Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Με χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΠΣΕΚ: «Η Ευρεσιτεχνία σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο. Δυνατότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»


«Η Ευρεσιτεχνία σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο. Δυνατότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021......

Την ημερίδα, η οποία διεξήχθη στο νέο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα, συντόνισαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ και Πρόεδρος του ΠΣΕΚ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

«Στόχος της ημερίδας ήταν η στήριξη της ευρεσιτεχνίας ως εργαλείο παραγωγής υπεραξίας και η ενημέρωση του ευρύ κοινού για θέματα όπως το ισχύον νομοθετικό σύστημα στο χώρο των εφευρέσεων. Αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Καλαβρουζιώτης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: «Μελετούμε προσεκτικά τα βήματα που απαιτούνται για να στηρίξουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της ΠΔΕ σε σχέση με την απόκτηση διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντα)».

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων έγιναν παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ άλλων, από την κ. Φένια Αδαμίδη που εκπροσωπούσε τον Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιο Κυριαζή, τον Βουλευτή - Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Γ. Αμανατίδη, τον Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλη Δρίτσα, που σχετίζονται με τη προστασία των εφευρέσεων, την εμπορική εκμετάλλευση των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία και αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Οδυσσέας Ζώρας και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ήταν Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στις σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την έρευνα και την καινοτομία.



· Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=6166j2QMO1w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο