Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η επένδυση της Fraport στο Άκτιο αφυπνίζει και την Αιτωλοακαρνανία;

      Τα επιχειρηματικά νέα στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολύ σπάνια. Δεν περισσεύουν οι ειδήσεις για θέσεις εργασίας ή επενδυτικές κινήσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής μαθαίνουν για καμιά δουλειά όταν «ανοίγει» κάποιο πρόγραμμα ή παίρνουν οι δήμοι τα λεγόμενα 8μηνα και σπεύδουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Πιο συχνά ακούς για ανεργία ή απεργία παρά για εργασία.
     Γνωρίζοντας τα παραπάνω ήταν μια ελπιδοφόρα έκπληξη η συνάντηση που έγινε στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με τους ανθρώπους της Fraport και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
    Το ενημερωτικό δελτίο που βγήκε είχε κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως τις αρκετές προτάσεις που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης στη συνάντηση.....



     Η κ. Σταρακά πρότεινε ακόμη και ποσόστωση προσλήψεων από ανέργους της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας στις δουλειές που θα ανοίξουν. Συντονισμό στην τουριστική προβολή για την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, συνεργασίες με Επιμελητήρια, δήμους και ενώσεις της περιοχής, συμφωνίες για την προμήθεια προϊόντων και μεταφορών, ακόμη και την προσπάθεια να γίνει μια υποδομή (μουσείο;) που να αναφέρεται στην περίφημη Ναυμαχία του Ακτίου. 
   Αυτή η συγκεκριμένη πρόταση μάλιστα ακούστηκε ενδιαφέρουσα σε όλες τις πλευρές γιατί μπορεί από μόνη της να δώσει άλλο διεθνές όνομα στην περιοχή του αεροδρομίου.
       Και ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας παρουσίασε προτάσεις και είναι ενθαρρυντικό ότι όλοι έχουν καταλάβει πως έχει σημασία να μην θεωρείται, όπως πάγια γίνεται μέχρι σήμερα, το αεροδρόμιο ότι είναι «Πρέβεζα».
      Αναφέρθηκαν για παράδειγμα τα εισιτήρια και τα voucher που θα βγαίνουν στο εξής, τα οποία μέχρι τώρα έχουν τυπωμένο το όνομα μόνο της συγκεκριμένης πόλης της Ηπείρου λόγω εγγύτητας στο αεροδρόμιο.

      Κάτι φαίνεται να αρχίζει να κινείται, αρκεί να συνεχίσει ο σχεδιασμός να λαμβάνει υπόψη τους τοπικούς φορείς και να δραστηριοποιηθούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Γιατί το μεγάλο έλλειμμα δεν το έχει η Λευκάδα ή οι ακτές της Ηπείρου, το έχουν οι προορισμοί στην «από δω πλευρά», της Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ γύρω από το αεροδρόμιο θα φτιαχτεί μια μικρή πόλη από μαγαζιά και υπηρεσίες.

Π.Η.Τ
http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μου αρέσει που θα ζητήσουμε να προσλαμβάνει απο τον νομό μας. Λες και έχει η εταιρεία έχει άλλη επιλογή. Θα προσλάβει (αν προσλάβει) απο την περιοχή της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας. Απο που άλλου μπορεί να προσλάβεί;

    Όσο για το μουσείο; Ωραία ιδέα. Θα νοικίασει η εταιρεία στον δήμο το χώρο να το φτιάξει ο δήμος... Έτσι θα εισπράττει η εταιρεία το ενοίκιο.
    Μου αρέσει που ο δήμος το ζητάει...

    Τι άλλο θα ακούσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο