Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Λευκάδας

    Κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Υγείας.
Στο πλευρό τους βρέθηκε και αυτή το φορά το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Νώντας Μωραΐτης, επικουρικός εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί και ο Βαγγέλης Βεροιώτης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Λαμπρινή Κρικώνη, γενική γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία ανάμεσα στα άλλα είπε:

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος περίπου, όπου, στις 7 Απρίλη του 2020, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας, οι υγειονομικοί με τις κινητοποιήσεις μας, έξω από τις πύλες των νοσοκομείων, σπάγαμε τη σιωπή μας κόντρα στους περιορισμούς της κυβέρνησης, με σύνθημα "Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή" και διεκδικούσαμε μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Όλο αυτό ο διάστημα με δεκάδες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, αναδείξαμε τις διαχρονικές ελλείψεις.
Ένα χρόνο μετά απειροελάχιστα έχουν γίνει! Η ΜΕΘ παραμένει κλειστή. Οι ελλείψεις είναι κραυγαλέες. Οι ελάχιστες προσλήψεις μόνιμων γιατρών απλά αντικαθιστούν γιατρούς που αποχωρούν. Η ανακύκλωση του προσωπικού συνεχίζεται. Το μόνιμο προσωπικό αντικαθίσταται με "φτηνό" αναλώσιμο προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας, διαιωνίζοντας έτσι την ομηρία των συμβασιούχων. Μια σειρά από συμβάσεις εργαζομένων λήγουν το επόμενο διάστημα και ο κίνδυνος απόλυσης πολύτιμου έμπειρου υγειονομικού προσωπικού ελλοχεύει. Τα κενά αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο, πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση…
 

Η κυβέρνηση, αντί να ακούσει τους υγειονομικούς και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού, φρόντισε να περικόψει άλλα 587 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη Δημόσια Υγεία. Προετοιμάζεται για το άνοιγμα του Τουρισμού με τα γνωστά "πρωτόκολλα"-λάστιχο, όπως πέρσι και προωθεί το διάτρητο "πιστοποιητικό εμβολιασμού", παρόλο που γνωρίζει ότι ο εμβολιασμός προστατεύει μόνο τον εμβολιαζόμενο από βαριά νόσηση και όχι τους υπόλοιπους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα self test του γενικού πληθυσμού με τη μειωμένη αξιοπιστία, αφού είναι κυρίως αποτελεσματικά μόνο σε όσους φέρουν υψηλό ιικό φορτίο. Οι υπόλοιποι που τα test θα βγαίνουν "ψευδώς αρνητικά", επαναπαυόμενοι, κινδυνεύουν να γίνουν "βόμβες" διασποράς του ιού. Απογείωση δηλαδή και εδώ της "ατομικής ευθύνης" με την "αυτοδειγματοληψία", "αυτοαξιολόγηση", "αυτοαπομόνωση" και "αυτοπαρακολούθηση"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο