Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συνεχίζονται οι φωνές που συντάσσονται με την επιτροπή αγώνα για την ΠΟΑΥ.


     Συνεχίζονται οι φωνές που συντάσσονται με την επιτροπή αγώνα για την ΠΟΑΥ και στηρίζουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Βελόπουλος Προέδρος της "Ελληνικής λύσης", σε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, για την ΠΟΑΥ, εκθέτει μια σειρά γεγονότων-προβλημάτων, όπως αυτά του έχουν μεταφερθεί από μέλη της Επιτροπής Αγώνα.


Με θέμα της ερώτησης «Οι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου Καλάμου και Καστού αντιδρούν στην επέκταση των υφισταμένων μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών και στην ίδρυση νέων μονάδων Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (“Π.Ο.Α.Υ”)στις Εχινάδες νήσους και στην Αιτωλοακαρνανία, γενικότερα», ο κ. Βελόπουλος ερωτά τους κ. Υπουργούς, προτίθεσθε να λάβετε την αναγκαία πρόνοια, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της “Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου Καλάμου και Καστού ενάντια στην «ΠΟΑΥ» Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας”,προκειμένου να διασφαλιστούν, τόσο η ανάπτυξη των ντόπιων επαγγελματιών αλλά και το εργασιακό μέλλον των ντόπιων κατοίκων σε φιλικές προς το τοπικό περιβάλλον δραστηριότητες, όσο και το ίδιο το τοπικό περιβάλλον, καθαυτό, από  την άναρχη  ανάλωση  και  αλλοίωση  των  φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων, αντίστοιχα, που προκαλεί κατά γενική ομολογία η υπερέκθεσημιας παραλιακής ζώνης σε επενδύσεις ιχθυοκαλλιέργειας;

 

Δείτε ολόκληρη την ερώτηση



 

22 σχόλια:

  1. Όλο ψέματα, ο κόσμος είναι υπέρ των ιχθυοκαλλιεργιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11 58 να καταστρεψουμε τον τοπο για να παρεισ εσυ 600 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΕΙ ΣΤΗΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ .ΕΔΩ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΡΑΝΤΖΗΣ - ΜΠΟΚΑ -ΑΥΔΗ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΑΧ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ; ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ. ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΝΟΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΓΑΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑΓΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντι να στηριξει ο δημαρχος τους δημοτες του κινειται εναντιων αυτων που τους δινουν ενα μεροκαματο.... δημαρχε κοιτα γυρω σου και πες μας τι βλεπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εργατες κινουν την οικονομια. Και στηριζουν τον τοπο τους κι οχι οι τουριστες τρεις μηνες το χρονο .δημαρχε ζουμε στο ξηρομερο και ξερω οτι καταλαβαινεις πολυ καλα τι σου λεω.περα απο τα ψαρια δεν υπαρχει τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 11.58. Βρες μου εσύ άλλο τρόπο να παίρνω το 800σάρικο, όπως και άλλοι 500 περίπου ακόμα, για να μπορώ να ζω και μετά να μιλάς. Αλλά φαίνεται πως δεν σε νοιάζει πως θα ζήσουν τόσοι άνθρωποι. Δεν γνωρίζεις από ανεργία (και εύχομαι να μη σου τύχει ποτέ) γι αυτό μιλάς εκ του ασφαλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε μου ψευδέσε.....500 και πολλά σου είναι

      Διαγραφή
  9. Καντε δημοψηφισμα για να δουμε αν ο κοσμος ειναι υπερ η κατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ Δ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα χάσουμε το τόπο μας ρε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η θέση και του Δημάρχου και της Επιτροπής Αγώνα είναι απόλυτα καθαρή: ΝΑΙ στη διατήρηση των Μονάδων στην έκταση που έχουν σήμερα, για να μή χάσουν οι συμπατριώτες μας τις δουλειές τους. Και στη βάση αυτή ανανεώθηκαν και οι άδειες. ΟΧΙ στην επέκτασή τους και τη δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιργειών. Οι οποίες, θα εκτινάξουν τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σε βαθμό που θα πρέπει να ξεχάσουμε κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, που είναι το μάλλον για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της. Καθαρή θέση που δεν δέχεται παρερμηνείες. Την οποία, κάποιοι, για ιδιοτελείς λόγους, υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν.Και κινδυνολογούν ανοήτως σε βάρος των συμπατριωτών μας που εργάζονται εκεί, υποτιμώντας και την δική μας νοημοσύνη. Συμπεριφορές κατάντιας, φαντασμάτων του παρελθόντος που η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας τους έχει γυρίσει την πλάτη και τους σφράγισε στο ντουλάπι της απαξίας και της περιφρόνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εχετε σκεφτει ποτε , εκει στον αστακο να φτιαξετε μια μοναδα μικρη στην αρχη .. και μετα να μεγαλωσει ?? εσεις που περνετε τωρα τα 600 θα βρεθειτε στα 1000 αμεσα . την δουλεια την γνωριζετε καθε αρχη και δυσκολη αλλα ειστε πολλοι .. μπορειτε να τα καταφέρετε . ιδικα αν ο δημαρχος ειναι διπλα σας! καντε εναρξη συνεταιρισμου και ολα θα ερθουν μονα τους . αρκει να μπειτε στην εξαγωγη με τιμη ελαχιστη και να καλύπτετε τα στανταρτ σαν αρχη . μετα ολα ερχονται . και τα συμβολαια και οι υπογραφες ..μπορειτε να κανετε την διαφορα και μονοι σας να το γνωρίζετε αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε 6:46 θα είχες δίκαιο αν η θέση του Δημάρχου και της Επιτροπής Αγώνα ήταν να κλείσουν οι σημερινές ιχθυοκαλλιέργειες. Όχι γιατί δεν ρυπαίνουν, αλλά για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα αναγκαίο συμβιβασμό. Εφόσον είσαι πράγματι εργαζόμενος, θα πρέπει να εκτιμήσεις τη θέση αυτή. Την οποία πιστεύω ότι κατανοούν και δέχονται και οι συμπατριώτες μας. Οι οποίοι, όμως, και εκείνοι έχουν το δικαίωμα σε καθαρές θάλασσες και κάποιοι έχουν επενδύσει στον τουρισμό, η μόνη επιλογή που θα ζωντανέψει τον μαραζωμένο τόπο μας, ώστε να έχουν δουλειά όχι μόνο εσύ αλλά και τα παιδιά σου. Προσωπικά είμαι ένας από αυτούς.Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλο και σαφές το σχόλιο 10:09 για το θέμα της σωστής ανάπτυξης στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι ευνοημενοι βγηκαν στα μπλοκ να υπερασπισουν την τσεπη τους

    η επιτροπη αγωνα κανει την δουλεια της αριστα και ενοχλει και εχει τη κοινωνια μαζι της
    τα παπαγαλακια της διαπλοκης ειναι μονα τους και σε λιγο θα ακουσουν και τα ονοματα τους για να ξερει η κοινωνια ποιοι ειναι μαζι της και ποιοι με την τσεπουλα τους και κανενα ψηφο

    νομιζουν οτι θα μενουν συνεχεια στο απυροβλητο να παιζουν μπαλα και απο εδω και απο εκει
    ερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε έρχεται μια μέρα που καταλαβαίνουμε/εμπεδώνουμε δηλαδή ποιές δημοτικές παραταξεις και ποιά κόμματα αγαπούν το λαό και ποιοί πολιτικά υποκρίνονται έναντι του λαού και της κοινωνίας.
      Και όσο περισσότερο χρόνο κρατάει η υποκρισία τους, τόσο καλλίτερα εμπεδώνουμε την ανάγκη αλλαγής σε κατεστημένες πολιτικές.

      Διαγραφή
  17. Προχώρα Δήμαρχε δυνατά εχεις Τζαχρήστα και Μάντζαρη μην κολώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τις ανεμογεννήτριες γιατί δεν αντιδρά κανένας? Αυτές δεν καταστρέφουν το οικοσύστημα μόνο οι ιχθυοκαλλιέργειες το καταστρέφουν? Τουλάχιστον στις ιχθυοκαλλιέργειες θα δουλέψουν και πέντε άτομα στις ανεμογεννήτριες πόσοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ασχολήθητε και με τίποτα άλλο. 2 Χρόνια τώρα σαν δημοτική αρχή δεν έχετε προσφέρει τίποτα στον τόπο. Και ας δεχτώ ότι αναλάβετε μια δύσκολη οικονομική κατασταση. Στα περισσότερα χωριά όμως ούτε λάμπες δεν αλλάζετε τόσο μεγάλο είναι το κόστος? Υπάρχουν χωριά που ακόμη και οι πλατείες τους είναι στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο