Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Η υπόθεση των λαϊκών αγορών είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.


    Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εν μέσω της πανδημίας που έχει πλήξει κοινωνικά και οικονομικά τους καταναλωτές, βάζει στο στόχαστρο και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό των πληττόμενων πολιτών όπως πρόσφατα με τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία. Το εν λόγω νομοσχέδιο θέλει να μετατρέψει την παρουσία των παραγωγών στη λαϊκή αγορά σε ένα εμπόρευμα το οποίο θα παραχωρείται από την κυβέρνηση ως προνόμιο στους παραγωγούς. Με αυτό τον τρόπο η πολιτεία διαμεσολαβεί τη σχέση παραγωγού-καταναλωτή και την κάνει να λειτουργεί με πρακτικές καρτέλ όπως οι αλυσίδες σουπερμάρκετ. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα βάσει της νέας αρχιτεκτονικής του νομοσχεδίου, οι ποσότητες που είναι προς διάθεση στη λαϊκή αγορά να είναι υπό τον έλεγχο ενός αυστηρά καθορισμένου ολιγοπωλίου. Διαπιστώνουμε ότι η έννοια της λαϊκής αγοράς αλλάζει ριζικά αφού θα μπορούν να κερδοσκοπούν εις βάρος της οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ.

Στο ΜέΡΑ25 αντιτασσόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μείνουν οι παραγωγοί στην αγορά, στεκόμενοι στο πλευρό τους, μέσα και έξω από τη Βουλή, συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα τους που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Οργάνωση Βάσης Αγρινίου του ΜέΡΑ25 το Σάββατο 10/04 επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της πόλης επί της οδού Γ. Σεφέρη (περιοχή Πανεπιστήμιο) και συνομίλησε με τους παραγωγούς ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και κάνοντας σαφές ότι το ΜέΡΑ25 θα στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους. 
 
Η υπόθεση των λαϊκών αγορών είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο