Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Θανάσης Παπαθανάσης : Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες


«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλογου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με νέα ματιά» με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καϋμένου.....

Αναφέρθηκε στην τεράστια συνδρομή των φαρμακοποιών στην στήριξη του συστήματος υγείας, στην απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, στην ανάδειξη της σημασίας των μέτρων προστασίας, στην προαγωγή των εμβολιασμών κατά του COVID -19 με το κλείσιμο των ραντεβού ,στην στήριξη με τη διάθεση και την εκπαίδευση των πολιτών στα τεστ αυτοδιάγνωσης και βέβαια στην πραγματοποίηση του αντιγριπικού εμβολιασμού και των rapid test.

«Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου θα διατεθεί από τα φαρμακεία ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Η διαδικασία είναι προαιρετική και αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους πολίτες. Η πολιτεία με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει υψηλή ιχνηλασιμότητα στην κοινωνία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τα φαρμακεία με την εξαιρετική κατανομή που έχουν στη χώρα μας ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές αποτέλεσαν σταθμούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθ´όλη τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να στηρίζουν τους πολίτες και την κοινωνία».

Τέλος ανέφερε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάλεσε όλους τους πολίτες που ανήκουν στις κατηγορίες που ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να προσέλθουν να εμβολιαστούν. «Είναι πολύ σημαντικό σε μια δύσκολη χρόνια με έξαρση του ιού COVID-19 οι πολίτες να είναι εμβολιασμένοι. Ένα φαινόμενο συνοσηρότητας

θα προκαλέσει περαιτέρω πίεση στο Σύστημα Υγείας και θα αυξήσει τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο