Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Κυβέρνηση σε αποσύνθεση.

 
     Η κυβέρνηση κάθε μέρα και περισσότερο, διολισθαίνει σε σκανδαλώδεις πρακτικές αδιαφανούς και αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας. Τα κρούσματα πλέον είναι επαναλαμβανόμενα. Εντελώς ενδεικτικά:
  •  Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «αυτοκρατορική» φρούρηση του κ. Φουρθιώτη από την Ελληνική Αστυνομία, ο πρώην υπουργός Εργασίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε σε εξίσου συγκλονιστικές  αποκαλύψεις για περίεργες μεθοδεύσεις αλλά και απειλές σε βάρος πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων από τον  κ. Φουρθιώτη, προκειμένου να εξασφαλίσει αδρή χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου.   Κι ενώ διαρκώς έρχονται στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις για τη δράση του κ. Φουρθιώτη και την αγαστή συνεργασία του με κυβερνητικά στελέχη, το Μέγαρο Μαξίμου κωφεύει εκκωφαντικά. Άραγε τι συνδέει τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;
  •  Λίγες μέρες μετά, η κ. Μενδώνη, αφού πρώτα γέμισε με τσιμέντο τον ιερό χώρο της Ακρόπολης, αποφάσισε να τοποθετήσει επιγραφή με το όνομά της σε αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς και διαχρονικό σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού! Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, η κ. Μενδώνη επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο διαψεύδοντας τα αναγραφόμενα στη σύμβαση που η ίδια απέστειλε στη Βουλή.
  •  Σήμερα, με εμβόλιμη διάταξη σε νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί απροκάλυπτη παρέμβαση στο εσωτερικό του ΑΣΕΠ. Ο στόχος είναι να ανανεωθεί η θητεία των εκλεκτών της κυβέρνησης, κατά παράβαση των στοιχειωδών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση επεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα στη λειτουργία του ΑΣΕΠ που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, ως εχέγγυο της διαφανούς και αξιοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου τομέα. Το θέμα λαμβάνει επικίνδυνες προεκτάσεις, αν αναλογιστεί κανείς, ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για το επόμενο έτος πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο...

Τα φαινόμενα είναι πολλά. Όμως ας το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες: Όσες αντιθεσμικές ενέργειες και να επιστρατεύσουν, όσα επικοινωνιακά τερτίπια και να σκαρφιστούν, πλέον οι πολίτες έχουν καταλάβει τις πραγματικές τους προθέσεις.
 
Η φθορά της κυβέρνησης είναι ραγδαία και τα σημεία αποσύνθεσης που εμφανίζει αποτελούν πλέον  καθημερινό φαινόμενο.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


7 σχόλια:

  1. Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου
    Η καλύτερη πολιτική οργάνωση της υφηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Συριζέοι είναι αμετανόητοι. Αναμασούν προπαγανδιστικές ανακοινώσεις του Καρτερού χωρίς να κάνουν τον κόπο να τις διαβάσουν. Αλλά τι περιμένεις από μια τοπική πολιτική οργάνωση στην οποία έχουν ξεμείνει καμιά δεκαριά άτομα. Τι να πρωτοκάνουν τα παλικάρια. Μια παρατήρηση μόνον παιδιά. Προφανώς κανείς από εσάς δεν έχει πάει στην Ακρόπολη, γιατί εάν είχε πάει θα είχε δει ότι η τσιμεντένια ράμπα υπάρχει από 20ετίας και δεν κατασκευάστηκε τώρα για πρώτη φορά. Μάλιστα υπάρχουν πολλές διαδρομές για τους ΑΜΕΑ από τσιμέντο τα τελευταία 20 χρόνια και επειδή το υλικό έχει φθαρεί λόγω της συχνής χρήσης υπήρχε πρόβλημα στο να προσεγγίσουν τον Ιερό Βράχο οι χιλιάδες επισκέπτες με κινητικά προβλήματα και οι ίδιοι οι ΑΜΕΑ το είχαν επισημάνει πολλέ φορές και επι ΣΥΡΙΖΑ. Καλό λοιπόν θα τους έκανε να μπούθν σ ένα μικρό βανάκι και να επισκεφτούν έστω και μια φορά την Ακρόπολη αλλά να έχουν τα μάτια τους ανοχτά, βεβαίως επιφοίτηση δεν λάβουν τουλάχιστον όμως θα ανοίξει κάπως το μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι αριστεροί δεν έχουν 'μυαλό' ειναι τρελοί με την πολιτική.
      γιατί εάν είχαν μυαλό θα κοίταζαν τον εαυτούλη τους
      Και να πορεύονται ωραία και καλά και ευθυγραμισμενοι
      με το εκάστοτε κυβερνητικό πολιτικό/οικονομικό σύστημα.

      Διαγραφή
  3. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗ ΠΑΡΑΧΑΡΆΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ ΣΕ ΗΧΟΥΣ ΤΕΚΝΟ , ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το οτι υπήρχε τσιμεντένια ράμπα προ 20ετίας , δεν αποτελεί επιχείρημα χρήσης ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος σήμερα. Και ο Μπαλάνος πριν περίπου 100 χρόνια χρησιμοποίησε σίδερο στις αναστηλώσεις το οποίο σκούριασε και θρυμμάτισε τα μέλη.
    Ούτε αποτελεί επιχείρημα χρήσης ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος σήμερα η διευκόλυνση προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άλλο υλικό.
    Και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ICOMOS, επίσημου τεχνικού συμβούλου της Unesco
    «…η όποια αντιστρεψιμότητα του να είναι σχετική και για το λόγο αυτό μια μελλοντική αφαίρεσή του αναπόδραστα θα επιφέρει τραύματα στο βράχο, που είναι κι αυτός μνημείο. Μισό αιώνα αργότερα είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς πως δεν υπήρχε δυνατότητα χρήσης υλικών, πιο φιλικών με το περιβάλλον».
    Τώρα για την προπαγάνδα και την μη μετάνοια καλό είναι να μη μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο