Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ένταξη των ΔΠΣ στο πρόγραμμα «προσαρμογή των λειτουργούντων βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης σύμφωνα με τον ΠΔ 99/2017»



Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ο παιδικός σταθμός Κατούνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα παραμείνει κλειστός, λόγω του προγράμματος προσαρμογή των λειτουργούντων βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης σύμφωνα με τον ΠΔ 99/2017......

Στόχος μας είναι μέσω αυτού του προγράμματος να διενεργηθούν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες , οι οποίες θα καλυτερεύσουν τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού της Κατούνας, αλλά και των υπόλοιπων σταθμών των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Επιπροσθέτως, ανάλογες εργασίες μέσω του ίδιου προγράμματος θα διεξαχθούν και στον παιδικό σταθμό του Μοναστηρακίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς , έτσι ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με τη νέα χρονιά στη μαθητική τους στέγη.

Να τονιστεί , ότι οι εργασίες στον Βρεφονηπιακό σταθμό της Βόνιτσας, αλλά και στον Παιδικό Σταθμό της Παλαίρου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί επιτυχώς και οι δομές μας τηρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Επιπλέον, το ερχόμενο έτος θα διενεργηθούν από το ίδιο πρόγραμμα παρόμοιες εργασίες και στον Παιδικό Σταθμό του τοπικού διαμερίσματος του Δρυμού.

Ελπίζουμε να ανοίξει ο παιδικός σταθμός του Δρυμού από τη νέα σχολική χρονιά ( με τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού παιδιών), για να απολαύσουν τις νέες εγκαταστάσεις τα μικρά παιδιά .

Τέλος και βάση των προγραμματικών δηλώσεων μας και υποσχέσεων στις αρχές του 2021 , εργασίες έχουν ξεκινήσει για την διαμόρφωση και δημιουργία νέων παιδικών χαρών των Παιδικών Σταθμών Παλαίρου, Κατούνας και Μοναστηρακίου .

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους .

Επιπροσθέτως, το 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία παιδικής χαράς στον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και για την Παιδική Χαρά για βρέφη στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Βόνιτσας. Ελπίζουμε τον Σεπτέμβριο του 2022, να ανοίξει και ο παιδικός σταθμός στον Δρυμό έτσι ώστε και να κατασκευαστεί κι εκεί νέα Παιδική Χαρά.
Μέριμνα μας η ασφάλεια, η διαπαιδαγώγηση και η ευτυχία των παιδιών.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,

Παντελής Αποστολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο