Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ανάδοχος για το αρδευτικό στο Λεσίνι


Ανάδοχος για το αρδευτικό στο Λεσίνι, 2,2 εκατ. ευρώ την αντικατάσταση των φθαρμένων αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Λεσινίου....

Οριστικό ανάδοχο έχει το έργο προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ που αφορά τη «βελτίωση τμημάτων του δικτύου και των αντλιοστασίων του κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Λεσινίου».

Με πρόσφατη απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέδειξε οριστικό ανάδοχο του έργου την εταιρία P&C Development SA με έκπτωση 32,3%.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για ένα έργο που είχε προκηρυχθεί πολύ πριν συμβεί η πρόσφατη πλημμύρα από τη θεομηνία του Οκτωβρίου στον κάμπο του Λεσινίου, καθώς το συγκεκριμένο έργο είχε προκηρυχθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν την αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων των κεντρικών αρδευτικών δικτύων του Κτήματος Λεσινίου, που τροφοδοτούνται από τα υπάρχοντα αντλιοστάσια Λ1 και Λ4 και που αφορούν σε φθαρμένους χαλυβδοσωλήνες, με τοποθέτηση νέων σωλήνων πολυαιθυλενίου ισοδυνάμου διατομής, στα υπόγεια τμήματα καθώς και σωλήνων χυτοσιδήρου στα υπέργεια τμήματα του δικτύου.

Σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχή του Λεσινίου με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετοίμασε το τεχνικό δελτίο και πρόσφατα ανακοινώθηκε η χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 6,7 εκατ. ευρώ.

Η παρέμβαση αυτή αναλύεται σε δύο υποέργα

Το πρώτο όπως προαναφέρθηκε αφορά τις «εργασίες αποκατάστασης βλαβών, καθαρισμού και διάνοιξης τάφρου Γεροπόρου στο ΤΟΕΒ Λεσινίου» με προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ και το δεύτερο τις «εργασίες αποκατάστασης βλαβών αναχωμάτων τάφρων Γεροπόρου και Αγ. Δημητρίου στο ΤΟΕΒ Λεσινίου» με προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δεσμευτεί να αναλάβει να καλύψει το κόστος εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων με την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΤΟΕΒ Λεσινίου και του ΤΟΕΒ της Κατοχής.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο