος του Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ θέλει και νερό κορπης ο δάσκαλος αλλά θα κατηγορήσει τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο για να το φτιάξει ότι τα κόβει μαύρα μετά. Μην το φτιάξετε είναι παγίδα. Για τα ασφαλιστικά μέτρα δάσκαλε που έχουν καταθέσει εναντίον σου οι ελεγκτές που τους τα πρηζεις κάθε λίγο και λιγάκι με ανυπόστατες καταγγελίες έχεις κάτι να προσθέσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1:23 τα Ρουμπαλα τα έχεις παίξει ελα στο Μοναστηράκι να σου τα μάθω και είμαι μάγκας θα στο αποδείξω ότι ώρα θέλεις . Άντε ρεταλακι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Κώστας δεν μασάει. Τι ηλιθιότητα του είπε ο Δήμαρχος. Το νερό είναι ακατάλληλο εννέα μήνες το χρόνο και τρεις μήνες το καλοκαίρι είναι κατάλληλο. Μόνο ηλίθιοι μπορούν να απαντήσουν έτσι. Αυτή η απάντηση γράφτηκε στη τοπική ιστορία .
    Ντροπή δεν υπάρχει. Τσίπα δεν έχει κανένας να παραιτηθεί. Κώστα κάνε τους ρεζίλι. Αυτό τους αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΧΤΥΠΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΥ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ.Ο ΒΙΤΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ; Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ;Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΧΥΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ; Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ; Ο ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ 8:26 ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΡΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ? ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ? ΤΙ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΗ ΕΙΤΕ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ ΤΑ ΣΚ... ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΡΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΟΧΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στον 4.13 τη ωραία που τα λες μεγάλε όχι καλέ γι αυτό τους ψηφίσαμε να είναι όλοι εδώ παρών να ασχολούνται με το δημόσιο χρήμα να περνάνε όμορφα και να μας γράφουν είναι πολύ κουρασμένα τα παιδιά όχι εδώ θα μείνουν και την επόμενη πενταετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. aead.gr
    Εκεί γραφτέ αυτά που γνωρίζετε και όχι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο