Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Το Κάστρο στον Άγιο Παντελεήμονα Αστακού ( βίντεο Δρόμοι ζωής )


Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ο κοντινότερος ανατολικός όρμος στον κόλπο του Αστακού.
Στη δυτική πλευρά του όρμου και πάνω σε έναν κωνικό λοφίσκο υπάρχει ένα μικρό φρούριο με έξι ημικυκλικούς πύργους, χτισμένο πιθανόν κατά το τέλος της κλασικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν πειρατικές επιδρομές....

4 σχόλια:

  1. Θά το ονομάσουν κάποιοι ...κάστρο ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΜΟΡΦΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ.
    ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ.ΑΜ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΝΑΣ ΒΟΥΡΟΣ ΗΤΑΝΕ.ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΧΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ..ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΡΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΝ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΑΣΠΡΑ ΑΣΠΡΑ?ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ. ΑΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ...ΧΛΙΜΑΡΑ.ΒΡΩΜΑ .ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΤΙ ΘΛΙΒΕΡΟ, ΤΙ ΚΡΙΜΑ.ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΟΠΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γνωρίζουμε πότε γυρίστηκε το βίντεο.
    Εγώ που επισκεύτηκα την περιοχή πρόσφατα άλλα είδα.
    Δυστυχώς, ένας πενέμορφος κατά τα άλλα τόπος, πανβρώμικος και λεηλατημένος.
    Οι Αρχές απούσες. Και όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι!!. Κρίμα πολύ κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΠΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ.ΑΦΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΡΟΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο