Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Κανένα πρόβλημα από τα νερά της βροχής εντός του οικισμού του Μύτικα.



Παρά την καταρρακτώδη βροχή των τελευταίων ημερών, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο οικισμός του Μύτικα από τα νερά της βροχής και ιδιαίτερα τα γνωστά προβληματικά σημεία.....
Διαβάστε περισσότερα »
Αυτό οφείλεται στην καλή συντήρηση των δύο αντλιών ομβρίων που υπάρχουν στον κεντρικό Μύτικα, που διώχνουν τα νερά προς τη θάλασσα και στον πραγματικό και όχι μαϊμού που συνηθίζονταν, μετά από πολλά χρόνια καθαρισμό των φρεατίων. Επίσης κάποιες κομβικές παρεμβάσεις σε προβληματικά γνωστά σημεία του Μύτικα έδωσαν λύσεις.
Μάλιστα όταν έγινε επέμβαση από τον Δήμο στις αντλίες του Μύτικα βρήκαν τα εξής εκπληκτικά. Το μοτέρ το μεγάλο καμένο και το μικρό αντί να διώχνει τα νερά προς τι θάλασσα, τα γυρνούσε πάλι μέσα, δηλαδή έκανε ανακύκλωση το νερό από τα φρεάτια γι αυτό και πλημύριζε με το παραμικρό ο Μύτικας, και όλα αυτά γιατί είχαν το σπιράλ δεμένο με απλό καλώδιο που ήταν λογικό να κοπεί.
Δείτε φωτογραφίες από την επέμβαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2020.




Έτσι είχαμε τις εξής παρεμβάσεις:
  • Στις 29 Οκτωβρίου 2020 (δείτε εδώ), είχαμε ένα πολύ καλό και πραγματικό καθαρισμό των φρεατίων, που δεν είχε συμβεί για πάρα πολλά χρόνια ποτέ.
  • Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 (δείτε εδώ), είχαμε την συντήρηση και των δύο αντλιών.
  • Στις 28 Δεκεμβρίου 2020 (δείτε εδώ), έγινε η αντικατάσταση του κουτιού του πίνακα ισχύος των αντλιών, ο οποίος λόγω του σαπισμένου κουτιού που υπήρχε επί χρόνια, είχε πολλά προβλήματα και λειτουργούσε αναξιόπιστα.
  • Στις 19 Ιανουαρίου 2021 (δείτε εδώ) είχαμε αντικατάσταση όλου του ηλεκτρικού πίνακα ισχύος, με εγκατάσταση αυτοματισμού φλοτεροδιακοπτών, ώστε να εκκινούν αυτόματα.
Δυστυχώς στα ηλεκτρολογικά, ο Μύτικας παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 σε μία πολύ άσχημη κατάσταση, με ηλεκτρικές διατάξεις να βρίσκονται παρατημένες και ασυντήρητες για πάρα πολλά χρόνια, κυριολεκτικά σαπισμένες, κάτι το οποίο καθόλου δεν συνάδει με το ύψος των ποσών από εντάλματα πληρωμής που κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα ηλεκτρολογικά του Μύτικα.
Το ίδιο ισχύει και για τα φρεάτια ομβρίων του οικισμού του Μύτικα, αλλά και του λιμανιού, που για πρώτη φορά καθαρίστηκαν πραγματικά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που κόβονταν μόνο εντάλματα πληρωμής.























mytikaspress

3 σχόλια:

  1. Μπράβο συντήρηση προετοιμασία διανοίξεις εκβανθυση ρεμάτων παντού κ στην έδρα του Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 160.082 € για καθαρισμό φρεατίων ομβρίων σε όλο το Δήμο Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία!!!!!

    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    https://mytikaspress.blogspot.com/2020/10/blog-post_495.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7 02 ολοι ξερουν οτι οι προηγουμενοι τρωγαν τα λεφτα και εργο δεν κανανε . θελει προσπαθεια να μπει σειρα και οι τωρινοι φαινεται οτι τα καταφερνουν . θα κριθουν συνολικα την τετραετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο