Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής : Έγγραφο καταπέλτης. Δήμαρχος κ Αποστολάκης Γεώργιος , Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Ζαχαράκης Γεώργιος και Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου έχουν το λόγο

 


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.
Είμαι στη διάθεση σε κάθε εισαγγελικής, διοικητικής , πολιτικής αρχής.
<< Έγγραφο καταπέλτης. Δήμαρχος κ Αποστολάκης Γεώργιος , Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Ζαχαράκης Γεώργιος και Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου έχουν το λόγο>>.



Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
09-12-2021.......


Στο έγγραφο αναφέρεται:<< Η αύξηση μικροβιακού φορτίου ταυτόχρονα με την απουσία υπολειμματικής απολυμαντικής ουσίας καθιστά το νερό δικτύων ύδρευσης μη ασφαλές με αυξημένες πιθανότητες επιπτώσεων επί της υγείας των καταναλωτών>>.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Σήμερα σας ενημερώνω για το περιεχόμενο του τρίτου εγγράφου. Έγγραφο που αποτελεί καταπέλτη για την πολιτική του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 23/11/2021. Λογικά – δεν το γνωρίζω- στο Δήμο πρέπει να έφτασε πριν την 29η- 11-2021. Την 29η- 11-2021 συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Από ότι γνωρίζω δεν έγινε καμία ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για το έγγραφο αυτό. Καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Θα μου πείτε εδώ στη Βόνιτσα δεν έχει αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σε αυτό το σημείο έχουν απαξιώσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την 1η-12-2021 και την 2α -12-2021 ( λόγω έλλειψης απαρτίας) είχε συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Προϋπολογισμό του 2021.. Ως μέλος της Επιτροπής έκανα αναφορά στο περιεχόμενο του εγγράφου και των δύο εγγράφων που διαβάσατε στο άρθρο της 5ης-12-2021. Στη συνεδρίαση αυτή πλην του Προέδρου του ΔΣ δεν ήρθε κανείς άλλος αιρετός. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ήξεραν ότι όφειλαν να απαντήσουν στα έγγραφα αυτά. Κρύφτηκαν. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Δείτε παρακαλώ το έγγραφο.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μεσολόγγι 23/11/2021
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Αριθ Πρωτ : ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ /340490/4854

ΠΡΟΣ : Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

1. Δήμαρχο κο Αποστολάκη

2. Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κο Ζαχαράκη Γεώργιο

3. Τμήμα Ύδρευσης – Αποχέτευσης

Κοινοποίηση:

1. Υπουργείο Υγείας Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος


ΘΕΜΑ: Ασφάλεια νερού ανθρώπινης κατανάλωσης-λήψη διορθωτικών μέτρων

ΣΧΕΤ.:1. Η αρ. Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση

2. Τα αποτελέσματα των από 5-7-2021 και 22-9-2021 δειγματοληψιών και υγειονομικών αναγνωρίσεων δικτύων

3. Αρχείο υγειονομικών αναγνωρίσεων δικτύων και συνεχείς συστάσεις της Υπηρεσίας μας

Σε συνέχεια συστάσεων και άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας για άμεση λήψη διορθωτικών ενεργειών και αυστηρή εφαρμογή ορθής απολύμανσης του νερού, στα πλαίσια προστασίας και ασφάλειας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης των δικτύων σας και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, μετά τη λήψη αποτελεσμάτων δειγματοληψιών, σας γνωρίζουμε εγγράφως ότι:

Α. την 5-7-2021 στα δίκτυα ΔΚ Παλαίρου και ΔΚ Βόνιτσας δεν ανιχνεύτηκε υπολειμματικό χλώριο, ως σας έχουμε επανειλημμένα συστήσει και οφείλετε, ως μέτρο προστασίας από όποια αστάθμητη μικροβιακή επιβάρυνση.

Β. στα δείγματα της από 5-7-2021 αναγνώρισης, εντοπίστηκε απόκλιση μικροβιακών παραμέτρων από τα οριζόμενα όρια της νομοθεσίας και της ορθής υγιεινής πρακτικής που θα είχε αποφευχθεί με την απολύμανση του νερού και την ύπαρξη υπολειμματικού χλωρίου (επισυνάπτεται αντίγραφο ανάλυσης).

Γ. την 22-9-2021 στα δίκτυα ΤΚ Λουτρακίου, Δρυμού, Θυρίου, Μοναστηρακίου, Βόνιτσας ανιχνεύτηκε υπολειμματικό χλώριο 0,2 ppm ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει όποια αστάθμητη μικροβιακή επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι λόγω πανδημίας και προς αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων ο WHO έχει συστήσει τιμές υπολειμματικού χλωρίου πάνω από 0,5 ppm (βλέπε αρ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/212277/3296/28-7-2021 και ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/290388/4382/14-10-2021 τελευταία έγγραφά μας και προηγούμενα). Σημειώνεται ότι στα Παλιάμπελα δεν εντοπίστηκε υπολειμματικό χλώριο και το ολικό βρέθηκε κάτω από 0,1 ppm, κατάσταση που υποδηλώνει αναχαίτιση πιθανής επιβάρυνσης του δικτύου που χρειάζεται διερεύνηση. Ως προς τις μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους που έγινε ανάλυση δεν προέκυψε απόκλιση από τα θεσμοθετημένα όρια.

Για την διασφάλιση κάθε πιθανότητας επιβάρυνσης της Δημόσιας Υγείας και για την ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης επιβάλλεται η λήψη διορθωτικών μέτρων και ενεργειών ώστε το νερό να είναι και να παραμένει ασφαλές μικροβιακά, ήτοι συνοπτικά : εξυγίανση δικτύων με υπερχλωρίωση και υδραυλικό ξέπλυμα, αναγνώριση και αντιμετώπιση των πιέσεων στις υδροληψίες, μικροβιακός έλεγχος του νερού στην υδροληψία και μέτρα ανάλογα των αποτελεσμάτων, προστασία υδροληψίας και δικτύου διανομής, επανάληψη δειγμάτων στη διανομή άμεσα μετά των διορθωτικών ενεργειών και ανάλογα διακοπή χρήσης ως ανθρώπινης κατανάλωσης ή κανονικής διάθεσης με συνεχή απολύμανση του νερού . Τα ανωτέρω να γίνουν με ταυτόχρονη πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών.

Αναλυτικά σας έχουν αποσταλεί οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση των δικτύων υδροδότησης με τα αρ. οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/328048/7423/24-11-2017, οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/82519/1409/1-4-2020 ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/244644/3998/24-9-2020, ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/212277/3296/28-7-2021 οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/ 290388/4382/14-10-2021 έγγραφά μας και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας.

Η αύξηση μικροβιακού φορτίου ταυτόχρονα με την απουσία υπολειμματικής απολυμαντικής ουσίας καθιστά το νερό δικτύων ύδρευσης μη ασφαλές με αυξημένες πιθανότητες επιπτώσεων επί της υγείας των καταναλωτών.

Επανειλημμένα, σας έχουμε συστήσει ορθή και επαρκή χλωρίωση του νερού με δόσεις τέτοιες που να ανιχνεύεται στα άκρα δικτύων από 0,3 και πάνω ( 0,5 ppm τουλάχιστον σύσταση WHO). Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων, της ευαισθησίας και της πολλαπλότητας υδροληψιών αλλά και εποχιακής λειτουργίας τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων, σας έχουμε επιστήσει την προσοχή και ορίσει όρους και μέτρα για την διασφάλιση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης των δημοτικών δικτύων .

Παρακαλείστε ακόμη μια φορά, στα πλαίσια συνεργασίας μας για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και της Δημόσιας Υγείας, να καταβάλετε εντονότερες προσπάθειες, παρά τα λειτουργικά προβλήματά σας, για την σταθεροποίηση και συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας του νερού των δικτύων και την σταθεροποίηση του υπολειμματικού χλωρίου στα υποδεικνυόμενα επίπεδα συνεχώς.

Ενημερώστε μας σχετικά με την κατάσταση και τα μέτρα που πήρατε ή θα πάρετε προς αναχαίτιση των κινδύνων και προσκομίστε μας ηλεκτρονικά την παρακολούθηση όλων των υδροληψιών σας (αναλύσεις οριζόμενων παραμέτρων, αρχείο εργασιών και διορθωτικών ενεργειών ) καθώς και τις μετρήσεις υπολειμματικού χλωρίου στα δίκτυα ευθύνης σας, δύο τελευταίων ετών. Επιπλέον επικαιροποιείστε τα στοιχεία υδροληψιών σας και υπευθύνων, εφόσον υπάρχουν μεταβολές.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ ΤΕ MSc

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΧΑΪΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αγαπητοί Συνδημότες

Τα σχόλια περιττεύουν. Καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ζητήσουν άμεση έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την υγεία των Δημοτών και των επισκεπτών μας.

Σε ότι με αφορά:

1) Τα τρία έγγραφα τα έστειλα στους Δημοτικούς Συμβούλους που επικοινωνώ ηλεκτρονικά. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Αντιδήμαρχος κ Βίτσας και οι τρείς επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων κ Κασόλας, κ Μασούρας, κ Μωραΐτης.

2) Τα τρία έγγραφα τα έστειλα στο Περιφερειάρχη κ Φαρμάκη, στον Αντιπερειφερειάρχη ΄Εργων κ Μαυρομμάτη, στον Αντιπερειφερειάρχη αρμόδιο για τα δίκτυα κ Δημητρογιάννη.

3) Τα έστειλα στους Περιφερειακούς Συμβούλους κ Γούδα, κ Σώζο, κ Μωραΐτη, το κ Κούστα.

4) Θα το στείλω και σε άλλους αρμόδιους.

5) Θα το στείλω, περιμένοντας τις ενέργειες κάποιων, εκεί που οφείλω. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Η συντεταγμένη πολιτεία έχει το λόγο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

11 σχόλια:

  1. παλι τα ιδια καθε μερα? αγαπητοι διαχειριστες του xiromeronews γιατι μας τα πρηζετε καθε μερα με αυτον τον ανθρωπο με τα ιδια πραγματα?

    Φιλικά ένας φανατικος αναγνωστης του μπλογκ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί σε καίει που τους τα βγάζει στη φόρα θα είσαι και εσυ κανένα λαμόγιο του Καρρυ που σου πεταει κανα κοκαλακι και γλείφεις συνέχισε Κώστα να μας ενημερώνεις και εμείς φανατικοί του μπλοκ είμαστε δεν κατάλαβα τη θέλεις να μας πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιπολίτευση υπάρχει στο Δήμο; Οφείλουν να ζητήσουν οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ. Οφείλουν και οι 16 να πάνε τα τρία έγγραφα στον εισαγγελέα. Δίνουν ακατάλληλο νερό στους Δημότες. Τι άλλο περιμένει η αντιπολίτευση να γίνει για να αντιδράσει. Εκτός και αν είναι όλοι στο κόλπο που λέει μία μερίδα Δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνουν για όλα αυτά Βίτσας, Τσακάλης, Καούρας; Με τα χαλίκια ασχολούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τεχνική Υπηρεσία και το τμήμα Ύδρευσης- Αποχέτευσης που έχουν Πτυχιούχους Πολυτεχνείου στη σύνδεση τους γιατί βάζουν το όνομα τους σε τέτοια έγγραφα; Δήμαρχος, αιρετοί και αρμόδιοι υπάλληλοι θα ελεγχθούνε. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παρατρεχάμενε του Καπιτωλίου που θα πεις και τι θα δημοσιεύει η ιστοσελίδα. Σε ενοχλεί η αλήθεια; Συγχαρητήρια δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα έγγραφα είναι σαφέστατα. Οι ευθύνες δεδομένες και επώνυμες. Να μιλήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να στείλουν την υπόθεση στον εισαγγελέα. Διαφορετικά συγκαλύπτουνε παράνομες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πάντας υπεύθυνος για την ύδρευση νομίζει ότι επειδή. την έκανε προσωρινά ( θα επανέλθει στο μαντρί σύντομα, τους ενώνουν πολλά με τον Αρχιερέα ξέρουν αυτοί) με ελαφρά πηδηματάκια , ότι δεν έχει ευθύνες. Θα απολογηθεί και αυτός για τις ευθύνες του. Τώρα θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυρία Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας θα πάρει θέση για αυτή τη κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρύφτηκαν οι πάντες. Ντροπή σας. Δεν τόλμησαν, να πάνε στην Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα παρέμβει αμέσως ο αρμόδιος εισαγγελέας. Εδώ είναι θέμα υγείας των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο