Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Τοξικό το «κοκτέϊλ» πολιτικής και ιατρικής


Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πάνω – κάτω που ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε υπονοούμενα για τον Καθηγητή και επικεφαλής της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.....

Έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους επιστήμονες γενικότερα για να νομιμοποιήσουν της αποφάσεις και τα… λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας.

Τώρα αίφνης ο Τσιόδρας έγινε καλός… και η μελέτη του για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα έγινε η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκαλεί ο Κουρουμπλής στη Βουλή τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους»…

Θα πρέπει λοιπόν να υποθέσουμε ότι τώρα πλέον ο Σωτήρης Τσιόδρας θα συγκαταλέγεται στους επιστήμονες «κοινής αποδοχής» που ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρώτη φορά στην πολιτική ζωή. Όταν κάποιος είναι λέει τα ίδια με εμάς είναι καλός, χρυσός και αξιοσέβαστος, όταν παρεκκλίνει από την (κομματική) γραμμή είναι φερέφωνο των άλλων.

Όταν όμως η πολιτική και ιατρική «συμπλέκονται» και «διαπλέκονται» συμβαίνουν και αυτά και άλλα περίεργα.

«Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες» είπε χθες η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για τη μελέτη Τσιόδρα.

Τη σχολίασε φυσικά λέγοντας ότι έχει αδυναμίες, αλλά το ερώτημα είναι αν θα είχε την ίδια άποψη και αν θα την έλεγε, αν δεν ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά ένα απλό μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου, μια συνάδελφος του Σ. Τσιόδρα και τίποτα περισσότερο.

Και πόσο πολύ πια διαφέρει η μελέτη Τσιόδρα από την παραδοχή της ίδιας πριν από λίγες εβδομάδες, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αναπνευστήρες και χώροι για το άνοιγμα νέων ΜΕΘ, αλλά ότι «πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς».

«Εντατικολόγους δεν έχουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η χώρα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Όταν οι πολιτικοί παριστάνους τους γιατρούς και οι γιατροί τους πολιτικούς, όταν κομματικοποιείται και οπλοποιείται πολιτικά η επιστημονική άποψη, τότε δημιουργείται αναπόφευκτα ένα τοξικό περιβάλλον, ίσως χειρότερο και από τον ίδιο τον κορονοϊό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

4 σχόλια:

  1. Τίποτα καλύτερο δεν έχετε να πείτε στο Συριζα και αναμασατε τα ίδια και τα ίδια. Τον ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργουσατε τον αυξήσατε, τον ΦΠΑ που θα τον μειωνατε τον αυξησατε από το 13% στο 23%, τον κατώτατο μισθό που είχατε υποσχεθεί να τον αυξήσετε στα 751 ευρώ δεν κάνατε τίποτα όσο ήσασταν στην κυβέρνηση, μόνο ψεύτικες υποσχέσεις. Φυσικά αυτός είναι και ο σπουδαιότερος λόγος που χάσατε τις ευρωεκλογές με 10% και στις βουλευτικές εκλογές με 9%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τραγική πραγματικότητα, επιστημονικά τεκμηριώνεται από τη μελέτη των δύο καθηγητών Τσιόδρα- Λύτρα, δηλαδή ότι χάθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν σήμερα να ζουν και τα ψέματα του Μητσοτάκη ότι δεν την ήξερε όταν προ ημερών έλεγε ότι δεν είχε καμιά ένδειξη ότι οι πιθανότητες να ζήσεις εκτός ΜΕΘ δεν ήταν λιγότερες από ότι αν ήσουν σε ΜΕΘ!!!, δηλαδή ότι ο στενός και άμεσος συνεργάτης του καθηγητής κ.Τσόδρας, από το τέλος Μαΐου του 2021, που ολοκληρώθηκε η μελέτη, μέχρι τώρα, σε καμιά από τις τρεις ανά εβδομάδα και συνολικά 72 ειδικές για την πανδημία συναντήσεις του με το καθηγητή, ο “Σωτήρης” δεν τον ενημέρωσε για την μελέτη που ο ίδιος έκανε και τα τόσο σοβαρά συμπεράσματά της. Αυτά ήταν που πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση. Επιβεβλημένη και αναπόφευκτη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αλλιώς -και- η αντιπολίτευση θα ήταν κατώτερη των περιστάσεων και του θεσμικού της ρόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 17 Ιανουαρίου του 2017 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ 78 ασθενείς έμειναν εκτός ΜΕΘ. Και τότε δεν υπήρχε πανδημία. Αφού κάποιοι προτιμάτε να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση. Και κλείστε και τα αυτιά σας στις τεράστιες παροχές που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μήν ξεχασεις νς πας κανεις και κατάθεση στην τραπεζα
      απο αυτες τις πλούσιο πάροχες/παροχές.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο