Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση της Μύτικας Α.Ε


Μετά το αίτημα της Κ.Ε.Δ προς το δήμο Ξηρομέρου και τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των χερσαίων εγκαταστάσεων της Μύτικας Α.Ε,......
Διαβάστε περισσότερα »
ζήτησα από το Δήμαρχο να με ενημερώσει για την άποψη που εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το χρόνο και τη σκοπιμότητα του εν λόγω αιτήματος της Κ.Ε.Δ. Ο Δήμαρχος (μάλλον ανημέρωτος) δεν θέλησε να μου απαντήσει ο ίδιος και αν’ αυτού απάντησε η επιτροπή αγώνα για την Π.Ο.Α.Ε.Υ διαδικτυακά μέσα από διάφορες πλατφόρμες «ενημέρωσης» που δραστηριοποιούνται στο δήμο Ξηρομέρου. Επειδή το θέμα με αφορά, θέλω να δηλώσω ρητά ότι ουδεμία σκοπιμότητα υπάρχει από μέρους μου όσον αφορά το χρόνο και τη σκοπιμότητα του εν λόγω αιτήματος. Απλά, πολύ απλά ζητώ τη νομιμοποίηση των χερσαίων εγκαταστάσεων της εταιρείας που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Θέλω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να ανοίξω κανέναν διάλογο διαδικτυακά γιατί έχω μάθει τους ανθρώπους να τους βλέπω στα μάτια και για πολλούς άλλους λόγους στους οποίους μπορώ να αναφερθώ εφόσον και εάν γίνει δεκτή η παρακάτω πρότασή μου. Ζητώ, εφόσον είναι δυνατόν, να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος οπουδήποτε και με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, ώστε να εκθέσω και εγώ τη δική μου άποψη για να ενημερωθούν οι πολίτες και ίσως για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Κώστας Αυδής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μύτικας Α.Ε
mytikaspress

24 σχόλια:

  1. Η ανακοίνωση δεν απαντάει σε αυτό που έδωσε αρνητική γνώμη το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή την οριστική μελέτη, βάσει της οποίας ζητείται η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών της Επιχείρησης. Μια μελέτη που στρώνει το χαλί να περάσει η μετατροπή της περιοχής μας σε βιομηχανική ζώνη ιχθυοκαλλιεργειών, με ότι καταστροφικό συνεπάγεται για τους ανθρώπους της. Κανένας δεν θέτει ζήτημα μή νομιμοποίησης των αναγκαίων χερσαίων αυθαίρετων κατασκευών, στις οποίες αναφέρεται η Επιχείρηση. Αποφεύγει όμως να απαντήσει στο πρόβλημα που πράγματι υπάρχει, δηλαδή τη μελέτη, για την οποία - και μόνο για αυτή - ήταν η αρνητική γνώμη -και σωστά- του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα τα άλλα είναι "κούφια λόγια", φράση που δανείζομαι από ένα ιστορικό πολιτικό Ηγέτη. Καλή Ανάσταση. Με την ευχή να γίνει το καλύτερο για τον κοινό μας τόπο και όχι για την ξεχωριστή μας τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποίος δεν βλέπει, πως ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας της περιοχής μας, που εκτός από την μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας κατασκευάζει το δεύτερο μεγαλύτερο 5άστερο ξενοδοχείο της Δυτικής Ελλάδας μετά το Costa Navarino ,ότι μέσα από την μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας θα προσφέρει πιο πολλές θέσεις εργασίας από το Ξενοδοχείο Γίγαντα για την περιοχή μας απλά εθελοτυφλεί ή δεν ξέρει το του γίνεται ή έχει άλλα στην πίσω πλευρά του μυαλού του .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΖΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΣΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Η ΠΟΑΥ
      εθελοτυφλούν ?

      Διαγραφή
    2. Δεν είδες τόσα χρόνια έγιναν πολλά ξενοδοχεία αλλά ξαφνικά τώρα θα γίνουν που μιλάμε για τις ιχθυοκαλλιέργειες.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
  3. ΟΙ απόντες της αντιπολίτευσης που ήταν ?
    γιατί δεν πήγαν στο Δ.σ. να ψηφίσουν Ναί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ ΣΤΑΙΚΟ θέσεις εργασίας δεν έχουν μόνο τα ιχθυοτροφεία
    θέσεις εργασίας έχει και ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, καταστήματα εστίασης, παράκτια αλιεία, αναπτυξη οικιστική μόνιμη και παραθεριστική κατοικία, και αλλες θεσεις εργασιας απο την αναπτυξη του τουριστικου κλαδου της οικονομιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στάϊκο που ήταν του γαλούνη και του στάϊκο οι αλλοι σύμβουλοι
    και να ψηφίσουν Ναί. ?
    αφήστε τα πολιτικα σας παιχνιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8 11 κοιμάσαι μου φαίνεται. Αν δεν υπάρχουν ιχθυοκαλλειεργριες δεν θα υπάρχουν ούτε καφετέριες ούτε εστίαση ούτε τίποτε. Ο αστακός κ τα γύρω χωριά θα ερημώνουν. Όσο για τον φίλο που μιλάει για κάποιους που κστασκευσζουν ξενοδοχεία κ είναι ενάντια στην ποαυ εγώ δεν ξερω κανέναν. Ας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα μου αρέσει ο ύπνος γιατί κοιμάμαι και ξεκουράζεται το μυαλό και προσπαθώ να σκεπτομαι όσο μπορώ σωστά.
      Καλή Ανάσταση Φίλε να έχουμε.

      Διαγραφή
  7. εκτος απο την οικονομικη αναπτυξη
    Η θάλασσα είναι όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων
    και έχουμε και όλοι μας το δικαίωμα για ένα μπάνιο 10-20 μέρες σε καθαρές θάλασσες.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα για έχοντες και μη έχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι από αυτούς που βοηθούν την οικονομία γιατί αν ήταν θα πήγαινες διακοπές αλλού και όχι στο σπίτι του μπαμπά

      Διαγραφή
    2. Αφού σας ενδιαφέρει το περιβάλλον να είναι σε όλους τους τομείς και όχι δίπλα στα σπίτια μας μέσα στα χωριά να έχουμε μαντριά

      Διαγραφή
  8. Επίσης κ Στάϊκο
    ανάπτυξη ιστιοπλοοία, καταδυτικός τουρισμός, περηπατικός τουρισμός, ορειβατικός τουρισμός και άλλες μορφές τουρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Εννοείται πως η επένδυση του κυρίου Αυδη ουδεμία σχέση έχει με την επένδυση στο Costa Navarino. Δεν απευθύνεστε σε Μάο Μάο. Επίσης τα υπόλοιπα ξενοδοχεία που γίνονται ή θα γίνουν, δεν πρόκειται να δώσουν δουλειά για όλο το χρόνο. Ούτε του κυρίου Αυδη. Ναι, σαφώς οι ιχθυοκαλλιεργειες δίνουν δουλειά όλο το χρόνο. Ποια είναι λοιπόν η ουσία του θέματος; Το ότι δεν θέλουμε τις ιχθυοκαλλιεργειες; Όχι. Η ουσία είναι κυρίως αισθητική. Και επιβάρυνσης της θάλασσας και του οικοσυστηματος. Αυτού ακριβώς που προσπαθείς να εκμεραλευτεις τουριστικά. Από εκεί και πέρα όλοι πατάνε σε νόμους, διατάξεις και δικαιώματα. Η αλήθεια είναι μία. Ο νόμος Γερουλανου ήταν πραξικόπημα και τον υπερασπιζονται όλοι οι ιχθυοκαλλιεργειες γιατί τους συμφέρει. Σε αυτή τη λογική θα κοιταχτουμε στα μάτια; Ή στη λογική του να δούμε κατάματα την αλήθεια;

    Και μια σημείωση για να μην μπερδευομαστε. Στα πλαίσια της αλήθειας που λέει ο κύριος Αυδης. Εννοείται πως σαν εργοδότης δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους της περιοχής μας. Τα παιδιά που δουλεύουν στα ψάρια είναι φίλοι και οικογένειες μας και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι. Και για τον κύριο Αυδη δεν έχει κανένας να καταμαρτυρησει το παραμικρό. Όταν και αν γίνει αυτή η κουβέντα λοιπόν, καλό θα ήταν ο κύριος Αυδης να μιλήσει για τον εαυτό του. Δεν θα πρέπει να υπερασπιστεί ένα σαθρο κλάδο. Ο οποίος για να στηριχτεί δεν έχει επιδοτηθει και με λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Στάικο πες το καθαρά. Γιατί το θολώσεις. Είσαι υπέρ της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών, γατί, όπως λες, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας - τις οποίες ίσως κάποιοι έχουν αρχίσει και να μοιράζουν. Αποσιωπάς όμως ότι έτσι η περιοχή μας θα γίνει ακατοίκητη και θα καταστραφεί κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, που είναι το μέλλον της. Με συνέπεια να χαθούν πολλαπλάσιες, με καλύτερες συνθήκες και αμοιβές, θέσεις εργασίας, υπάρχουσες και μελλοντικές με την ανάπτυξη του τουρισμού, και παράπλευρες στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή και μεταποίηση. Όπως σωστά επισημαίνει ο φίλος 8:11. Ασφαλώς αυτά τα γνωρίζεις. Και προσπαθείς να τα παρακάμψεις με υμνολόγια προς τον επενδυτή και τις φαντασιώσεις περί Costa Navarino !! Το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που παίρνεις την καταστροφική αυτή θέση για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της είναι άλλη ιστορία. Λυπάμαι. Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο 8:11 Υπάρχει λύση για το σύνθετο θέμα της σωστής χωροθέτησης και στη βάση της κοινής λογικής και οχι στη βαση του μονοπλευρου συμφέροντος.
      σε άλλο χώρο η ανάπτυξη των ιχθυοτροφείαων και σε άλλο χώρο η ανάπτυξη του τουρισμού.
      Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα ! Καλημέρα

      Διαγραφή
  11. Τόσα χρόνια που κάνουμε εμείς μπάνιο στον τόπο μας τι πάθαμε δηλαδή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειμαι 50 ετων και παντα ακουω για τουριστικη αναπτηξυ που δεν ερχεται ποτε για διαφορους λογους.οι ιχθυοκαλειεργιες προσφερουν εργασια για ολο το χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασφαλώς η επέκταση και η δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Όπως άλλωστε και μια χαβούζα να φτιάξεις θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Το ερώτημα είναι απλό: Θυσιάζουμε, για αυτές τις θέσεις, τον τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξής του, στην πανέμορφη περιοχή μας, και όλα τα θετικά που έχει αυτό για τον τόπο μας και για μας και τους συμπολίτες μας; Διότι μαζί, τουρισμός και επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών δεν γίνεται. Ας το καταλάβουμε αυτό. Και φυσικά δεν κρίνεται ο Αυδής, ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας. Ούτε μπορεί να κατηγορηθεί ότι υπερασπίζεται τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και ντόπιος είναι και της παρέας είναι και στην περιοχή δραστηριοποιείται, με συνέπεια στις επιχειρήσεις του να βρίσκουν δουλειά συντοπίτες μας, αφού αλλιώς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Κάποιοι, μεταξύ αυτών και ο κ. Στάϊκος, γαντζώνονται πάνω στον καλό άνθρωπο Αυδή και καταπίνουν το πραγματικό πρόβλημα της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών και των καταστροφικών συνεπειών τους για το τόπο μας. Λες και απευθύνονται σε λωτοφάγους. Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν είναι ίδιοι για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχουν τόσα νησιά στην Ελλάδα που έχουν και τουρισμό και ιχθυοκαλλιεργειες εκεί πως γίνεται δηλαδή και εδώ δν γίνεται τοσος κοσμος που δουλευει σε αυτες τις μονάδες και έχουν φτιάξει και οικογένειες θα τα είχαν καταφέρει στόν ανυπαρκτο τουρισμό τιςπεριοχης μας ας σοβαρευτουμε λίγο. Ας γίνουν πρωτα η κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται για τον τουρισμό λιμάνια μαρίνες καθαριότητα και αλλά που θέλουν χρόνια όπως φαίνεται για να γίνουν και μετά συζητάμε. Και εμείς αγαπάμε τον τόπο μάς αλλά να μην μείνει και κόσμος ανεργοσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η θέση μου όπως και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ξηρομέρου ήταν και είναι :
    Στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες και λέμε όχι στην δημιουργία ΝΕΑΣ μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας από Αστακό μέχρι Μυτικα και εγώ είχα συμπληρώσει ούτε μέχρι Πάλαιρο και γύρω από τα νησιά Κάλαμο και Καστό .
    Εγώ ήμουν και παραμένω ολοκάθαρος .
    Άλλοι παίζουν δίπλα παιγνίδια και είπαν στον Αυδή ότι εξαπατήθηκαν /παραπλανήθηκαν .!!!
    Η λάσπη σε εμένα δεν κολλάει .
    Καθαρός ουρανός Αστραπές δεν φοβάται .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη αλλά δείξατε μέσα στο Συμβούλιο. Δείξατε πως άλλος κάνει νταραβεριά και ψαχνει απο τωρα επιχορήγηση για δήμαρχος και θέσεις εργασίας για ψήφους. Και εσύ και ο άλλος αυτά κανετε .που ήταν στο Συμβούλιο οι σύμβουλοι σας;

      Διαγραφή
    2. Φάσκεις και Αντιφασκεις.
      και εσύ Στάϊκο και ο Γαλούνης

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο