Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Η Μαρία Σαλμά για τους καθαρισμούς υδατορεμάτων


     Στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, βρέθηκε την Πέμπτη η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά σε σημεία στα οποία ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των υδατορεμάτων Αγίου Νεκτάριου, Λουτρακίου και Πλαγιάς.


Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Σαλμά.

Από την χθεσινή μου επίσκεψη στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, όπου ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των υδατορεμάτων Αγίου Νεκτάριου, Λουτρακίου και Πλαγιάς. Δεν σταματάμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα τους. ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
 
 


agriniotimes.gr/

3 σχόλια:

  1. Αυτή είναι σοβαρή δουλειά κύριοι του Δήμου Ξηρομέρου για τον καθαρισμό κ ΜΕΓΆΛΗ διάνοιξη των ρεμάτων στον ΑΣΤΑΚΌ για νά γλυτώσει από τίς πλημμύρες για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υδατορέμα που αρχίζει από το Στενό, διασχίζει κάθετα το κάμπο Πογωνιάς, Παλαίρου και καταλήγει στη ξερολίμνη στη περιοχή Πογωνιάς- Παλαίρου δεν έχει καθαριστεί ποτέ επί Δημαρχίας κ Αποστολάκη στο 80 τοις εκατό του μήκους του. Το μήκος του είναι πολλά χιλιόμετρα.

    Συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες νερού. Γίνεται ορμητικό. Πλημμυρίζει πολλές φορές το χειμώνα με αποτέλεσμα ο κάμπος να κόβεται στα δύο.

    Τότε σε πολλά σπίτια επικρατεί πανικός μέχρι να επιστρέψουν οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί από το κάμπο. Πέραν από το καθάρισμα χρειάζεται επειγόντως να γίνει ΤΩΡΑ ένα γεφύρι στη θέση Βερνίκος - Σωτηρίου στη Πογωνιά. Ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και σε άρθρα μου έθεσα το θέμα αρκετές φορές. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 υπήρχε πίστωση 7.000 ευρώ για τη κατασκευή του.

    Σε μία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου 2020 η πίστωση μεταφέρθηκε αλλού. Τόσες έκτακτες επιχορηγήσεις δόθηκαν στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ,το γεφύρι δεν έγινε ποτέ. Βέβαια χρειάζεται και ένα στη θέση Γκούλια. Προτεραιότητα όμως έχει στο Βερνίκο.

    Και για να μην νομίζουν οι της Δημοτικής Αρχής ότι έχω χωράφια στη περιοχή , τους πληροφορώ στο κάμπο δεν έχω ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο. Έζησα τα παιδικά μου χρόνια , δεκαετία του 1960, μέσα στη καλύβα και γνωρίζω τι σημαίνει να πλημυρίζει το συγκεκριμένο ρέμα.

    Ας ελπίσουμε ότι στο έργο που δόθηκε τελευταία σε εργολάβο με αναφορά τη Κατούνα θα γίνει το συγκεκριμένο γεφύρι-τα συγκεκριμένα γεφύρια. Χρειάζεται όμως και ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ σε όλο το μήκος του υδατορέματος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Για αυτό το λόγο και για άλλους πολλούς κ Σαλμά ζήτησα από το γραφείο σας σήμερα Παρασκευή 16/04/2021 να με δεχτείτε την προσεχή εβδομάδα ή όποτε μπορείτε.

    ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΆ μα πάρα ΠΟΛΛΑ. Ευελπιστώ να διαθέσετε δέκα λεπτά από το πολύτιμο χρόνο σας. Θα μάθετε πολλά και με στοιχεία που συμβαίνουν στο Δήμο μας, ως συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης μας στο γραφείο σας.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    Υστερόγραφο
    Θα σας ενημερώσω με επίσημα στοιχεία τι έγινε για το θέμα ( στη θέση Βερνίκος) 15 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΟΜΕΝΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΕΠΤΈΜΒΡΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΥΜΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΗΝ ΠΑΊΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΙΑ ΤΙΣ ΖΟΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΦΘΥΝΕΣ Κ.ΣΑΛΜΑ ΚΑΝΤΕ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΒΓΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο