Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας-


Άμεση είναι η ανάγκη η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια να απαιτήσουν γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή....

Την άμεση καταγραφή των ζημιών, την αποζημίωση των πολιτών το ταχύτερο δυνατόν και τα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση των ζημιών ζητά η δημοτική παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ», με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» Χριστίνα Σταρακά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Θεοδωρόπουλος, Μίμης Ζώης και Πάνος Καψάλης, επισκέφθηκαν τις Τοπικές Κοινότητες Κεράσοβο, Άνω Κεράσοβο, Άνω Μακρυνού, Μεσάριστα και Καζανέικα, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, κι ενημερώθηκαν από τους προέδρους και τους πολίτες για το μέγεθος των καταστροφών.

Η κ. Σταρακά και οι συνεργάτες της είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καταστροφή σε υποδομές και κατοικίες λόγω των κατολισθητικών φαινομένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους πληττόμενους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις οικίες τους και να αφήσουν τις περιουσίες τους.

Διαπιστώθηκε πως αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει τάχιστα η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές (οδικό δίκτυο, ύδρευση) καθώς κι ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την άμεση επιστροφή της ζωής των συμπολιτών μας, στην κανονικότητα. Είναι αδιανόητο μέσα στο χειμώνα, εν όψει εορτών και εν μέσω πανδημίας, συμπολίτες μας να μην έχουν τα αναγκαία αγαθά όπως είναι το νερό.

Ακόμη, καίριας σημασίας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα των επιστημόνων για το κατολισθητικά φαινόμενο και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αποζημίωσης στο 100% των καταστροφών στο σύνολο των πληγέντων, σε σπίτια, μαγαζιά, αγροτική και κτηνοτροφική περιουσία.

Εκτός από τις άμεσες ενέργειες, επιβάλλεται η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων που θα είναι ικανά πλέον να δρουν προληπτικά και ανασχετικά στα καιρικά φαινόμενα.



Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά:

«Οι σημερινές τραγικές εικόνες, επιβάλλουν όχι μόνο λόγια ανακούφισης και παρηγοριάς από τους υπεύθυνους αλλά την άμεση ενεργοποίηση της αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού.

Ως παράταξη, θα πιέσουμε στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να μην χαθεί ούτε ώρα στη διαδικασία. Επίσης θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η ζωή των συμπολιτών μας να επανέλθει στην κανονικότητα.

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει Τοπικές Κοινότητες και οικισμοί στο Δήμο μας ανέδειξαν την προγραμματική μας πρόταση για μια «ανοιχτή εργολαβία» σε κάθε Δημοτική Ενότητα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα.

Καλούμε την δημοτική και την περιφερειακή αρχή να κινηθούν άμεσα και να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές με σύγχρονες υποδομές.

Η κλιματική αλλαγή και το μέγεθος των καταστροφών, μας δείχνουν ότι αυτά τα φαινόμενα θα είναι πλέον τακτικά και όχι έκτακτα και απαιτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων θωράκισης και όχι προσωρινές λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο