Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

           Ο γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος εκφράζει την διαφωνία του, στην τοποθέτηση του Γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την πρωτοβάθμια υγεία στη περιοχή μας και απαντά: "Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες".
Αναλυτικά....

Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες  θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

        Έτσι λοιπόν η προτιθέμενη εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας μεταφορά των Περιφερειακών Ιατρείων Καλάμου, Καστού, Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας από το Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού, μπορεί να συμβάλει  στην άριστη λειτουργία από πλευράς Εφημεριών του Κέντρου Υγείας Αστακού αλλά αποδυναμώνει την λειτουργία του Κ.Υ Μύτικα, δεν είναι  ρεαλιστική, αφού λύνει στην μία πλευρά προβλήματα και δημιουργεί στην άλλη......


      Η δε πρόταση από τον αγαπητό συνάδελφο και συνυποψήφιο κύριο Γιάννη Τριανταφυλάκη ότι:
        "Θα έπρεπε λοιπόν η ενίσχυση του Κ.Υ. Αστακού να γίνει με την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου δύο θέσεων στο Καραϊσκάκη και Περιφερειακού Ιατρείου μίας θέσης στο Βασιλόπουλο, συν τα τρία Περιφερειακά Ιατρεία που είναι προς μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού, δηλαδή Παπαδάτου, Φυτειών και Παλαιομάνινας, που ορθά έρχονται στο Κ.Υ. Αστακού, μιας και είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου".

           Δεν είναι ρεαλιστική, ως προς την δημιουργία από το Υπουργείο Υγείας δύο Περιφερειακών Ιατρείων στο Καραϊσκάκη και στο Βασιλόπουλο, την οποία όταν θα δουν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του Υπουργείου και ο Υπουργός, ασφαλώς δεν θα την πάρουν στα σοβαρά και θα την απορρίψουν, αφού το Καραϊσκάκη απέχει 5 χιλιόμετρα από τον Αστακό και άλλο (1) ένα χιλιόμετρο το Βασιλόπουλο.

        Είναι επομένως κατά την άποψή μου ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, στον κανόνα του Υπουργείου για κάθε δύο υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα να προσλαμβάνεται ένας, στις θέσεις των τεσσάρων μονίμων γιατρών του Κέντρου Υγείας που αποχώρησαν, κ Ζούλα, Στάικου, Κρατζογιάννη και Βαρεμένου, να προκηρύξει την πρόσληψη δύο Ειδικευμένων Γενικών γιατρών.

Αστακός 10/12/2018

-Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, αρκεί να είναι ρεαλιστική.

Παναγιώτης Στάικος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου



14 σχόλια:

  1. θα ηταν σωστο και πρεπον οι γιατροι και γενικα οι εργαζομενοι του κεντρου υγειας αστακου να συμπεριφερονται με σεβασμο και διαθεση για εξυπηρετιση προς τους ασθενης. ΔΥΣΤΙΧΩΣ φερονται σαν βολεμενοι κακοι δημοσιοι υπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ .

    ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ ΠΩς ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΔΑΤΟΥΑΦΟΥ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ .Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιότιμε κε Σταμουλάκη
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο υγειονομικός χάρτης αλλάζει.Αυτό που μάλλον δεν καταλάβατε (σκοπίμως ή από αστοχία) ,ότι δεν προτείνεται να κλείσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία Φυτειών και Παπαδάτου ,αλλά να μεταφερθούν διοικητικά από το ΚΥ Κατούνας στο ΚΥ Αστακού .Έτσι ,θα υπάρχει εναρμόνιση του υγειονομικού χάρτη ,με τον διοικητικό ,με συνέπεια να γίνονται πιο στοχευμένες δράσεις από δύο μεριές (Δήμο και ΚΥ Αστακού) ,ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία τους και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.Στην διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση .

    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης
    Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις εφημερίες,το κλειστό Κ.Υ και τις καταγγελίες του κ.Κούστα στον εισαγγελέα ξέρουμε τι έγινε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλοί σχολιαστές , ανώνυμοι και επώνυμοι , καλό θα ήταν πριν σχολιάσουν να γνωρίζουν

    εντάξει υπάρχει σκοπιμότητα , αλλά όταν σχολιάζεις χωρίς να γνωρίζεις εκτίθεσαι και άντε αν είναι ανώνυμα δεν τρέχει και τίποτα , αλλά επώνυμα τρως ήττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 6:46 μ.μ
    Ξέρετε ποιος τρώει την πραγματική και μεγάλη μάλιστα ήττα ;;;;;
    Οι ασθενείς του Πρώην Δήμου Φυτειών είτε υπάγονται διοικητικά στο Κ.Υ Κατουνας ή στο Κ.Υ Αστακού ,γιατί τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες και για ένα απλό περιστατικό δεν έχουν ένα γιατρό δίπλα τους και έχουν ως επιλογή είτε να πάνε στην Κατουνα που υπολειτουργεί ή να έρθουν στον Αστακό ή να πάνε στο Αγρίνιο .
    Παλαιότερα λοιπόν δυο Σαββατοκύριακα εφημέρευε στις Φυτείες ο ένας από τους δυο Αγροτικούς γιατρούς και δυο ο άλλος και έτσι οι κάτοικοι αισθανόντουσαν μεγαλύτερη ασφάλεια και σε αυτό ο κύριος Σταμουλάκης δυστυχώς έχει δίκιο .!!!!
    Έτσι για την αλήθεια και όχι για ήττες ή νίκες .!!!!
    Παναγιώτης Σταικος
    Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τριανταφυλλάκη εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα κλείσει το Π.Ι.Παπαδάτου και Φυτειών αλλά λέτε πράγματα που δεν ανέφερα . Με την πρότασή σας λέτε οι γιατροί απο την Παπαδάτου και φυτειών να εφημερεύον στο Κ.Υ.Αστακού και όχι στο Κ.Υ,Κατούνης που και εκείνο έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού όπου θα έπρεπε να το γνωρίζεται . Το να παίρνεις έναν γιατρό να τον κάνεις μπαλάκι από χωριό σε χωριό και από εκεί στο Κ.Υ. για εφημερία δεν ενισχύεις την Υγεία γιατί έχουμε κακή εμπειρία από προηγούμενα έτη τόσο ο Αστακός και ο Μύτικας όσο και οι Φυτείες με την Παπαδάτου .Άρα η ένστασή μου στην πρότασή σας είναι σε κάτι που έχει αποτύχει και διοικητικά και λειτουργικά δεν θα πρέπει να το επαναλαμβάνετε.
    Διεκδίκησε γιατρούς όπως έκαναν οι προκάτοχοί σου στο Κ.Υ.Αστακού και στο Μύτικα σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για το εφικτό όχι το τι θέλω και τι ονειρεύομαι Διεκδίκησε μόνιμους γιατρούς για το Κ.Υ.και όχι με ημερομηνία λήξεως απλά να μας κάνουν εφημερίες .

    Με εκτίμηση
    ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
    ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ.ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
    ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΦΑΓΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 301 ΤΏΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ?
    απο τα μέσα Σεπτεμβρίου το ήξερες
    για δεν μίλησες τοτενες στην 6 Υ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τριαντάφυλλακης έφαγε ήτα γιατί προτίμησε να είναι στην Αθήνα εκείνη την ημέρα και όχι στο Μυτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστα τα περιφερεικα ιατρεια φυτειων και παπαδατου ηρθαν στο κυ αστακου. Αυτο ηταν το θεμα που εθιξε ο πρωην προεδρος. Ολα τα αλλα προεκλογικα πυροτεχνηματα. Ξερουμε οτι η υγεια εχει προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αξιότιμε κε Σταμουλάκη

    Νομίζω πλέον οτι σκοπίμως αποκρύπτεται την αλήθεια.Το ΚΥ Κατούνας δεν εφημερεύει εδώ και πολλά χρόνια και αδυνατώ να θυμηθώ κάποια παρέμβασή σας για αυτό το θέμα.Όπως αναφέρω, είμαι αντίθετος να αποδυναμώνονται δημόσιες δομές υγείας.Η υγεία δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης και μάλιστα με αποσπασματικές δηλώσεις μέσα από το διαδίκτυο.Όσο για τις υποδείξεις σας θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν και προς ενημέρωσή σας ήδη έχουμε κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση.
    Βλέπω μια αδικαιολόγητη αγωνία στην γραφή σας.Θα είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Γιάννης
    Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι εφημερίες στα Κ.Υ γίνονται και από γιατρούς των περιφερειακών ιατρείων, επείδη τα Κ.Υ έχουν μειωμένο προσωπικό. Λάθος και αποτυχία. Τα περιφερειακά ιατρεία όταν παιρνουν οι γιατροι που εφημερευουν στα κ.υ τα ρεπο ειναι κλειστα πολλες φορες το μηνα. Λαθος και αποτυχία. Τα περιφερειακα ιατρεια επρεπε να εχουν και αυτα διανυκτευρευση καποιες μερες μηνα. Δεν εχουν ποτε. Λαθος και αποτυχία . Αυτα τα βλεπουμε στα χωριά ΣΗΜΕΡΑ και οχι καποτε που λενε μερικοι εδω μεσα. Καποτε είχαμε γιατρούς μερα νυχτα. Μετά το 80 και σιγά-σιγά και σημερα ιδιαίτερα επι δηθεν αριστερού και λαικου συριζα και ενεργειων υπε και κουραφεξαλα τα πάντα ξεχαρβαλωθηκαν. Στα χωρια μας καποτε υπήρχε κρατος και γιατροι και ασφάλεια και αγροφυλακες και δασικοι και ταχυδρομεία κιαι τράπεζες και ετσιατορια και καφενεια και παντοπωλεία και απ ολα τα καλοουδια. Υπηρχε κράτος κυριοι. Σημερα είναι το μπαχαλο. Μη μας κουραζετε. Την αλήθεια τη ξέρετε. (ΥΓ) Θελουν λεει και οικογενειακο γιατρο στα χαρτια . Αλλο μπαχαλο και τουτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο