Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας για Προϋπολογισμό


Ο Κ. Μητσοτάκης και η επικίνδυνη κυβέρνησή του, βουλιάζοντας στον βάλτο των δοκιμασμένων συνταγών χρεοκοπίας, παγιδεύοντας χώρα και κοινωνία στη λογική ιδεοληψιών και εξυπηρετήσεων συμφερόντων, ψήφισαν τον προϋπολογισμό για το 2022. Κι ενώ η κοινωνία είναι στα κάγκελα, αυτοί αλληλοσυγχαίρονται και πανηγυρίζουν!....
Διαβάστε περισσότερα »
Είναι προφανές ότι μόνο μια κυβέρνηση εικονικής πραγματικότητας, θα μπορούσε να συντάξει και να ψηφίσει έναν εικονικό προϋπολογισμό, που οδηγεί σε τραγικό υγειονομικό αδιέξοδο και καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε οικονομική εξαθλίωση!


Έναν προϋπολογισμό για τον οποίον ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Θ. Καββαδάς φουσκώνει σαν παγώνι, κοινοποιώντας μάλιστα σημεία από την ομιλία του στη Βουλή. Μια …«εμπνευσμένη» ομιλία για την οποία είναι προφανές ότι οι λογογράφοι του ξεπέρασαν πάλι το όριο, κάτι που έχουμε πλέον συνηθίσει, αφού δεν τρέφουμε αυταπάτες για επίδειξη, ειλικρίνειας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και διορατικότητας. Όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί, εδώ και χρόνια, με το δόγμα: λέγε και γράφε ότι σε βολεύει, στο τέλος κάτι θα μείνει!

Γι’ αυτό ας δούμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία, των οποίων η δημοσιοποίηση προφανώς και δεν εξυπηρετεί τα σχέδια των κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Θ. Καββαδά, αφορά όμως τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, στους οποίους και απευθυνόμαστε.

- Παρά τις 20.000 απώλειες, τους εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, το στάσιμο εμβολιαστικό πρόγραμμα και τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για χιλιάδες ασθενείς που θα είχαν σωθεί αν υπήρχαν ΜΕΘ, η ΝΔ μειώνει κατά 820 εκατ. ευρώ τις δαπάνες για την Υγεία!

- Καμία ουσιαστική δαπάνη στήριξης δεν προβλέπεται για μικρομεσαίους έμπορους, επαγγελματίες και αγρότες-κτηνοτρόφους, που έχουν γονατίσει από τις πρωτοφανείς αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα που εκτοξεύουν τα κόστη παραγωγής.

- Στο περιβάλλον και την ενέργεια, συνεχίζουν να ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα, αποκλείοντας ενεργειακές κοινότητες και μικρομεσαίους.

- Εργαζόμενοι και νοικοκυριά φτωχοποιούνται πλήρως. Καθηλώνουν τον κατώτατο μισθό, αρνούμενοι την αύξηση στα 800 ευρώ που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυξάνουν φόρους κατά 3,5 δισ. ευρώ, περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες κατά 1,7 δισ. και τη μέριμνα για αναπήρους κατά 53 εκατ., δεν χορηγούν την 13η σύνταξη που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Στην ασφάλιση λεηλάτούν το 1 δισ., που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας και θεσμοθετώντας κάθε χρόνο να δίνεται 13η σύνταξη, ολόκληρη για χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογικά για μεγαλύτερες συντάξεις. Την κατάργησαν από ιδεοληψία αλλά και για να καλύψουν τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικής επικούρησης, ντιλάροντας με ιδιωτικά funds.

- Μειώνουν τις δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 360 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του συστήματος για να ενισχυθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία.

- Δεν προβλέπουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, ούτε βέβαια δαπάνες για αραίωση σε σχολικές αίθουσες και μέσα μεταφοράς. Πλήρης αδιαφορία για τις εστίες υπερμετάδοσης!

- Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εστίαση, ξενοδοχεία, μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, επιβαρύνονται υπέρογκα για το ηλεκτρικό, όπως και η βιομηχανία με αύξηση 150 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαία στο ρεύμα χαμηλής και μέσης τάσης, αλλά και με αύξηση του κόστους παραγωγής, από 20% έως και 40%.

- Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνθλίβονται, λόγω διπλασιασμού της τιμής του πετρελαίου, τριπλασιασμού της τιμής του αγροτικού ρεύματος, μεσοσταθμική αύξηση σχεδόν 69% στα λιπάσματα και αυξήσεις από 30% έως 70% στις ζωοτροφές.

- Φορτώνουν την Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες λόγω πανδημίας και ενώ οι κοινωνικές δομές της καταγράφουν πολλαπλάσιους ευάλωτους πολίτες, δεν παρέχουν τους αντίστοιχους πόρους! Αντίθετα, μειώνουν τους ΚΑΠ σε Δήμους και Περιφέρειες κατά 420 εκατ. ευρώ, τα οποία με την δημιουργική λογιστική εμφανίζουν ως …αύξηση! Μάλιστα το έλλειμμα των 400 εκατομμυρίων, λόγω δαπανών covid του 2021, αντί να το εντάξουν στον προϋπολογισμό ως τακτική επιχορήγηση, το διαχειρίζονται ως πρόσθετες επιχορηγήσεις!

- Ενώ οι έμποροι συνεχώς ανακοινώνουν νέους τιμοκαταλόγους με μεγάλες αυξήσεις στους καταναλωτές, η κυβέρνηση και οι βουλευτές που τη στηρίζουν, όχι μόνο αδιαφορούν για το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας των ΜμΕ αλλά τους επιβάλλουν και αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό για τα 12,8 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, την ίδια στιγμή που δεν προβλέπεται η αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

- Στην ΕΕ είναι ανοιχτή η συζήτηση για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα, ως το 2024, θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης!

- Εργαζόμενοι, νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις σαρώνονται από γενικευμένο κύμα ακρίβειας με τον πληθωρισμό να καταγράφει ρεκόρ 10ετίας το Νοέμβριο, με 4,8%. Έχουμε δραματικές αυξήσεις σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης, τρόφιμα ενώ οι τιμές σε βασικά ήδη διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί σε σύγκριση με το 2020 και το 2019. Το πρώτο μισό του Νοεμβρίου η ακρίβεια έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατά 10% (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

- Αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 3,5 δισ. με το μεγαλύτερο μέρος τους (2,3 δισ.) από έμμεσους φόρους, κυρίως ΦΠΑ. Αποσύρονται σχεδόν όλα τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με αποτέλεσμα 12,3 δισ. να αφαιρούνται από την πραγματική οικονομία.

Στραγγαλίζουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, βιομηχανίες, μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους, εργαζόμενους και νοικοκυριά!

Αυτόν τον προϋπολογισμό ψήφισε η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη για το 2022, δηλώνοντας σίγουρη ότι η πανδημία θα λήξει μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2022, οι επιπτώσεις της θα εξαφανιστούν, και όλοι μας θα επιστρέψουμε ως δια μαγείας στην κανονικότητα. Αυτό όμως είπαν και το 2019, όταν ανέλαβαν την εξουσία, αυτό είπαν μετά το 1ο κύμα της πανδημίας, αυτό με περίσσιο θράσος λένε και τώρα, που η «διπλή πανδημία» έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια υγειονομική τραγωδία χωρίς προηγούμενο, αλλά και σε βαθιά οικονομική κρίση!

Κατά τα άλλα ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θ. Καββαδάς «Ψήφισε τον τρίτο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ με μειώσεις φόρων (!), δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις της χώρας (!)». Και προφανώς αναμένει από όλους τους …ευεργετημένους να τον ευχαριστήσουν και να είναι …υποχρεωμένοι, λόγω της εκ νέου υπερχρέωσής τους από τον ίδιο και τη ΝΔ!

Αυτός ακριβώς ο προϋπολογισμός της σκληρής δεξιάς, που διαποτίζεται από ένα εκρηκτικό μίγμα αβεβαιότητας, ανισοτήτων και κοινωνικών απειλών, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα που έχει η αναγκαία στροφή σε μια ριζοσπαστική προοδευτική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει άμεσα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης για την πατρίδα μας!



19/12/20211

Γραφείο Τύπου της Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ



3 σχόλια:

  1. Με τα μυαλά που κουβαλάτε σε λίγο δεν θα περάσετε το 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς στα πέντε (5) χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 50 Ευρώ αύξηση!!! τώρα θυμήθηκαν τον κατώτερο μισθό κ μιλάνε για 800αΕυρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο