Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Συνάντηση με τον Υπουργό κ.Κωνσταντίνο Τσιάρα είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

 Θανάσης Καββαδάς: «35.000 ευρώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης  για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου - Τεχνικό κλιμάκιο σύντομα στη Λευκάδα για καταγραφή των αναγκών».


      Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις κτιριακές ανάγκες στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας και να ζητήσει τη στήριξη του Υπουργείου στην αναβάθμισή του.
    Ο Βουλευτής περιέγραψε την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου, στο οποίο συστεγάζονται από το 2012 το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία, το Ειρηνοδικείο, το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα διαρροής υδάτων από τη στέγη και διάβρωσης της εσωτερικής οροφής και των τοίχων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την πτώση σοβάδων αλλά και τη διαρκή δυσοσμία, τονίζοντας και τους υγειονομικούς κινδύνους που υπάρχουν. Ανάλογα προβληματική εικόνα μετέφερε και για τον προαύλιο χώρο, όπου τα μεγάλα δέντρα έχουν φράξει φρεάτια και υδρορροές.
Τόνισε ότι ο τακτικός καθαρισμός και ο καλλωπισμός του εξωτερικού χώρου, αλλά και η συντήρηση και αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου, εκτός από βασική προϋπόθεση για την καλή λειτουργία των υπηρεσιών, θα συνδράμει και στη βελτίωση της εικόνας της Λευκάδας, καθώς το κτίριο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, «υποδέχεται» τους επισκέπτες και είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν από το νησί.
Για όλα τα παραπάνω ο κ. Καββαδάς ζήτησε από τον Υπουργό να επισκεφθεί τον χώρο τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου, για να διαπιστώσει τα προβλήματα, να τα καταγράψει και να εκτιμήσει το εύρος και το κόστος των επισκευών. Ο Υπουργός συμφώνησε και τις επόμενες ημέρες τεχνικό κλιμάκιο θα βρεθεί στη Λευκάδα για αυτοψία.
    Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε τη χρηματοδότηση του συνόλου των τρεχουσών αναγκών του Μεγάρου, ύψους περίπου 35.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ελαιοχρωματισμός και επισκευές, προμήθεια εντύπων, αποκατάσταση βλαβών στον κλιματισμό και καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου. Εγκρίθηκαν περίπου 23.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα εγκριθεί από τον Υπουργό και το υπόλοιπο ποσό των 12.000 ευρώ περίπου.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
    «Τον περασμένο Φεβρουάριο είχα επισκεφθεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα για να ζητήσω την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου για την κάλυψη αναγκαίων προμηθειών που χρειαζόταν το Δικαστικό Μέγαρο. Τότε εξασφαλίσαμε σχεδόν 13.000 ευρώ, όμως οι ανάγκες δεν τελειώνουν. Αυτή τη φορά, ζητήσαμε 35.000 ευρώ από τα οποία έχουμε ήδη πάρει τις 23.000 και άμεσα αναμένονται τα υπόλοιπα. Συνολικά από πέρυσι τα Δικαστήρια έχουν λάβει για τις ανάγκες τους περίπου 50.000 ευρώ.
Επιπλέον, ζήτησα να μας επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες τεχνικό κλιμάκιο για να εκτιμήσει τις ζημιές και τις ανάγκες που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο έπειτα από 10 χρόνια χρήσης. Ο Υπουργός συμφώνησε και είναι εν γένει πρόθυμος να μας βοηθήσει, γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι το προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με τη διαχείριση του Μεγάρου, θα καταθέσουμε προτάσεις που θα το μετατρέψουν σε ένα αληθινό κόσμημα για την πόλη μας.»

1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ . ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο