Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με την ηγεσία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη και Υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά


Συνάντηση με την ηγεσία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, και συγκεκριμένα με τον Υπουργό, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, και τον Υφυπουργό, κ. Ευάγγελο Τουρνά, προκειμένου να μεταφέρει θέματα της Λευκάδας που άπτονται της αρμοδιότητάς τους......

Ο Βουλευτής, αφού συνεχάρη τους νέους υπουργούς για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, τους ενημέρωσε για τις πρόσφατες, εκτεταμένες καταστροφές που υπέστη η Λευκάδα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί στις 29 και 30 Νοεμβρίου, καταθέτοντας και φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι ζημιές. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, ώστε η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αποκαταστήσουν τα προβλήματα και να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Επισημαίνεται ότι την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, υπέγραψε το αίτημα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης των περιοχών Βασιλική, Λευκάδα, Καλαμίτσι, Άγιος Νικήτας και Κατούνα, ώστε να διευκολυνθεί η αυτοδιοίκηση στην αποκατάσταση των ζημιών.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Λευκάδας, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερα εκτεταμένο τομέα ευθύνης της, o οποίος καλύπτει 680 τετραγωνικά χιλιόμετρα όχι μόνο στο νομό, αλλά και στους όμορους Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου, με ορεινές, δυσπρόσιτες περιοχές, και πολλά μικρά νησιά, καθώς και το Αεροδρόμιο του Ακτίου. Ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα αναδιάταξης των υπηρεσιών στις περιοχές αυτές ώστε να βοηθηθεί το έργο της ΠΥ Λευκάδας.

Επίσης, μετέφερε τα αιτήματα των Διοικήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λευκάδας για ενίσχυσή τους με προσωπικό, προτείνοντας την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης ώστε να αυξηθούν οι θέσεις, την ανάγκη για επιπλέον ατομικό εξοπλισμό, καθώς και το αίτημα της υπηρεσίας για διάθεση ενός νέου πυροσβεστικού οχήματος 10 τόνων και ενός φορτηγού 4x4, χωρητικότητας 500 λίτρων.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του νέου Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, όπου ο Βουλευτής εξέθεσε τα πλεονεκτήματα της Λευκάδας ως έδρας για το κέντρο.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης δρόμων πυροπροστασίας, ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως το Δασαρχείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και ζήτησε από τους Υπουργούς το συντονισμό και τη συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου η Λευκάδα, ένα νησί με εκτεταμένη δασοκάλυψη αλλά και καλλιέργειες, να προετοιμαστεί έγκαιρα για το επόμενο καλοκαίρι.

Σχετικά με τη συνάντηση το Βουλευτής δήλωσε:

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ζήσαμε το καλοκαίρι οι οποίες, δυστυχώς, αναμένεται να είναι όλο και πιο συχνά σφοδρές και εκτεταμένες, όπως άλλωστε και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πήραν τη στρατηγική απόφαση να αφιερώσουν ένα Υπουργείο εξ ολοκλήρου στην καταπολέμηση και την προστασία από αυτά τα φαινόμενα.

Οι υπουργοί που ανέλαβαν την ηγεσία του είναι άνθρωποι έμπειροι, γνώστες του αντικειμένου, και πιστεύω ότι θα δούμε καίριες παρεμβάσεις και θετικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής. Η ηγεσία είναι ήδη ενήμερη για τα θέματα της Λευκάδας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να τα παρακολουθούμε ώστε ο νομός μας, που ως νησιωτική περιοχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε ακραία φαινόμενα, να θωρακιστεί και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο