Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου να συμμετέχουν στην αυτοκινητοπομπή - συμβολική διαμαρτυρία, ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

 

     Καλούμε όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου, σε εφαρμογή της απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίχτηκε από όλες τις παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να συμμετέχουν αύριο Κυριακή στις 06:30 μ.μ., στην αυτοκινητοπομπή -  συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που θα πραγματοποιηθεί στον δρόμο Αστακός – Μύτικας στο ύψος της ‘’Βελάς’’.
Είναι μία συμβολική κίνηση σε ανοικτό χώρο, η οποία θα γίνει με αυστηρή τήρηση των κανόνων ενάντια στην διασπορά του Covid.
Με τα αυτοκίνητα μας, με ένα ή δύο άτομα επιβαίνοντες φορώντας μάσκες, παρκάρουμε στο ύψος της ‘’Βελάς’’ σε απόσταση ενός μέτρου από τα άλλα αυτοκίνητα, ανοίγουμε τις πόρτες και στεκόμαστε στο πλάι του αυτοκινήτου, χωρίς να μετακινούμαστε και να πλησιάζουμε κανέναν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Δηλώνουμε παρόν στην αυτοκινητοπομπή – συμβολική διαμαρτυρία για να προστατέψουμε το τόπο μας, τις θάλασσες μας, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τους επαγγελματίες του Ξηρομέρου.
Θέλουμε πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη για τον τόπο μας και τους πολίτες του και ο προτεινόμενος σχεδιασμός της ΠΟΑΥ είναι λάθος και καταστροφικός.
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

21 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ , ΕΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ , ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντιπολίτευση τη θέση παίρνει να βγει και να το πει δημόσια τι κρύβεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να καλύψετε την κινητοποίση και φωτογραφικά οχι για να δούμε πόσοι θα έρθουν , αλλά ποιοί θα έρθουν !!!! Διότι πολλοί είναι #επαναστάτες# αλλα χωρίς επανάσταση
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΝΗ δέν είμαστε αλλά ούτε και κάνουμε και όπως λές τους #επαναστάτες#
    απλοί πολιτικοποιημένοι άνθρωποι είμαστε και θέλουμε να ακούσει και την δική μας φωνή για το θέμα αυτό το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο. Άλλωστε στην δημοκρατία-η δημοκρατία πηγάζει ως πολίτευμα απο τον λαό και είναι για το λαό η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0λ0ι η βολεμενη μειλανε.τρεξτε μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν μέσω τόσο πολλών κρουσμάτων στον αστακό μάλλον θα έπρεπε να αναβληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι αυτοί που θα τρέξουν έχουν να προτείνουν εναλλακτική? Με πρακτικά αποτελέσματα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 5 ΑΤΟΜΩΝ
    ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Ντίνο Απόστολε και δημοτικέ σύμβουλε του δήμου μας
      το δικαίωμα της διαφωνία σας είναι σεβαστό.
      Και να σας ρωτήσω κάτι ήθελα και ως απλός δημότης.
      -διαφωνείτε με την συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για την σημερινή δημοκρατική διαμαρτυρία, ή
      διαφωνείτε γενικά με τους κοινωνικούς στόχους της Επιτροπής Αγώνα για επιμελέστερη δηλαδή επαναχωροθετηση της προτεινομενης ΠΟΑΥ Εχιναδων Νησων κ' Αιτωλ/νίας
      Καλημέρα σας κ Απόστολε Ντίνο
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      Αρχοντοχώρι


      Διαγραφή
  9. Τό περιμέναμε ότι θα διαφωνούσες Βενζίνη κ πετρέλαιο ... ρέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαητέ φίλε , αντιλαμβάνομαι οτι η απαντησή σου δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο πνε΄υμα της δικής μου ανάρτησης.Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε όσους διαφωνούν με την εγκατάσταση και θα παρευρεθούν, όπως και σε όσους συμφωνούν με την εγκατάσταση και δεν θα παρευρεθούν(διότι υπάρχουν και αυτοί) ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ !!!!!! Δίοτι(επαναλαμβάνω) καλή είναι η επανάσταη και ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ αλλα αν είσαι επαναστάτης ,είσαι στην πρώτη γραμμή και οχι στην πρώτη σειρά στην TV για τον αγώνα Γαύρων-Βάζελων
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 956 τα φώτο μοντέλα δέν πάνε σε λαϊκές συνάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ ΧΡΉΣΤΟ ΜΠΟΝΗ και το πνεύμα του αθλητισμού ελεύθερο ιδεώδες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Γιαννέλη, παρεμβαίνοντας στο διάλογό σας με τον κ.Ντίνο, θα ήθελα να σας πω ότι κανείς δεν διαφωνεί με την χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, ούτε με την επιμελέστερη επαναχωροθέτηση της των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως σωστά το διατυπώνεται. Πολλοί από εμάς τους διαφωνούντες, διαφωνούμε για την μαξιμαλιστική προσέγγιση του θέματος από την κλειστή ηγετική ομάδα της επιτροπής αγώνα ( ετεροδημότες επι το πλείστον) οι οποίοι διατυπώνουν αδιάλλακτα την άποψη συλλήβδην περί κατάργησης των ΠΟΑΥ και απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από το παράλιο μέτωπο. Θα ήταν ευχής έργο να απομακρύνονταν οι ιχθυοκαλλιέργειες αλλά ρεαλιστικά αυτό είναι αδύνατον αφού πρόκειται για εγκαταστάσεις πάνω από 30 χρόνια και υποστηριζόμενες από το επενδυτικό πλαίσιο διαχρονικά. Μια συζήτηση με όλους τους φορείς, με αμοιβαίες υποχωρήσεις νομίζω ότι θα ήτο η αφετηρία για την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης για όλους λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε συμπατριώτη μας 4:43 μ.μ
    Ως μέλη της τοπικής μας κοινωνίας όλοι μας νομίζω έχουμε εξίσου έστω το απλό δικαίωμα της γνώμης σε κοινά θέματα της τοπικής μας κοινωνίας για την σωστή αξιοποίηση των δυνατότητων που μπορεί να υπάρχουν για πολύμορφη ανάπτυξή στην περιοχή μας.
    Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει νομίζω αρκετός θαλάσσιος και παράκτιος χώρος και μπορεί να αναπτύσσονται σταδιακά όλοι οι τομείς της τοπικής μας οικονομίας για την διατήρηση και αυξηση εάν δυναται και της απασχόλησης, άποψη η οποία έχει διατυπωθεί από το σύνολο των συλλογικών κοινωνικών φορέων της περιοχής μας.
    Η προσωπική μου άποψη είναι Φίλε συμπατριώτη μας ότι στο θέμα της χωροθέτησης μπορεί να γίνει τώρα χωροθέτηση μιας ΠΟΑΥ εκεί που είναι τώρα συγκεντρωμένες οι περισσότερες υπάρχουσες μονάδες υδατοκαλλιέργειας και έτσι να μήν καθυστερήσουν νέα επενδυτικά προγράμματα.
    Και για την παραλιακή τουριστική περιοχή να παραμείνουν ως έχουν οι μεμονωμένες μονάδες υδατοκαλιεργειας και να συζητηθεί το θέμα αυτό αργότερα με νηφαλιότητα και από όλους μαζί τους συλλογικούς φορείς του τόπου μας.
    Καλησπέρα Φίλε συμπατριώτη μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ Π.Ο.Α.Υ.
    χρειάζεται να είναι έκταση πάνω από 100 στρέμματα
    ΆΡΑ ΜΠΟΡΕΊ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΚΌΜΑ 2-3 ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΌΤΕΡΕΣ ΣΕ ΈΚΤΑΣΗ ΠΟΑΥ
    ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ 2-3 ΜΙΚΡΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΑΥ
    ειναι και αυτό μια άλλη λύση για τις μεμονομενες μοναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9,56...Μαλλον έχετε καιρό να με συναντήσετε και δεν με ενθυμείστε.Μα ακριβώς δίπλα σας ήμουν!!!!!! Ακριβώς δίπλα σας.. .
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προφανως κ.9.38!!!!! Δίοτι η επαναστστικη γυμναστική απαιτεί καλογυμνασμένους αθλητές .Εξ αλλου τίς αντιξοότητες της ##επανάστασης## δεν τις ξεπερνούμε με καρυοφίλια(στην σημερινή εποχή) αλλά μέσω του internet
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε 7.33 Είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου σε όσα γράφεις και δεν επέχει ειρωνικού χαρακτήρα η θέση μου. Οντως νοήμων άνθρωπος(και πολιτικοποιημένος) που είστε θα εχετε αντιληφθει οτι δεν αναφέρομαι συλλήβδην , σε όλους, χαρακτηρίζοντας #επαναστάτες# .Προφανώς και σε πάρα πολλούς  από τούς συμμετέχοντες ,κυριαρχεί η ανιδιοτέλεια .Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που γνωρίζετε και γνωρίζουμε πολύ καλά.  Σε αυτούς  που η ξάπλα στην πολυθρόνα του καφέ τους έχει δημιουργήσει κινητικά προβλήματα .
    Θα ήταν ευχής έργον εαν η κάθε κινητοποίηση είχε το ανάλογο αποτέλεσμα απο τους προύχοντες!!!!
    Οι ενστάσεις μου αγαπητέ φίλε δεν έχουν να κάνουν με την (η τις ) κινητοποιήσεις  των κατοίκων και πως θα μπορούσα να το κάνω , όταν αποφασίζεται απο ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μου να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα ποιότητας ζωής!!! Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με διαδικαστικές πρακτικές, πού αντιλαμβάνομαι οτι τις κατανοείτε πλήρως.
    Πόσο μάλλον γιά το μέγεθος ενός τέτοιου ζητήματος , που απτεται και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της  εργασίας , του εσωτερικού τουρισμού και πολλων αλλων παραμέτρων  δεν υπήρξε  μια προεργασία απο πρίν , δεν συμμετείχαν πολλοί περισσότεροι  (φορείς , προσωπικότητες, κλπ), δεν υπήρξε ενημέρωση ουσιαστική και ακριβής κλπ.Προφανώς και εχω προβληματισμούς , προφανώς και εχω  #υποψίες# , προφανώς και εχω την δική μου θέση και άποψη όπως έχουν όλοι , υπέρ της επένδυσης η κατά. Τα υπόλοιπα συν τω χρόνω
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ ΧΡΉΣΤΟ ΜΠΟΝΗ ανεξάρτητα απο τους προβληματισμούς σας που μπορεί να έχετε για το ζήτημα της ΠΟΑΥ
    ειλικρινά θα ήθελα να ήξερα την δική σας άποψη για την λύση που μπορεί να δοθεί και αε γενικές γραμμές άποψη σας για το θέμα της ΠΟΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο