Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Στις εργασίες του Συνεδρίου μετέχει και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης | ΦΩΤΟ



-Αλλαγές στο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εξήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης
-Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου τοποθέτηση έγινε και απο τον Απόστολο Κοιμήση, Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Επικεφαλής παράταξης "Αυτοδιοικητικό Κίνημα"

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης

          Ξεκίνησε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας και των θεματικών κύκλων θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Κάραβελ....



        Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου βρίσκονται θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.α.
      -Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου τοποθέτηση έγινε και απο τον Απόστολο Κοιμήση, Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Επικεφαλής παράταξης "Αυτοδιοικητικό Κίνημα".



Αλλαγές στο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εξήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης
     Σε σημαντικές εξαγγελίες προέβη χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, νέες προσλήψεις, νέα προγράμματα αλλά και νέα νομοθετήματα για την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου.
            Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση σχετική τροπολογία η οποία θα προβλέπει την αύξηση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών. Συγκεκριμένα ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι τουλάχιστον ίσος με το αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου του αντίστοιχου δήμου, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα να είναι αυξημένος και κατά 50%. Επίσης η ίδια τροπολογία θα προβλέπει ότι πρόεδρος στις τοπικές κοινότητες θα εκλέγεται μόνο μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο